Οι ταινίες της Αλίκης Βουγιουκλάκη

thebest20

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
24 Ιαν 2008
Μηνύματα
3.961
Αντιδράσεις
460
Να ρωτήσω?Το θέμα είναι για να σχολιάζουμε γενικά τις ταινίες της Αλίκης?Αν ναι,τότε ήθελα να ρωτήσω ποιες είναι οι σπάνιες ταινίες της Αλίκης,εκτός από το Aliki My Love.Νομίζω μια από τις τελευταίες της ταινίες "Κατάσκοπος Νέλλη" όπως επίσης και από τις πρώτες "Το ποντικάκι","Διακοπές στην Αίγινα","Αστέρω".Έχουν προβληθεί ποτέ στην κρατική ή στην ιδιωτική τηλεόραση?
 
Οι ταινίες της Αλίκης (Νοέμβριος 2008)

thebest20 εκτός από την ταινία Aliki My Love έχουν προβληθεί οι άλλες 40 ταινίες της Αλίκης στην τηλεόραση.Απλά αυτές που αναφέρεις όπως και οι παρακάτω ταινίες έχουν παιχτεί λιγότερες φορές και συνήθως στην κρατική τηλεόραση:Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας, Το κορίτσι με τα παραμύθια, Μαρία Πενταγιώτισσα,Χαρούμενοι αλήτες,Το σκιάχτρο,Η ζαβολιάρα,Ερωτικές ιστορίες (σπονδυλωτή ταινία,η Αλίκη έπαιζε στο ραντεβού της Κυριακής),Ο Μιμίκος και η Μαίρη,Η μουσίτσα.Λέγεται πως υπάρχει και η ταινία το κορίτσι του καμπαρέ του 1979-80 που δεν προβλήθηκε ποτέ ούτε στο σινεμά,ούτε στην τηλεόραση.
 
picture.php


το ξενοδοχειο στην Ρωμη που γυριστηκε η ταινια της : Μοντέρνα Σταχτοπούτα
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπάρχει ταινία της Αλίκης με τίτλο "Ραντεβού στη Ρώμη"?Μήπως εννοείς την "Μοντέρνα Σταχτοπούτα"???
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Το διορθωσα.. Μοντερνα Σταχτοπουτα ηταν
 
Την Κατάσκοπο Νέλλη δεν έχω δει ποτέ,μόνο σε αφιέρωμα της Αλίκης είχε δείξει ένα απόσπασπα που η Αλίκη έκανε και τη γιαγιά και τη νέα κοπέλα!
 
Επίσης,κάτι ακόμα,που έχω απορία.Πως γίνεται η Αλίκη στο Ναυτικό που βγήκε το 1961 να είναι έγχρωμη,και η Μοντέρνα Σταχτοπούτα που βγήκε το 1971 να είναι ασπρόμαυρη (μήπως επειδή ήταν ασπρόμαυρη,μειώνονταν τα έξοδα παραγωγής)?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
thebest20 είπε:
Επίσης,κάτι ακόμα,που έχω απορία.Πως γίνεται η Αλίκη στο Ναυτικό που βγήκε το 1961 να είναι έγχρωμη,και η Μοντέρνα Σταχτοπούτα που βγήκε το 1971 να είναι ασπρόμαυρη (μήπως επειδή ήταν ασπρόμαυρη,μειώνονταν τα έξοδα παραγωγής)?
Η Μοντερνα Σταχτοπουτα γυριστηκε τελη του 1964 και οχι το 1971, και ναι βεβαια, το ασπρομαυρο φιλμ ηταν πολυ φθηνοτερο.
 
Η Μοντερνα Σταχτοπουτα ειναι του 1965,οχι του 71.Σαφως και οι εγχρωμες ταινιες ηταν πιο ακριβες...Οι πρωταγωνιστες τοτε "σκοτωνονταν" για το ποιος θα μπορεσει να "κλεισει" εγχρωμη ταινια...Η Λασκαρη το 1970 ειχε τσακωθει ασχημα με τον Βασίλη Γεωργιάδη οπως ειπε εκεινος προκειμενου να βγει πρωτη μεσα στις γιορτες η εγχρωμη ταινια που γυριζε με τον Δαλιανιδη αντι για την ασπρομαυρη που ειχαν γυρισει μαζι... "Δεν μπορεί η καθε μία να βγαινει με 2 και τρεις εγχρωμες ταινιες.Ποια ειμαι εγω που θα βγω με ασπρομαυρη μεσα στις γιορτες?" φερεται να ειπε η Ζωίτσα...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εχει γινει πολυσυλλεκτικο το Thread! Πολυ γουσταρω!!!
 
