Οι Amstrad Δισκέτες μου! [and stuff]

Κατι αυτοσχεδιοι χαρτες απο το Crazy Cars 2 που ειχα φτιαξει πριν πολλα πολλα χρονια.


Αγαπημενο παιχνιδι και ειχα γραψει στην κυριολεξια χιλιομετρα πανω του,η καλλιγραφια μου δεν ειδε μεγαλη βελτιωση απο τοτε παντως!


 


1ψψ.JPG

2ψψ.JPG

Και το original




3ψψ.JPG
 
Τυφλα να εχει το Here Maps χαχαχα
 
Δεν παυουν να ειναι ντοκουμεντα,οπως και να'ναι,καραλολ.
 
Οντως, πρόκειται για φοβερά ρετρο-ντοκουμέντα !! :headbangdude: (κάτι αντίστοιχα φωτοτυπημένα είχα postάρει και εγώ σε παλιότερο thread - αν και δεν αφορούσαν το Crazy Cars II)

Μπράβο Aardvark, και αν τυχόν βρεθούν κι άλλα, θα ήθελα πολύ να τα δώ. :thumbup:

Σημειωτέον, ότι ούτε και εγώ είχα τότε τον αυθεντικό χάρτη για να ξέρω που πηγαίνω (απλά γνώριζα την ύπαρξή του απο το special review του Pixel), οπότε όλα γινόντουσαν με "trial & error". Θα άξιζε πάντως να είχα πάει σε "μονόφθαλμο" μαγαζί για να πάρω μία φωτοτυπία του χάρτη. Πραγματικά θα είχα γλυτώσει πολύ κόπο !!

Special retro ανάμνηση: Το παιχνίδι το έπαιζα σπίτι μου μαζί με έναν φίλο, ο οποίος είχε ένα... "σύνδρομο" παρόμοιο με εκείνο του Marty McFly.

Γενικά ήταν πολύ προσεκτικός στο παιχνίδι και πήγαινε αρκετά καλά, αλλά εγώ (γνωστό πειραχτήρι) του έκανα χαλάστρα αποκαλώντας τον "κότα" επειδή δεν προχώραγε με τέρμα το γκάζι !! :supergrin:

Τότε εκείνος "τα έπαιρνε", γκάζωνε στο φούλ, οπότε κατέληγε να χάνει απο τα τρακαρίσματα... :diablotin:
 
Lol Billy για το στορυ.

.

.

Αλλο ενα ρετροντοκουμεντο ο Παναγαθος να το κανει με το High Score μου στο Bubble Bobble,δεν εχω ιδεα αν ειναι καλο για σκορ και ενδιαφερομαι να μαθω τι ψαρια επιανα τοτε.

Ναι δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση τα γραπτα αλλα τοτε αρπαζες ενα κομματι χαρτι και καταγραφες την στιγμη και τις σκεψεις σου οπως ακριβως και τωρα στα φορουμς με μονη διαφορα οτι τοτε το εκανες για την παρτη σου και μονο ,δεν το διαβαζαν αλλοι και δεν σε ενοιαζε η εμφανιση.

Τι βλεπουμε ;; 7 προσπαθειες καταγεγραμενες με καλυτερη την 7η στα 5.772.680 και το note to my (10+ year old) self διπλα οτι

"Μπορουσα more,ειχα δαχτυλιδι που περπατωντας επαιρνες ποντους και μπηκα στην Bonus Πιστα με το δεντρακι" την οποια πιστα με το δεντρακι δεν την θυμαμαι καθολου αλλα καταφερε and brought me down.




Capture.JPG

 




Kαι τελος σχετικο με τον μπουμπλε απο ενα προχειρο τετραδιo αναμεσα σε Θουκυδιδη και μαθηματικα.

 


Capture2.JPG
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aardvark είπε:
Ναι δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση τα γραπτα αλλα τοτε αρπαζες ενα κομματι χαρτι και καταγραφες την στιγμη και τις σκεψεις σου

 




Kαι τελος σχετικο με τον μπουμπλε απο ενα προχειρο τετραδιo αναμεσα σε Θουκυδιδη και μαθηματικα.

