Οι εραστές του καλοκαιριού - Summer Lovers (1982)

leykh

RetroActive
Joined
7 Ιαν 2010
Μηνύματα
323
Αντιδράσεις
30
Λίγα λόγια για την ταινία:

Παίχτηκε στους κινηματογράφους το 1982.Γυρίστηκε στην Σαντορίνη.Η πλοκή της δεν ήταν και τίποτα τρομερό, μιλούσε για ένα ερωτικό τρίγωνο που δημιουργήθηκε κατά την περίοδο των διακοπών ενός ζευγαριού.




Ηθοποιοί




Peter Gallagher .... Michael Pappas


Daryl Hannah .... Cathy Featherstone



Valerie Quennessen .... Lina



Barbara Rush .... Jean Featherstone



Carole Cook .... Barbara Foster



Hans Van Tongeren .... Jan Tolin



Lydia Lenossi .... Aspa



Vladimiros Kiriakidis .... Yorghos



Carlos Rodriguez Ramos .... Cosmo



Rika Dialina .... Monica



Andreas Filippidis .... Andreas



Peter Pye .... Joe Saunders



Janis Benjamin .... Trish Saunders



Victor T. Salant .... John



Brigitte Perbandt .... Anna



Henri Behar .... Movie Director



Steven Fazekas .... Bob



Jane Moder .... Jane



Hilary Shepard .... Camp Fire Girl



Nadia Fahmi .... Camp Fire Girl



Richard Montgomery .... Boy at Camp Fire



Ann Coleman .... French Girl on Yacht



Francois Manceaux .... Archeologist



Marilyn Giardino .... Woman at Hotel



Stavros Kaplandis .... Desk Clerk






Η μουσική της ταινίας ήταν αυτό που θυμάμαι έντονα, ειδικά τις Pointer Sisters με το i am so excited.

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ήταν πολύ καλό το soundtrack της ταινίας. Θυμάμαι επίσης το 'Johnny & Mary' από την Tina Turner, το 'Summer Lovers από τον Michael Sembello και το 'Hard To Say I'm Sorry' από τους Chicago.
 
Μία εκ των πρωταγωνιστριών, η εβραϊκής καταγωγής Γαλλίδα Valerie Quennessen (υποδύθηκε την Lina), το 1989 σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι στα 31 της. Στην ταινία ήταν 24. Είχε δύο παιδιά.
 
τι σαουντρακ και εβραιες μου λετε..η ταινια υμνος στον γκρηκ λαβερ(ολα τα σφαζω και σε μεναζ α τρουα..)εστω και χωρις τριχα για πουλοβερ..

νοσταλγια....
 
Τυπική λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τα κορίτσια μου ταινία της δεκαετίας του '80. Οι πρωταγωνιστές μένουν σε χωριό της Σαντορίνης (Ία?) αλλά κάνουν μπάνιο στα Μάταλα και η διαδρομή γίνεται με αυτοκίνητο. Ο Κυριακίδης με μαλλί-θάμνο η Valerie Quennessen δεν έπαιξε σε άλλη ταινία μετά από αυτήν αλλά πριν είχε παίξει στον πρώτο Κόναν...
 
Η ταινία παίχτηκε πέρυσι δύο φορές από τον Alpha με απόσταση ενός ή δύο μηνών να χωρίζουν τη μία προβολή από την άλλη. Χωρίς όντως να είναι τίποτε το φοβερό, βλεπόταν ευχάριστα ακόμα και μετά από τρεις δεκαετίες. Ωραία τα τοπία της Σαντορίνης πριν από 30 χρόνια, ωραία η μουσική και πραγματικά για εμάς τους μεγαλύτερους, που ήμασταν στην αρχή της εφηβείας μας (και επειδή ήταν Κ-13, δεν μπορέσαμε να το δούμε στο σινεμά) μας γέμισε νοσταλγία.

Εγώ δε θα σταθώ σ' αυτά, θα σταθώ σε δύο γεγονότα που θα τα ονομάζαμε "ειρωνικά":

1) Ο συμπαθητικός τότε νέος (και νυν ώριμος κύριος) Peter Gallagher, στην πραγματική του ζωή όχι μόνο δεν θα έκανε ποτέ "menage a trois", αλλά είναι επί 30 χρόνια παντρεμένος με την ίδια γυναίκα (την οποία παντρεύτηκε ένα χρόνο μετά το γύρισμα της ταινίας), δηλώνει υπερήφανος που κατάγεται από μία παραδοσιακή Ιρλανδοαμερικανική οικογένεια και χαίρεται που συνεχίζει τις παραδόσεις του "Gallagher Clan" όπως αποκαλεί την ευρύτερη οικογένειά του.

2) Η μακαρίτισσα Quenessen την εποχή που γύριζε την ταινία, είχε τόσο μπει στο πετσί του ρόλου της αρχαιολόγου Λίνα, ώστε, κατά την διάρκεια των "ανασκαφών" της, ξέθαψε πολλά θραύσματα από αγγεία, βοηθώντας έτσι τους πραγματικούς αρχαιολόγους που όντως έκαναν ανασκαφές στο Ακρωτήρι εκείνη την περίοδο!