Μια και μιλάμε για τις ταινίες της Αλίκης να σας πω κάτι που έχω παρατηρήσει , ίσως να το χετε δει και σεις και μου προξενεί μεγάλη απορία. Στη ταινία "Η νεράιδα και το παλικάρι" στους τίτλους μαζί με όλους τους ηθοποιούς αναφέρεται και η Νίτσα Μαρούδα την οποία δε βλέπουμε πουθενά στην ταινία!!! Να έχει κοπεί σκηνή ΚΑΙ εκεί??? Αλλά και αυτό να έγινε μου φαίνεται κουφό να έχει κοπεί η σκηνή με την ηθοποιό! Να έχει γίνει λάθος??? Και αυτό μου φαίνεται παράλογο! Εδώ ο Φίνος ξαναγύρισε το "Κλωτσοσκούφι" απ την αρχή και θα κώλωνε σε 2 λεπτά τίτλων?? Τι να έχει γίνει άραγε και γιατί αναφέρεται το όνομά της ενώ η ίδια δεν εμφανίζεται πουθενά???
 
ΠΡΟΣ rapunjel : Μια διόρθωση το κορίτσι του καμπαρέ δεν ηταν ταίνια ηταν πρωτοχρώνιατικο τηλέοπτικο σοου με σκήνοθετη τον αδέλφο της Τακη
 
καμία ταινία της Αλίκης δεν θεωρείται πλέον σπάνια...όλες ανεξαιρέτως κυκλοφορούν πανεύκολα στο Μοναστηράκι, έχουν δοθεί από εφημερίδες-περιοδικά ή αναρτηθεί στο youtube (Aliki my love KAI το Καμπαρέ του 79 ολόκληρο αλλά δεν ελέγχετε τακτικά, τώρα κατέβηκε λόγω δικαιωμάτων....)με πολύ λίγα χρήματα μπορείτε να τις αποκτήσετε όλες χωρίς να εκλιπαρείτε τα κανάλια να τις προβάλουν!
 
Μια παρατήρηση σε σχέση με κάποιες απορίες φίλων, τις οποίες είδα αρκετά καθυστερημένα. Η ταινία ''Το κορίτσι του καμπαρέ'' γυρίστηκε το 1979, σε σκηνοθεσία Τάκη Βουγιουκλάκη, έμεινε δύο χρόνια στα κουτιά, λόγω δικαιωμάτων, και κατόπιν μετονομάστηκε σε ''Κατάσκοπος Νέλη'' και με τον τελευταίο τίτλο βγήκε στους κινηματογράφους τον Οκτώβριο 1981. Η ταινία αυτή ήταν κινηματογραφική και δεν έχει σχέση με την τηλεταινία ''Καμπαρέ'', που είχε διάρκεια μίας ώρας, μεταδόθηκε από την ΕΡΤ τα Χριστούγεννα 1979 και ήταν συρραφή σκηνών από τη θεατρική παράσταση που είχε ανεβάσει η Αλίκη Βουγιουκλάκη το 1978. Αυτό που μπερδεύει τα πράγματα είναι ότι και στις δύο ταινίες σκηνοθέτης είναι ο Τάκης Βουγιουκλάκης και συμπρωταγωνιστής της Αλίκης ο Φαίδων Γεωργίτσης.
 
Η Αλίκη πότε καθιερώθηκε ως πρωταγωνίστρια?

