Οικονομικά οφέλη "κινηματογραφικών" εταιριών

Joined
17 Νοέ 2015
Μηνύματα
19
Αντιδράσεις
0
Καλή σας μέρα.

Μένοντας στο εξωτερικό, καταφεύγω (κυριολεκτικά) καθημερινά στο youtube για να δω παλιές ελληνικές ταινίες.

Μέχρι πρόσφατα, έστω και με κάποια εμπόδια, κατάφερνα να βλέπω το 80 περίπου τοις εκατό των αγαπημένων ταινιών.

Αριθμός ικανοποιητικός, θα έλεγα.

Έκανα, μάλιστα, και like στις ταινίες για να μπορώ να τις βρίσκω.

Χωρίς υπερβολή, όλες αυτές οι ταινίες έχουν εξαφανιστεί από το ιστορικό μου επειδή ανήκουν σε μια τυχάρπαστη εταιρία ονόματι

Victory Entertainment SA.

Προωθεί μέσα από το κανάλι της στο youtube όλες ανεξαιρέτως τις τουρκικές σειρές, κάποιες νομίζω ότι τις βρίσκεις και ολόκληρες και υποτιτλισμένες.

Δεν μου αρέσει αυτό, αλλά σίγουρα είναι δικός τους λογαριασμός. Είναι μια δουλειά κι αυτή και κάποιος πρέπει να την κάνει.

Αλλά αφήνεις όλον αυτόν τον οχετό πάθους και έρωτα να ρέει άφθονα στο ίντερνετ και αποκλείεις σε εμάς τους λάτρεις του καλού και του ποιοτικού να δούμε τους αγαπημένους μας ηθοποιούς;

Σας παρακαλώ, μοιραστείτε την αγωνία μου και πείτε μου αν υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει για αυτήν την κατάσταση.

Σας ευχαριστώ!
 
Η συγκεκριμενη εταιρια φαινεται να εχει τα δικαιωματα αυτων των ταινιων και τις πουλαει σε dvd απο το site της. Αρα εχουν καθε δικαιωμα να προστατευσουν την πνευματικη τους ιδιοκτησια.

Επειδη δεν σου αρεσει, δεν παει να πει οτι εχουν αδικο. Και στην συγκεκριμενη περιπτωση νομικα και ηθικα εχουν δικαιο.

Τωρα περι τουρκικων κλπ εγω τουλαχιστον στο καναλι τους ειδα μονο promos.
 
Δεν είπα ότι έχουν άδικο ή δίκιο. Νομικά, εντάξει. Ηθικά, βέβαια, είναι άλλο ζήτημα. Και αυτό είναι που με πνίγει. Και δεν πάει το θέμα στην νομική ηθική, αλλά στην ανθρώπινη ηθική. Αυτή η εταιρία ούτε κόπιασε για να γίνουν αυτά τα διαμάντια ούτε δημιούργησε κάτι.

Πάτησε κάπου και πήρε τα δικαιώματα αυτών των διαμαντιών, αυτό έκανε. Από τη μια περιορίζει τη ελεύθερη χρήση τους και από την άλλη τα ευτελίζει πουλώντας τα 5 ευρώ το έκαστο.

Όσο για τα πρόμο, αν ξεψαχνίσεις λίγο βαθύτερα, θα δεις ότι έχουν και σχεδόν 2ωρα βίντεο με υπότιτλους στα ελληνικά. Και καλά κάνουν. Όσοι έχουν καρά σεβντά και τα βλέπουν κι αυτοί καλά κάνουν.

Τέλος πάντων. Το όλο ζήτημα -προσωπικά άποψη- μού φαίνεται απλά ανήθικο.
 
Τι εννοεις πατησε; Δεν τα αγορασε τα δικαιωματα;

Ποτε δεν υπηρξε δικαιωμα "ελευθερης χρησης". Πειρατεια ηταν.

Και το ποσο θα τα πουλανε, δικαιωμα τους να τα δινουν οσο θελουν. Για μενα 5 ευρω ειναι πολυ για ταινιες που εχουν παιχθει και παιζονται επι καθημερινης βασης στην τηλεοραση. Δες παρομοιες συλλογες στο εξωτερικο και ταινιες που δεν παιζονται διαρκως σε free-to-air καναλια, να κοστιζουν 2 και 3 ευρω το κομματι.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ναι, είναι προφανές ότι είμαστε σε πολύ διαφορετικό μήκος κύματος πάνω σ' αυτό το ζήτημα.

5 ευρώ, ε; Ναι. Αφού με 5 ευρώ δεν τους βγαίνει (υποθέτω) κέρδος, τότε γιατί στήνουν ιστοσελίδα με την πραμάτεια τους.

Αυτό που πιστεύω είναι ότι αυτές τις ταινίες έπρεπε να τις προστατεύσει το ίδιο το κράτος και να διατίθενται δωρεάν προς θέαση σε όλες τις δημοτικές, εθνικές και πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες. Και να γίνεται πολυεπίπεδη έρευνα και καλλιτεχνική (για τη μαεστρία τη σεναριογραφική, σκηνοθετική και υποκριτική). καθώς και κοινωνιολογική -πως είμασταν και πως γίναμε και ποια τα ήθη της τότε εποχής.

Ψιλά γράμματα. Ποιος νοιάζεται σήμερα για τέτοιες λεπτομέρειες.

Καλή καρδιά και ζουμί από λάχανο (ατάκα από το Καλώς ήρθε το δολάριο)
 
Μήκος κυματος; Οχι. Εγω σου λεει πως εχει η αντικειμενική πραγματικότητα και εσυ μου λες πως θα ηθελες να ειναι ο κοσμος όμορφος και αγγελικά πλασμένος.

Το κοστος του media και της συσκευασίας το πολυ να ειναι 1.5 ευρω και πολυ λεω. Αρα φυσικά υπάρχει κέρδος.

Οσο για το αν θα επρεπε να τις προστατεύει το κρατος, συμφωνούμε. Αυτο γίνεται ηδη σε άλλες χώρες οπως την Αμερικη, αλλα δεν σημαίνει αυτομάτως οτι ειναι δωρεάν διαθέσιμες. Απλά οτι δεν κινδυνεύουν να αλλοιωθούν ή να χαθουν και να περάσουν ακέραιες στις επόμενες γενιές.

Οσο για τα περι ερευνας κλπ καλα και αγια, αλλα τι σχεση εχει αυτο με τον καθενα που σπάστηκε που δεν μπορει να βλεπει τζάμπα ταινίες απ'το youtube ξάπλα στον καναπέ;

Και στην τελικη, αν θες και του στραβου το δικιο, εσυ εξευτελίζεις αυτες τις ταινιες προσδίδοντας τους μηδενική χρηματική αξία και οχι αυτοί.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Περιεργως συμβαίνει συχνά, οταν απλα αναφέρεις γεγονότα και δεν ευχολογεις.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Για να δει κανείς παλιές ελληνικές ταινίες μπορεί να επισκεφθεί και την ιστοσελίδα :

[EDITED] στην οποία υπάρχουν ανεβασμένες πολλές παλιές ελληνικές ταινίες. Δεν ξέρω αν οι ταινίες αυτές είναι όλες νόμιμα ανεβασμένες, αλλά ένας χρήστης του ιντερνετ μπορεί να τις δει χωρίς πρόβλημα.
 
Πίσω
Μπλουζα