Τέλος, θα ήθελα να ρωτήσω, αν μπορώ να τη βρω σε DVD που να παίζει στην Ελλάδα (γιατί σε Region 1 [για Αμερική, Καναδά] μπορώ να τη βρώ στα γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα). Ξέρει κανείς αν την έχει δώσει κάποιο περιοδικό, κάποια εφημερίδα ή αν υπάρχει σε κάποιο μαγαζί; (Για το τελευταίο, ας μου στείλει κάποιος προσωπικό μήνυμα)

Ευχαριστώ πολύ
 
1.jpg

Ο σκηνοθέτης της ταινίας Randal Kleiser με τα γυαλιά ηλίου και το δερμάτινο πεδιλάκι, ενώ μεταφέρει κάμερα και οπερατέρ με παραδοσιακά μέσα.
Προέλευση>> http://www.santoriniinfo.gr/santorinigeneralinfo/summerlovers/

don dokken είπε:
η ταινια υμνος στον γκρηκ λαβερ(ολα τα σφαζω και σε μεναζ α τρουα..)εστω και χωρις τριχα για πουλοβερ..νοσταλγια....
Στον Michael Pappas (Peter Gallagher ....) αναφερεσαι ????

 

 




[video=youtube;1v-gi8Zvwms]

ή στον Βλαδιμηρο Κ-αμακ-ιδη ????

santorini3.jpg

(Oπως μας ενημερωνει η wikipedia )Το σπιτακι οπου εγιναν τα εξωτερικα γυρισματα αγορασθηκε το 1987 απο ενα ζευγαρι κι εγινε Gift shop ονομα τι αλλο ???? ....

santo0.jpg

santo2.jpg

santo4.jpg

summer-lovers-gift-shop.jpg

Προελευση εικονων (για να προλαβω τις/τους Admins)




http://www.dchamberlinarchitect.com/page-travel-greece-santorini-oia-summer%20lovers.htm

http://oiasantorini.wordpress.com/2009/05/12/oia-santorini-summer-lovers/

http://www.madhiker.org/pics/europe99/frame.html#santorini.html
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νέμο, κάνε ένα καλό, σε παρακαλώ! :)

Τα 3 προτελευταία attachments δεν φαίνονται! Μπορείς να τα ξαναποστάρεις?

Ευχαριστώ! :)
 
ωραία όλα αυτά, αλλά το ζουμί είναι ότι η ταινία ήταν ενδιαφέρουσα, έστω κι αν κάποιοι βάλθηκαν να την επικρίνουν. Εγώ την είδα δύο φορές στην τηλεόραση και ευχαρίστως την ξανάβλεπα και τρίτη κ τέταρτη. Αυτό που έχω να παρατηρήσω πάντως είναι ότι είναι η μοναδική (νομίζω, ας με διορθώσει όποιος έχει αντίθετη πληροφόρηση) που ο Gallagher έχει πρωταγωνιστικό ρόλο (γιατί ακόμα και στη διάσημη πλέον "Σεξ, Ψέματα και Βιντεοταινίες" δεν είναι πρωταγωνιστής). Και βεβαίως αυτό που θα ξαναπώ είναι ότι η ταινία αυτή (μαζί με τη φωτογράφιση του επικοντιστή Τομ Χιντνάους για την καμπάνια του Κάλβιν Κλάιν τον αμέσως επόμενο χρόνο) συνέβαλε στην προσέλκυση (αμερικανών κυρίως) τουριστών στη Σαντορίνη κατά τη 10ετία του 80. Αυτά από μένα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Screenshots από την ταινία.

SummerLovers82a.JPG

SummerLovers82.JPG

:cool:
 
Supernikos είπε:
το 'Summer Lovers από τον Michael Sembello




Το πραγματικο πολυ ομορφο ομωνυμο και καπως underated μουσικο κομματι.

Νομιζω -μπορει να κανω λαθος -μαλιστα γινεται μεν μια φιλοτιμη προσπαθεια να δωσει καποιο ελληνικο χρωμα με εκεινα

~"τα εγχορδα" χωρις επιτυχια δε, τα οποια ακουστικα του ομως ακουγονται πολυ ομορφα ,δινοντας του ξεχωριστο χαρακτηρα .

Υ.Γ.

Βtw o Michael Sembello ειναι δημιουργος και του πασιγνωστου "Maniac" του Flashdance που ακολουθησε ~ ενα χρονο αργοτερα και γνωρισε τεραστια επιτυχια .

 

 

 

 

 


 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτό το τραγούδι ακούστηκε αρκετά και στις ντίσκο εκείνη την εποχή και, ναι, όντως υποτιμήθηκε, προς χάρη των πιο "γνωστών" τραγουδιού του OST δηλ. του πασίγνωστου "I'm so excited" των Pointer Sisters, των "Johnny & Mary", "Crazy in the Night" (φοβερό slow το τελευταίο) της Tina Turner και, φυσικά, του "Hard to say I'm sorry" των Chicago.

Διόρθωση: το I'm so excited ακούγεται μεν στην ταινία, αλλά δεν υπάρχει στο δίσκο.

Την υπόλοιπη μουσική (εκτός από τα τραγούδια), ουσιαστικά δύο οργανικά κομμάτια έχει γράψει ο Βασίλης Πολυδούρης (απορώ γιατί του πιστώνουν ΟΛΟ το σάουντρακ, τεσπα). Στην ταινία ακούγεται και ένα ελληνικό κομμάτι, το οποίο όμως δεν αναφέρεται στους τίτλους: πρόκειται για το "Έψαξα άδικα να βρω" του Στέλιου Καζαντζίδη.

Τελευταία παρένθεση: Το σάουντρακ υπάρχει μόνο σε δίσκο βινυλίου (που μπορεί να βρει κανείς σε μεταχειρισμένο LP στα γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα), γιατί για ένα περίεργο λόγο δε βγήκε ποτέ σε ψηφιακό μέσο.

Αυτά από εμένα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα