Οι πιο Ακριβές κονσόλες (launch)

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.853
Αντιδράσεις
3.778
Νομιζετε οτι το PS3 που κυκλοφορησε στα 600$ στο launch της ηταν η πιο ακριβη κονσολα ever,η Σονυ κοστολογει τα προϊοντα της παραπανω απο το κανονικο.


Μηπως το ΟΝΕ της Μ$ σας φαινεται ακριβο Think again.



Κατα σειρα ακριβοτερης προς φτηνοτερης εχουμε τις 5 πρωτες παρακατω!





1)3DO


2)NEO-GEO



3)INTELLIVISION



4)ATARI 2600



5)ATARI 5200


 


Oι τιμες αριστερα ειναι οι τιμες με τις οποιες κυκλοφορησαν και δεξια οι τιμες adjusted στο σημερα.


consolechart1.png


Προβολή συνημμένου 82518

http://arstechnica.com/gaming/2013/06/are-the-ps4-and-xbox-one-really-that-expensive-historically/
 
εντυπωσιακή η αντιστοίχιση με τις σημερινές τιμές,ειδικά το 3DO και το NEO-GEO που μπορεί να χρειαζόταν να δώσεις σχεδόν 2 μισθούς για να τα αγοράσεις :D
 
Πριν το δω το συγκριτικο θεωρουσα τα neo-geo ως ακριβοτερο αλλα τελικα ηταν το 3DO..
 
Θυμάμαι που είχα δώσει 300.000 δρχ για το Ιαπωνικό PSX το 1995 ...και 200.000 για το Ιαπωνικό Dreamcast το 99!

Η κλεψιά η ίδια από τα τότε εξειδικευμένα μαγαζιά με κονσόλες, αλλά είχα δύο φοβερά γενέθλια.
 
Kαι φθηνοτερο ερχεται το Cube ,παραδοξο λογω του οτι τεχνολογικα στην γενια του δεν ηταν και Wii.


Αμεσως μετα το Cube εχουμε το Dreamcast και μετα το Wii.


 


 
Στη γενιά του μάλιστα, το GameCube ήταν το πιο προηγμένο.
 
Εεεεεμ οχι...
 
Εεεεεμ οχι... :)
 
Εεεεεμ Ναι... (οταν βγηκε! Μετα που βγηκε το Xbox ηταν αυτο το δυνατοτερο :p )

υγ.Ουτε 10 χρονων τετοιες συνομιλιες χαχαχαχαχα :points:
 
Wow! Το εντυπωσιακό δεν είναι στις τιμές αλλά στο γεγονός πως για πρώτη φορά γίνεται έρευνα που λαμβάνει υπόψιν τον πληθωρισμό.

Συνήθως, τέτοιου τύπου αναλύσεις αγνοούν επιδεικτικά την "αξία του χρήματος" με αποτέλεσμα να καταλήγουν απολύτως άχρηστες.
 
Ωραίο θέμα. Βέβαια μπορεί να προκύψουν κάποια ζητήματα με το πως έγινε η προβολή στο σήμερα. Αν επιλέχτηκαν σωστά επιτόκια αν έγιναν σωστά οι ανατοκισμοί κτλ.

Υγ1: Λείπει το μεγκα ντραιβ ή γέρασα;

Υγ2: Αυτοί οι διάλογοι herco wally είναι όλα τα λεφτά.Μου θυμίζουν τις παρέες μου από την γειτονιά και το παιχνίδι στις αλάνες.
 
Μπορεί το ΧΒΟΧ να ήταν δυνατότερο σαν specs αλλά αν σκεφτείς ότι το GC είχε το 1/3 του μεγέθους και το 1/5 του βάρους του (βάλε και το ότι δεν πάθαινε τίποτα, δεν ζεσταινόταν πολύ και είχε μικρότερο κόστος παραγωγής) ενώ έβγαζε ανταγωνιστικά γραφικά, τότε ναι, μπορώ να πω ότι ήταν πιο προηγμένο.

