Οικιακός 3D εκτυπωτής από Έλληνα μαθητή!!!!

stayros

Moderator
Διαχειριστές
Joined
16 Νοέ 2011
Μηνύματα
7.716
Αντιδράσεις
1.760
attachment.php


Η ανακοίνωση του ονόματος του Δημήτρη Χατζή στη λήξη των εκδηλώσεων του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής (που συνδιοργάνωσαν στην Καβάλα το Κέντρο Τεχνολογικής Έρευνας ΑΜΘ και το ΤΕΙ ΑΜΘ) για να παραλάβει το 2ο βραβείο της φετινής διοργάνωσης, μάλλον έφερε σε αμηχανία τους παριστάμενους στη συνεδριακή αίθουσα του εκθεσιακού Κέντρου "Απόστολος Μαρδύρης" στη Νέα Καρβάλη. Μια αμηχανία, που στη συνέχεια έδωσε τη θέση της στον θαυμασμό και το παρατεταμένο χειροκρότημα.


Δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά, αφού ο Δημήτρη Χατζής είναι μόλις 14 ετών, μαθητής στην τρίτη τάξη του 6ου Γυμνασίου Καβάλας. Ο Δημήτρης ασχολήθηκε με τη ρομποτική για πρώτη φορά σε ηλικία 11 ετών και μόλις τρία χρόνια αργότερα κατάφερε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει μόνος του έναν οικιακό εκτυπωτή τρισδιάστατων αντικειμένων, κερδίζοντας επάξια έπαινο και το 2ο βραβείο του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής.

Ο μικρός επιστήμονας δέχθηκε έναν καταιγισμό συγχαρητηρίων για τη διάκριση που πήρε αλλά κυρίως για το γεγονός ότι αποτελεί λαμπρό παράδειγμα υπομονής, επιμονής, θέλησης, ευφυΐας αλλά και μέτρου. Πολύτιμος βοηθός και συμπαραστάτης ο πατέρας του, Γιώργος Χατζής, δεν έκρυβε τη χαρά και την ικανοποίησή του για τα επιτεύγματα του γιου του.


Πηγη

Πολλα συγχαρητηρια στον πιτσιρικα!!!!! :bow: :bow:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Συγνώμη, το παιδάκι που ήρθε πρώτο τι έφτιαξε; Διαστημόπλοιο; :eek:

 


"κερδίζοντας επάξια έπαινο και το 2ο βραβείο του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής"


 

 


 
Ναι, το είδαμε τις προάλλες στην τηλεόραση. Εύγε στον νεαρό αν και δυστυχώς βλέπω να τον απορροφάει πάλι το εξωτερικό και όχι η χώρα του. Κρίμα που τα καλύτερα μυαλά ίσως να μην αξιοποιηθούν ποτέ στην Ελλάδα.

Άσχετο αλλά στη Νέα Καρβάλη έχει φημιστούς κουραμπιέδες :p
 
telonio είπε:
Συγνώμη, το παιδάκι που ήρθε πρώτο τι έφτιαξε; Διαστημόπλοιο; :eek:  


"κερδίζοντας επάξια έπαινο και το 2ο βραβείο του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής"


 

 


Αυτο ακριβως ηθελα να γραψω και γω χαχαχαχαχαχαχα :p
 
telonio είπε:
Συγνώμη, το παιδάκι που ήρθε πρώτο τι έφτιαξε; Διαστημόπλοιο; :eek:  


"κερδίζοντας επάξια έπαινο και το 2ο βραβείο του 5ου Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής"


 

 


Το Ειδικό Βραβείο του Κέντρου Τεχνολογικής Έρευνας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στην αρτιότερη εργασία (έκθεμα) του φεστιβάλ με τίτλο «Έξυπνη Τορπίλη ST14 (Smart Torpedo 2014)», δημιουργούς τους Παναγιώτη Ρίζο και Νικολέτα Μιχαηλίδου και επιβλέποντα τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ ΑΜΘ Δρ. Δημήτριο Πογαρίδη.

1ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο «Ασύρματος Έλεγχος Ηλεκτρικού Οχήματος με την Κίνηση των Δακτύλων (Gesture Controlled Electric Vehicle)», δημιουργό τον Δημήτριο Μαργαριτιάδη και επιβλέποντα τον Επίκουρο Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Δρ. Θεόδωρο Παχίδη

2ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο: «Οικιακός Τρισδιάστατος Εκτυπωτής (Home 3D Printer» και δημιουργό τον Δημήτριο Χατζή του Γεωργίου

3ο Βραβείο στην εργασία (έκθεμα) με τίτλο «Αυτόνομο Όχημα Καθοδηγούμενο από GPS (Autonomous Vehicle Driven Through GPS)» και δημιουργό τον Ανδρέα Τσιρογιάννη.
 
Πίσω
Μπλουζα