Οι Τρεις Ντετέκτιβ

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.812
Οι τρεις ντεντεκτιβ η ο Αλφρεντ χιτσκοκ και οι τρεις ντεντεκτιβ ειναι μια αμερικανικη σειρα βιβλιων που δημιουργως της ηταν ο Robert arthur jr και ο λογος που υπαρχει και το ονομα του χιτσκοκ μεσα ειναι γιατι πιστευε οτι θα εκανε μεγαλητερη εντυπωση.Οι τρεις ντεντεκτιβ ειναι οι jupiter jones,peter crenshaw,bob andrews και αναλαμβανουν να λυσουν καθε λογοισ μυστηριο που τους παρουσιαζεται.Οι αυθεντικη σειρα απαριθμοι 44 βιβλια και τα 40 εχουν κυκλοφορησει απο της εκδοσεις ψυχογιος.Νομιζιζω οτι υπαρχουν και τα υπολοιπα 4 αλλα τα 2 απο τα τεσσερα τα εχω δει μονο σε δημοσιες βιβλιοθηκες.Οι τρεις ντεντεκτιβ ειναι παρα πολυ δημοφιλης και ειδικα στην γερμανια εχουν παρει τα δικαιωματα και κυκλοφορουν και αλλα βιβλια απλα με ξενισε λιγο γιατι εχουν κανει πιο γερμανικα καποια ονοματα π.χ τον τζουπιτερ τον ονομαζουν γιουστους.Στην ελλαδα κυκλοφορουν 15 απο τα συγκεκριμενα βιβλια απο της εκδοσεις Νικας.φυσικα τα εχω ολα τα βιβλια που κυκλοφορουν ελλαδα εκτος απο τα 4.Πολυ καλη σειρα βιβλιων που αν και θεωρουνται παιδικη λογοτεχνια μια χαρα διαβαζονται και απο μεγαλητερους σε ηλικια.
 
Ναι , πράγματι , καταπληκτικά βιβλία ! Που άρεσε πολύ το έντονο στοιχείο του μυστηρίου , έως και τρόμου μερικές φορές . Πιο πολύ μου άρεσε εκείνο με το άγαλμα του θεού Ανούβη , σε κάποιο μουσείο , αν θυμάμαι καλά (τουλάχιστον απ'όσα ειχα διαβάσει , καθώς δεν πρέπει να έχω πάνω από δέκα) . Απορώ πάντως , πώς και ο συγγραφέας έκανε χρήση του ονόματος του Χίτσοκοκ . Θέλω να πω , είχε πληρώσει τίποτα ή έτσι απλά έβαλε και το Χίτσκοκ μέσα ; Διότι , απ'όσο θυμάμαι , συχνά οι τρεις νεαροί επισκεύτονταν τον ίδιο τον Χίτσκοκ και συζητούσαν τα μυστήρια και τις λύσεις τους , μαζί του .
 
Aυτο το βιβλιο που λες φιλε μου ειναι το δευτερο της σειρας αν θυμαμαι καλα και ονομαζεται το μυστηριο της μουμιας που ψιθυριζε και ειναι απο τα καλητερα βιβλια της σειρας.Τωρα για το πως εκανε χρηση του ονοματος του χιτσκοκ δεν το ξερω.υποθετω οτι θα πειρε καποια δικαιωματα δεν εξηγητε αλλιως.
 
Mε πρόλαβες metalcandyman :)

Εγώ έχω κρατήσει το παρακάτω βιβλίο μόνο :(

Το μυστικό του πύργου της φρίκης.

attachment.php


Βιβλία που διαβάζονται ευχάριστα από πιτσιρίκια.
 
Ειναι απο τα αγαπημενα μου βιβλια kambia και τα εχω ολα.Με ευκαιρια θα τα βγαλω ολα φοτωγραφιες και θα τα ανεβασω.Το μυστικο του πυργου της φρικης που εχεις ειναι το πρωτο της σειρας.
 
Το "Μυστικο του Πυργου" ειναι το μονο που εχω απο την σειρα... Το ειχα αγορασει το καλοκαιρι του '91 για 880 δραχμες. Ειχα "ψαρωσει" με το ονομα του Χιτσκοκ και με τον τιτλο!

