Οι αγέρηδες

Bambinella

Extra Galactic RetroEntity!
Joined
18 Mαϊ 2010
Μηνύματα
16.433
Αντιδράσεις
27.832
Σε καποιο επαρχιακο ξενοδοχειο κοντα στο λιμανι καταφθανουν τεσσερις αντρες χωριστα ο καθενας. Ο πρωτος, με το ψευδωνυμο Γαρμπης, εχει πανω του 40 διαμαντια, προϊον ληστειας. Το ξενοδοχειο διευθυνεται απο τη Φλωρα, μια γυναικα μεσης ηλικιας ομορφη και πανουργα. Η Φλωρα εχει οικονομικα προβληματα και σε λιγο καιρο προκειται να χασει τη δουλεια της. Συντομα οσμιζεται τη λεια που κουβαλα ο Γαρμπης και με τη βοηθεια του εραστη της, Μιχαλη, τον δολοφονουν. Η Φλωρα ειναι ο ηθικος και ο Μιχαλης ο φυσικος αυτουργος του εγκληματος. Κρυβουν τα διαμαντια και λογαριαζουν να το σκασουν μαζι για την αλλη ακρη της γης.

Πολυ συντομα το σχεδιο τους αναβαλλεται καθως ο δευτερος αντρας της συμμοριας, ο Σοροκος, ερχεται κι αυτος στο ξενοδοχειο με στοχο τη μοιρασια οπου και πληροφορειται για το αυτοκινητικο....δυστυχημα του φιλου του. Η Περσα, μια κοπελα που εργαζεται σε ενα μπαρ του λιμανιου και πρωην ερωμενη του Μιχαλη, καταλαβαινει την περιεργη συμπεριφορα του τελευταιου και του υπενθυμιζει για αλλη μια φορα οτι τον θελει ακομα. Ο Μιχαλης ομως ειναι αποφασισμενος να φυγει με τη Φλωρα και κοβει καθε ελπιδα απο τη νεα γυναικα.

Δεν περνουν πολλες μερες και ο Πουνεντες ειναι ο τριτος ανεμος που νοικιαζει δωματιο στο ξενοδοχειο της Φλωρας η οποια τωρα πια ειναι εξαιρετικα ανησυχη αφου ξερει οτι ολοι αυτοι οι πελατες εχουν ερθει για τα διαμαντια που πλεον ειναι δικα της. Καταστρωνει ενα σχεδιο και το θετει σε εφαρμογη λιγο πριν την αφιξη του τελευταιου ανεμου, του Γρεγου. Αυτο που ομως ξεχνα να λογαριασει ειναι οτι μπορει καποιος να ανοιξει τον ασκο του Αιολου και οι ανεμοι να ξεχυθουν λυσσαλεα ακομα κι αν δειχνουν να εχουν σιγησει.

Ενα πολυ σφιχτοδεμενο θεατρικο ραδιοφωνου του Γιαννη Τζιωτη με τη Μαρθα Βουρτση να δινει ρεσιταλ ερμηνειας, αν και ολοι οι ηθοποιοι ηταν πραγματικα θαυμασιοι στους ρολους τους. Τους ακουγα και νομιζα οτι το ζουσαν και το ζουσα.

Διαρκεια 40'. Πρωτη ραδιοφωνικη μεταδοση απο το Β' Προγραμμα τον Μαϊο του 1981.

Διανομη:

Φλωρα - Μαρθα Βουρτση

Μιχαλης - Ανδρεας Μπαρκουλης

Περσα - Ιλιας Λαμπριδου

Σοροκος - Δημητρης Ιωακειμιδης

Πουνεντες - Λευτερης Ελευθεριαδης

Γρεγος - Γιωργος Μαζης

Αστυνομος - Αντωνης Λιωτσης
 
Θανξ Βιβη!

Καιρο ειχαμε να δουμε παρουσιαση
 
Τωρα που δροσιζει ο καιρος θα ακολουθησουν κι αλλα. Οι μεγαλες αγαπες δεν τελειωνουν ποτε...
 
Όλα γίνονται για τα λεφτά και για τις γυναίκες με άλλα λόγια, cherche la femme! Ωραίο ακούγεται και το τέλος το περιμένω συνταρακτικο
 
Γενικά ο Τζιωτης είχε πολύ ωραία αστυνομικά θεατρικά. ..και διακρίνω μια αδυναμία στο όνομα Φλώρα. ..Γιατί και σε ένα άλλο θεατρικό του στο ραδιοφωνο την "Μέδουσα" πάλι Φλώρα λέγεται η ηρωίδα
 
Πίσω
Μπλουζα