Οι δισκέτες επέστρεψαν...

Ευχαριστώ αλλά δεν θα πάρω! Το βρίσκω κακόγουστο, εκτός και αν λόγω του μεγάλου για φλασάκι μεγέθους μπορούν να χωρέσουν καμιά 64 GB, οπότε το συζητάμε :)
 
Εγώ παλι μόλις δω την παραπάνω δισκέτα 3,5 ιντσών

απο την ρετριλα μου μπορεί και να την χώσω και μέσα στο drive μαζί με το usb.... :D
 
Ο Τσαρλς Μάνζιν, της εταιρείας υπηρεσιών πληροφορικής Option8, μετέτρεψε μια παλιά δισκέτα της ΙΒΜ σε φλασάκι USB. Το μόνο που απομένει τώρα είναι να ξεπατικώσει κάποια κινέζικη εταιρεία την ιδέα του και εκατομμύρια δισκέτες 3,5 ιντσών να ξαναγυρίσουν τον κόσμο των υπολογιστών δέκα χρόνια πίσω!
Ποιος άσχετος το έγραψε αυτό; Η δισκέτα ήταν νεκρή μακράν ήδη το 2001.
 
dr_slump είπε:
Ποιος άσχετος το έγραψε αυτό; Η δισκέτα ήταν νεκρή μακράν ήδη το 2001.
Πάντως εγώ που δούλευα σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής μέχρι το 2006, στέλναμε ακόμα κάποια αρχεία ταχυδρομικά με δισκέτες!!! :p
 
Kαι εγω το 2001-2-3 που ειχα το λαπτοπι βογγαγα για αποθηκευτικο χωρο και ψαχνομουν για δισκετες και ενα εξωτερικο drive,θυμαμαι ειχα αρχισει να εξαφανιζονται.


Τοτε τι να κατεβαζες καμμια φωτο ,κανα βιντεακι 3" και κανα rom μικρο στο MAME.
 
Καλα στην Ελλαδα, και ειδικα στο δημοσιο ακομα υπαρχει. Αν και ευτυχως εχει σχεδον εξαφανιστει.

Παντως το 2001 δεν ηταν καθολου νεκρη. Τα φλασακια ηταν ακομα πανακριβα (αν υπηρχαν, εγω πρωτη φορα ειδα το 2003), τα zip drives και παρομοια ποτε δεν επιασαν, cdr καθολου βολικα για γρηγορες μικρομεταφορες.

Μεχρι το 2000 ακομα πηγαινοερχομουνα στους υπολογιστες το πανεπιστημιου με κουτια δισκετες και winzip (για το multiple disk spanning) ωστε να κανω download μεγαλα αρχεια
 
Μια φίλη λογίστρια μου έλεγε πρόσφατα ότι πολλές ΔΟΥ τους ζητάνε ακόμα τα αρχεία σε δισκέτες... Έχουν υπολογιστές χωρίς USB θύρες και με CD-ROM drives που έχουν χρόνια να δουλέψουν.
 
Ακριβως. Το γραμμογραφημμενο αρχειο της ΜΥΦ στελνεται ακομα και με δισκετες στο TAXIS (πλεον βαλανε και online upload).

Eπισης υπαρχουν ακομα σε εταιρειες εμπορικα-λογιστικα σε DOS που κανουν backup σε δισκετες!

(δεν ειμαι λογιστης, απλα αλλα εχω φτιαξει τα απειρα interfaces...)
 
Πίσω
Μπλουζα