Βεβαια, οσο το διαβαζα καταλαβα οτι δεν υπηρχε καμια "Φρικη" και φυσικο ειναι, αφου απευθυνεται σε παιδια...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Οντως δεν υπηρχε φρικη φιλε stratulator αλλα εχουν πολυ ενδιαφερον τα συγκεκριμενα βιβλια με το μυστηριο που εχουν κτλ ειδικα το μυστηριο του τραυλου παπαγαλου και το μυστηριο του ρολογιου που ουρλιαζει εχουν πολυ ψαγμενη ιστορια και πλοκη.Αν και για να πω την αληθεια οταν τα ειχα αγορασει πιτσιρικας ελεγα τι ηλιθοιους τιτλους εχουν αυτα τα βιβλια οταν ομως τα διαβασα επεφτα με τα μουτρα και δεν αφηνα ουτε κομα.
 
Δεν αντιλεγω!... :cool: Υπαρχει προλογος του Χιτσκοκ σε ολα τα βιβλια της σειρας οπως στο "Μυστηριο του Πυργου";...
 
Ναι υπαρχει και προλογος αλλα και επιλογος.
 
Πωπωωω...τι μου θυμίσατε τώρα? Είχα τρελό κόλλημα με αυτά τα βιβλία...τα καταβρόχθιζα! Τα είχα διαβάσει τόσες φορές που έβλεπα το εξώφυλλο και ήξερα να σου πω όχι απλά την ιστορία αλλά τι λέει το βιβλίο ακριβώς! Από το πρώτο κεφάλαιο, λέξη προς λέξη, πρόταση πρόταση όλους τους διαλόγους, τα πάντα! Κόλλημαααα....και λατρείααα!! Ακόμα και τώρα χαίρομαι να τα ξαναδιαβάζω...με τους φιλους μου τα καναμε κι αναπαρασταση, ειχαμε ιδρυσει δλδ και μεις εταιρεια μυστηριων...κάναμε και καρτούλα με τα ονόματά μας και βάζαμε και τα ερωτηματικά...πρωτοτυπια μηδεν... :D κι αναλαμβαναμε "υποθέσεις"...και είχαμε κι έναν αντίστοιχο Νόρις Αχαμνό...αχ ξέρει κανείς τους τίτλους από όλα να τους γράψει?
 
marrizzaki είπε:
Πωπωωω...τι μου θυμίσατε τώρα? Είχα τρελό κόλλημα με αυτά τα βιβλία...τα καταβρόχθιζα! Τα είχα διαβάσει τόσες φορές που έβλεπα το εξώφυλλο και ήξερα να σου πω όχι απλά την ιστορία αλλά τι λέει το βιβλίο ακριβώς! Από το πρώτο κεφάλαιο, λέξη προς λέξη, πρόταση πρόταση όλους τους διαλόγους, τα πάντα! Κόλλημαααα....και λατρείααα!! Ακόμα και τώρα χαίρομαι να τα ξαναδιαβάζω...με τους φιλους μου τα καναμε κι αναπαρασταση, ειχαμε ιδρυσει δλδ και μεις εταιρεια μυστηριων...κάναμε και καρτούλα με τα ονόματά μας και βάζαμε και τα ερωτηματικά...πρωτοτυπια μηδεν... :D κι αναλαμβαναμε "υποθέσεις"...και είχαμε κι έναν αντίστοιχο Νόρις Αχαμνό...αχ ξέρει κανείς τους τίτλους από όλα να τους γράψει?
το μεσημερι με ευκαιρια θα τους βαλω ολους φιλε μου γιατι και γω την ιδια τρελα ειχα και εχω και εχω ολα τα βιβλια.
 
Θυμαμαι μια σειρα βιβλιων...ασπρα με ζωγραφισμενη τη φατσα του Χιτσκοκ με μαυρο μολυβι.

Και αν θυμαμαι καλα ειχα τρελαθει με ενα απο λεγοταν "Ο Γριφος του Πεθαμενου" (ή καπως ετσι)

Να ειναι η ιδια σειρα βιβλιων αραγε?
 
Wally είπε:
Θυμαμαι μια σειρα βιβλιων...ασπρα με ζωγραφισμενη τη φατσα του Χιτσκοκ με μαυρο μολυβι.
Και αν θυμαμαι καλα ειχα τρελαθει με ενα απο λεγοταν "Ο Γριφος του Πεθαμενου" (ή καπως ετσι)

Να ειναι η ιδια σειρα βιβλιων αραγε?
Aν θυμασαι καθολου την ιστορια του βιβλιου φιλε wally θα σε πω αν ειναι απο αυτη την σειρα.
 
