Wally
Retired Admin
- Αντιδράσεις
- 4.542
Πισω στο 1969 ο Νικος Μαστορακης δημιουργει την πρωτη παιδικη εκπομπη στην Ελληνικη τηλεοραση. Το ονομα της, "Οικογενεια Ελ Γκρεκο" με προφανες χορηγο την θρυλικη εταιρεια παιχνιδιων.
Συμπαρουσιαστρια η μικρη Ρούλα Χριστοπούλου.
Σε επικοινωνια μας με τον Νικο Μαστορακη μας πληροφορησε οτι συντομα θα ανεβει στα GoldTV και TVGold αποσπασμα της εκπομπης!
Mαλιστα ειχε την ευγενικη καλωσυνη να μας αποστειλει και την παρακατω φωτογραφια απο το εν λογω αποσπασμα (μολις εχει βγει απο τη βασικη εκπαιδευση οπως μας πληροφορησε - φαινεται ).
Toν ευχαριστουμε ξανα που μας στελνει ανιδιοτελως πληροφοριες και υλικο της εποχης.
Παραθετω, τι μας ειχε πει για την Οικογενεια Ελ Γκρεκο στη συνεντευξη που του ειχαμε παρει
Συμπαρουσιαστρια η μικρη Ρούλα Χριστοπούλου.
Σε επικοινωνια μας με τον Νικο Μαστορακη μας πληροφορησε οτι συντομα θα ανεβει στα GoldTV και TVGold αποσπασμα της εκπομπης!
Mαλιστα ειχε την ευγενικη καλωσυνη να μας αποστειλει και την παρακατω φωτογραφια απο το εν λογω αποσπασμα (μολις εχει βγει απο τη βασικη εκπαιδευση οπως μας πληροφορησε - φαινεται ).
Toν ευχαριστουμε ξανα που μας στελνει ανιδιοτελως πληροφοριες και υλικο της εποχης.
Παραθετω, τι μας ειχε πει για την Οικογενεια Ελ Γκρεκο στη συνεντευξη που του ειχαμε παρει
Την πρώτη φορά, όσο υπηρετούσα στο Ναυτικό, αποσπασμένος στην ΥΕΝΕΔ και έκανα μια εκπομπή, την "Οικογένεια Ελ Γκρέκο", την πρώτη παιδική εκπομπή στην Ελληνική τηλεόραση. Την προσέφερε η βιομηχανία παιχνιδιών “El Greco”. Σε μία προ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή, έχω παιδάκια και συνήθως τους ρωτάω περίεργα πράγματα και μου δίνουν φοβερές απαντήσεις και έτσι γίνεται μεγάλη πλάκα στην εκπομπή. Και έχω μία πιτσιρίκα, της οποίας της λέω: “Χριστουγεννιάτικο δέντρο στόλισες;” Και μου λέει: “Όχι, δεν στόλισα…”. Της λέω: “Γιατί;” Μου λέει: “Γιατί η μαμά μου δεν θα πάρει Χριστουγεννιάτικο δέντρο, αφού κάνει 500 δρχ” κι εγώ έκανα το σχόλιο: “Έχεις δίκιο. Με την ακρίβεια της ζωής σήμερα, πώς να πάρει κανείς δέντρο για 500 δρχ…”.
Το 7ο Επιτελικό, στο γραφείο το κατασκοπικό του Αρχηγείου Στρατού, επειδή δεν υπήρχε βίντεο, μαγνητοφωνούσε τις εκπομπές αυτές. Και η απομαγνητοφώνηση της εκπομπής έλεγε με κόκκινα γράμματα δίπλα, ότι ο Μαστοράκης κάνει ύπουλη αντικυβερνητική προπαγάνδα. Ο Ταξίαρχος που ήταν επικεφαλής του «κατασκοπευτικού» γραφείου εισηγήθηκε στον τότε Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, τον Στρατηγό Αγγελή, ότι πρέπει να “κοπώ” από την τηλεόραση.
Και επειδή, πρώτον, χούντα ήταν, ότι ήθελε έκανε, δεύτερον, ήμουν αξιωματικός του Ναυτικού, ότι θέλανε με κάνανε, μέσα σε 24 ώρες, ήμουν απαγορευμένος για την τηλεόραση. Στη θέση μου την Κυριακή στο Bingo (αυτή η ιστορία έγινε Παρασκευή) βγήκε και επιχείρησε να κάνει το παιχνίδι ο Μίμης Πλέσσας. Δυστυχώς, κατάλαβε κι ο ίδιος ότι δεν έκανε κι έτσι κράτησε μόνο μια Κυριακή το Bingo του φίλου μου του Μίμη