Έχω μπερδευτεί, περνάω μια φάση που βλέπω όλες τις ταινίες της και μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν κάπου είδα μια αφίσα από το Ξύλο και την παρουσίαζε ως την πρωταγωνίστρια της ελληνικής οθόνης! και αναρωτιέμαι, μα καλά το 1954 ξεκίνησε με το ποντικάκι... σε 5 χρόνια κατάφερε να είναι πρώτη?
 
andrianna είπε:
Η Αλίκη πότε καθιερώθηκε ως πρωταγωνίστρια?Έχω μπερδευτεί, περνάω μια φάση που βλέπω όλες τις ταινίες της και μου έκανε τρομερή εντύπωση όταν κάπου είδα μια αφίσα από το Ξύλο και την παρουσίαζε ως την πρωταγωνίστρια της ελληνικής οθόνης! και αναρωτιέμαι, μα καλά το 1954 ξεκίνησε με το ποντικάκι... σε 5 χρόνια κατάφερε να είναι πρώτη?
Φυσικά έτσι ακριβώς! Η πρώτη της μεγάλη επιτυχία ήταν πιο νωρίς , το 1957 με το "Διακοπές στην Αίγινα" , κατόπιν το 1959 με το "Ο Μιμίκος και η Μαίρη" και η "Μουσίτσα" και μετά με το "Ξύλο..."!
 
Για τις διακοπές στην Αίγινα δεν το ήξερα, μάλιστα!

Τους ρόλους σε αυτές προ του 1960 ταινίες ξέρετε πώς τους είχε πάρει?

θέλω να πω είχε περάσει από ακρόαση? ή από τις γνωριμίες που είχε στο εθνικό? και παράλληλα έπαιζε στο θέατρο? ξέρουμε τί παραστάσεις και σε ποιών τους θιάσους ήταν?
 
Θα ήθελα να πω και εγω με τη σειρά μου, μερικά πραγματα για την Μανταλένα που ειναι απο τις αγαπημενες μου ταινίες.

Η ιστορία της ταινίας είναι βασισμένη σε αληθινό γεγονός. Ο σεναριογράφος Γιώργος Ρούσσος, απο τους σπουδαιότερους Ελληνες συγγραφείς (κατά την αποψη μου), καταγόταν απο την Αντίπαρο και εμπνεύστηκε το σενάριο της ταινίας απο αληθινό περιστατικό που συνέβη στα παιδικά του χρόνια στο νησί. Για αυτό άλλωστε η ταινία γυρίστηκε και στην γεννέτειρα του.

Μέχρι και το δρομολόγιο που έκαναν οι δύο βάρκες στην ταινία, το "πέρασμα" απο το μικρό Ασπρονήσι στη Χώρα του απέναντι μεγάλου νησιού είναι πέρα για πέρα αληθινό. Είναι το σημερινό πέρασμα-δρομολόγιο Πούντα Πάρου-Αντίπαρος, το οποίο πλεον γίνεται με σύγχρονα ferry-boat, ενω την εποχη εκείνη γινόταν με βάρκες. Μέχρι και σήμερα, μετά απο τόσα χρόνια που γυρίστηκε η ταινία, δεν υπάρχει ακτοπλοϊκή σύνδεση που να συνδέει τον Πειραιά (Αθήνα) με την Αντίπαρο και ετσι για να παει καποιος στο νησί, πρεπει να παει στην Πάρο και απο εκει με το ferry-boat να "πέρασει" απο την Πούντα στην Αντίπαρο, ακριβώς όπως γινόταν και τότε.

Οι κατοικοι του νησιού δεν είχαν δει ποτέ κινηματογράφο γιατί δεν υπήρχε εκείνα τα χρονια στο νησί, παρόλο αυτά όμως όλοι γνώριζαν την Αλίκη Βουγιουκλακη...απο τις τσίχλες!!!!

Εδω http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=415120 μπορειτε να διαβασετε και άλλα παραλειπόμενα για την Μανταλένα έτσι όπως τα θυμαται ο Βασίλης Καίλας

αλλα και εδω http://ola-ta-kala.blogspot.gr/2012/06/blog-post_09.html αγνωστα περιστατικά απο τα γυρίσματα όπως π.χ. εναν παππού που μπέρδευε το επιθετο της Αλίκης αποκαλόντας την....Γιαβουκλάκη αλλα και έναν άλλο παππού που ήθελε να της κανει προξενιό τον ανηψιό του...
 
Πίσω
Μπλουζα