@ metalcandyman

Απορία: Τα υπόλοιπα βιβλία της σειράς έχουν αρίθμηση στη ράχη (κάτι που συνηθίζεται σε σειρές βιβλίων)? Γιατί στο "μυστικό του πύργου της φρίκης" δεν έχει.
 
@ Wally

Τελικα το βιβλιο που αναφερεις ειναι αυτης της σειρας και ονομαζεται ''Το μυστηριο του γριφου του πεθαμενου'' και η ιστορια ειναι η εξης(απλα την γραφω για να την θυμηθουμε αφου εχεις ηδη διαβασει το βιβλιο).Ο Αλφρεντ χιτσκοκ αναλαμβανει να εκτελεση τα λογια μιας διαθηκης που περιεχει εναν γριφο και αυτος που την αφησε γραφει μεσα οτι οποιος λυση πρωτος τον γριφο αυτος θα παρει την περιουσια.Ο χιτσκοκ το αναφερει στους τρεις ντεντεκτιβ και αυτη προσπαθουν να λυσουν πρωτοι των γριφο γιατι και καποιος αλλος θελει την περιουσια.Το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι αρκετα παλιο και ειναι απο τα 2,3 της σειρας που δεν κυκλοφορησαν απο της εκδοσεις ψυχογιος.

@ Kampia

Το μυστικο του πυργου της φρικης εχει αριθμιση οπως ολα της σειρας και συγκεκριμενα το νουμερο 50 δεν ξερω γιατι το δεικο σου δεν εχει.Η αριθμιση τους ομως ειναι οτι να ναι γιατι δεν ειναι ακριβης για τα βιβλια της σειρας και πιστευω οτι μεσα στην αριθμηση περιεχονται και αλλα βιβλια των εκδοσεων ψυχογιος.Γιατι αν ηταν σωστη το μυστικο του πυργου της φρικης θα ειχε τον αριθμο 1 και οχι τον αριθμο 50.

Οταν κλεισω το μαγαζι το βραδυ και παω σπιτι θα ανεβασω φοτωγραφιες απο τα βιβλια της σειρας.

Να και τα βιβλια.Συγνωμη για της φοτωγραφιες αλλα ειναι απο το iphone δεν ειχα ευκαιρη την φοτωγραφικη μηχανη.

IMG_1000000512.jpg

IMG_1000000513.jpg

IMG_1000000508.jpg

IMG_1000000509.jpg

IMG_1000000511.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Φιλε wally εψαξα το βιβλιο στην συλογη μου και λογικα γιαυτο μιλας.Ειναι και για μενα απο τα πολυ αγαπημενα μου.

Το μυστηριο του γρ&#9.jpg
 
Ακριβως! Με "εστειλες"τωρα!
 
Το συγκεκριμενο βιβλιο ειναι του 1982 απο της Εκδοσεις Ιωαννης Φλωρος που εφεραν αν θυμαμαι καλα 7 βιβλια απο τους 3 ντεντεκτιβ.Οταν μετα τα πηραν οι εκδοσεις ψυχογιος και εφεραν σχεδον τα παντα(εχω παραπανω φωτογραφιες)για καποιον μυστηριο λογο απο τα 7 βιβλια των εκδοσεων φλωρος κυκλοφορησαν μονο τα 5 και τα αλλα δυο το μυστηριο του γριφου του πεθαμενου οπως και το μυστικο του κολασμενου σκιαχτρου δεν κυκλοφορησαν ποτε οποτε τυχερος οποιος εχει την αρχικη εκδοση απο της εκδοσεις φλωρος :D
 