Πάντως μου κάνει εντύπωση πόσο ακριβές ήταν τότε οι κονσόλες της Atari. Για το Neo-Geo και το 3DO δεν εκπλήσσομαι. Το GameCube ήταν το "best value" πάντως, αναρωτιέμαι γιατί δεν μπόρεσε να το επαναλάβει αυτό η Nintendo. Τόσο πολύ κόστιζε η τεχνολογία του Wiimote? Καλά στο WiiU έχει το tablet, δικαιολογείται.
 
To 3do μπορεί να πάτωσε, σίγουρα λόγω τιμής άλλα και λόγω των φθηνότερων cd κονσολών που κατέφθασαν λίγο αργότερα. Το NEO-GEO όμως, κατόρθωσε να έχει το μακροβιότερο support από την SNK, σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη κονσόλα ! Και οι δύο κονσόλες όμως έχουν μείνει στην ιστορία για το wow effect που προκάλεσαν, το οποίο συγκρίνεται μόνο με αυτό της Amiga (ε, τι θα έλεγα....)

Άρα μάλλον δίκαια φιγουράρουν στην κορυφή αυτής της λίστας. Ενδιαφέρον θα είχε και μια αντίστοιχη λίστα για computers.
 
foutix είπε:
Υγ1: Λείπει το μεγκα ντραιβ ή γέρασα;
Γράφει Sega Genesis....

Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι το κακό όπως αποδείχθηκε Atari 5200 είχε σχεδον διπλάσια τιμή (πολύ πλαστικό βρε παιδί μου) από το Atari 7800 (το οποίο είναι και το φθηνότερο του συγκριτικού)
 
Πως είχα την εντύπωση ότι το Nintendo 64 είχε τουλάχιστον τη διπλή τιμή από αυτή που φαίνεται στο σχήμα? :eek:

Έχει πάντως γέλιο που η Νιντέντο είχε κολλήσει σε μία συγκεκριμένη τιμή έως το Wii.

Nes, Snes, N64, Gamecube -> 200$

Wii -> 250$

Wii U -> 350$......
facepalm.gif
 
Αυτο είναι που λένε οτι πληρώνεις παίρνεις...

χαχα καμία σχέση!
 
Πράγματι . Θυμάμαι τις περιγραφές στο Gamer ... Τα ποσά ήταν αμύθητα . Και μάλιστα το Neo Geo είχε προχωρήσει και στη πώληση του Neo Geo CD , που ήταν αμαρτία να το αγοράσεις ! Νά η κονσόλα , νά η CD προσθήκη , νά οι κασέτες , νά τα CD ! Γι'αυτό δεν είσαι στη λίστα ! Αμαρτία !
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το Neo Geo CD δεν ειναι προσθετο για το Neo Geo AES, ειναι ξεχωριστη κονσολα. Ηταν καπως τσιμπιμενο (κοστιζε οσο το PS1), αλλα δεν ηταν και το πιο ακριβο.
 
Ουτε ο other-reality δεν παρατηρησε την απουσια του Amiga CD32 ! Δυστυχως δεν ξερω την lanch price του cd32, αλλα ξερω οτι σε λιγοτερο απο 1 χρονο πουλησε περιπου 100.000 κομματια, μετα εκλεισε η εταιρια.

Θεωρω αρκετα καλη την τιμη του gamecube, αλλα σε μια αγορα που ειχε ηδη επικρατησει το ps2, ολοι φοβοντουσαν οτι το gamecube θα εχει την τυχη του dreamcast, και για αυτο ειχε σχετικα χαμηλες πωλησεις (για το ονομα Νιντεντο παντα). Με 20 εκ πωλησεις ειχε τις διπλες απο το dreamcast, λιγοτερες ομως απο το x-box και χιλιομετρα μακρυα απο την πιο καλοπουλημενη κονσολα, το ps2.

Eπισης μου κανει εντυπωση η υψηλη τιμη του atari5200 (που τωρα ειναι σπανιο-συλλεκτικο) ενω μετα η αταρι εβαλε μυαλο και εριξε στην αγορα πιο φθηνα το 7800. Και τα δυο ομως δεν ειχαν την επιτυχια του 2600.
 
Πίσω
Μπλουζα