Είμαι και εγώ λάτρης αυτών των βιβλίων, αλλά δυστυχώς όταν πήγα να συμπληρώσω την συλλογή πλέον τα βιβλία δεν βγαίναν με προλόγους του άλφρεντ χίτσκοκ και η πιο καινούργια έκδοση με χάλαγε πολύ και σταμάτησα. Πρέπει να μην έχω 7-8 βιβλία, αλλά δυστυχώς έχουν αλλάξει σίγουρα πολλά κείμενα αφού δεν αναφέρεται πουθενά ο χίτσκοκ μέσα και δεν έχουν την αρχική χάρη τους και έτσι δεν μπαίνω καν στον κόπο να τα αποχτήσω... μπορώ να πω κιόλας μέχρι ένα σημείο το ένα βιβλίο ήταν συνέχεια του άλλου, μια που όντως ανέφεραν ότι ήταν η 1η, η 2η ιστορία τους και πάει λέγοντας. Επίσης θυμάμαι που είχε αποχτήσει ο τζούπιτερ μία ρολς-ρόις με τον γουόρθιγκτον (αγαπημένος ήρωας, αλλά δυστυχώς μετά από κάποια στιγμή εμφανίζεται σπάνια ο γουόρθιγκτον) για 30 μέρες και λέει και την ιστορία το πως τελικά συνέχισε να την έχει παρ' όλο που τέλειωσαν αυτές οι μέρες. Νομίζω από κει και πέρα σταμάτησαν να είναι συνέχειες το ένα του άλλου
 
Τα βιβλια που στην ουσια ειναι συνεχειες αν μπορω να το πω ετσι γιατι δεν ειναι ακριβως ετσι ειναι τα πρωτα 9 που ειναι και του δημιουργου τους του Robert Arthur δηλαδη και αυτα με αρηθμητικη σειρα ειναι τα εξης: 1.Tο μυστικο του πυργου της φρικης,2.το μυστηριο του τραυλου παπαγαλου,3.Το μυστηριο της μουμιας που ψιθυριζε,4.Το μυστηριο του πρασινου φαντασματος,5.Το μυστηριο του χαμενου θησαυρου,6.Το μυστικο του νησιου των σκελετων,7.Το μυστηριο του φλογερου ματιου,8.Το μυστηριο της ασημενιας αραχνης,9.Το μυστηριο του ρολογιου που ουρλιαζει.Μετα απο αυτα τα βιβλια σταματανε να εχουν καποια συνεχεια απλα σε αρκετα γεινεται αναφορα για παλαιοτερες υποθεσεις τους που ειναι ιστοριες αλλων βιβλιων.

Φιλε Kosta260 για μενα λαθος σου που σταματησες να τα μαζευεις ειδικα γιαυτον τον λογο γιατι στην ουσια δεν αλαζει κατι στα βιβλια.Ο λογος που αλαξαν τον Alfred Hitchcock ειναι γιατι οταν πεθανε θεωρησαν σωστο να μην τον αναφερουν στα βιβλια γιαυτο και επινωησαν εναν αλλον χαρακτηρα τον Hector Sebastian που στην ουσια ηταν ακριβως ο ιδιος χαρακτηρας με τον Hitchcock απλα ειχε αλλο ονομα.Θα σε ελεγα αν μπορεις να τα μαζεψεις ολα γιατι αξιζει να τα εχεις αφου σαρεσουν οι τρεις ντεντεκτιβς και οι ιστοριες τους.Μιας που αναφεραμε τα βιβλια και αφου πριν λιγο καιρο καταφερα να ολοκληρωσω την συλλογη μετα απο πολυ ψαξιμο και στο εξωτερικο να τα βρω αυτα που δεν ηρθαν ποτε ελλαδα να πω οτι συνολικα τα original βιβλια ειναι 54.Tα 43 ειναι με τους ηρωες μας μικρους κλπ οπως τους αγαπησαμε και τα υπολοιπα 11 ειναι τα crimebusters που οι ντεντεκτιβς ειναι πλεον κοντα στα 20 οδηγανε αυτοκινητα ,εχουν της σχεσεις τους κλπ και σε γενικες γραμμες ολες οι ιστοριες ειναι για τα μπαζα απογοητευσε ολους τους φανς αυτοι οι εξελιξη των χαρακτηρων και γιαυτο και σταματησαν στα 11 βιβλια.Απο τα 54 βιβλια εχουν ερθει στην ελλαδα τα 42 και τα υπολοιπα 12 για οποιον θελει να τα αποκτησει πρεπει να ψαξει σε amazon,ebay κλπ για να τα εχει τουλαχιστων στα αγγλικα οπως εκανα εγω και να εχει ολοκληρωμενη την συλλογη.
 
Πίσω
Μπλουζα