 



Συμφωνώ απόλυτα !! Ετσι ακριβώς κάναμε: γράφαμε σε ό,τι βρισκόταν πρόχειρο παραδίπλα !!

Λοιπόν, με πόρωσες άσχημα, και έκανα επιδρομή στο πατρικό μου (έπρεπε έτσι κι αλλιώς να κάνω ένα ξεκαθάρισμα).

Το αποτέλεσμα ήταν να ανανακαλύψω σημειώσεις πάνω σε τετράδια και κάθε λογής άλλα χαρτιά, με high scores, χάρτες, κ.ο.κ για διάφορα games (theatre europe, ace of aces, dun darach, pirates, mask, starglider, gunship, infiltrator, barry mcguigan boxing, κ.α.). Μέχρι και χάρτη για τις πόλεις του Tai Pan βρήκα (που όμως έμεινε ημιτελής, διότι κάτι αντίστοιχο δημοσιεύτηκε στα τότε περιοδικά καθιστώντας την δική μου προσπάθεια, περιττή).

Φυσικά δεν φωτογράφησα τα πάντα (ήταν πολύ υλικό), αλλά περιορίστηκα σε μερικά ωραία δείγματα.

Παραθέτω τα ντοκουμέντα:

1) Στην πρώτη εικόνα έχουμε το όνομα του κορυφαίου παιχνιδιού όλων των εποχών, σε σελίδα απο τετράδιο μαθηματικών.

2) Στην 2η εικόνα έχουμε ένα σχέδιο του εμβληματικού Cobra Mk III, απο τετράδιο αγγλικών.

3) Σχέδια & σημειώσεις σε τετράγωνα χαρτάκια "notes" που είχα στα μαθητικά μου χρόνια πάνω στο γραφείο μου. (φανταστείτε κάτι σαν τα post-it, αλλά σε λευκό χρώμα, και χωρίς κόλλα :p ). Στην πάνω σειρά ξεκινώντας απο αριστερά, έχουμε ένα στιγμιότυπο απο το Elite, μία οθόνη απο το (πραγματικά υπέροχο) Tau Ceti του Pete Cooke (μάλλον ήταν το II [oνόματι "Academy"] διότι απ' ότι θυμάμαι προσπαθούσα να σχεδιάσω μόνος μου το cockpit. Οπως είχε γράψει και το Pixel: "Στοιχήματα παρακαλώ, για το ποιός θα φτιάξει την καλύτερη οθόνη" :D ), και τέλος ένα στιγμιότυπο απο το ATF της Digital Integration.

Στην κάτω σειρά έχουμε σημειώσεις για το Captain Blood (ορισμένες έγιναν με πράσινο μαρκαδόρο και δεν φαίνονται καλά), κάποια κουμπιά απο το Dark Side της Incentive (η συνέχεια του πολύ καλού Driller), και τέλος ένα σχεδιάγραμμα με τις διάφορες κινήσεις του εξαιρετικού IK+ απο τον Archer MacLean (ευτυχώς ήταν καλό σε Amstrad, αντίθετα με το αρχικό IK που ήταν σε μεγάλο μέρος του, spectrum port).

4) Eδώ προφανώς δεν είχα κάποια κόλλα χαρτί πρόχειρη, και σημείωνα σε χαρτόνι (!) διάφορες πληροφορίες (κυρίως όπλα & συντεταγμένες) για το θαυμάσιο StarFox της Realtime.

22395883815_e84a651fd5_o.jpg


21773132104_f011b5cc38_o.jpg


21773131354_c7e12594c8_o.jpg


22382736202_f3d4b45b10_o.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
χεχε...ωραία πράγματα! Μου θυμίσατε όταν πήγα τον φωτοτυπημένο χάρτη του pirates για πλαστικοποίηση...

ο καταστηματάρχης το κοίταγε περίεργα...

ποιος ξέρει μπορεί να νόμιζε ότι με δαύτο θα βρω λίρες από την κατοχή...

Φυσικά έχω και εγώ κάνει ανάλογα σχέδια για παιχνίδια του cpc μια και στην αμίγκα ήμουν πλέον έφηβος!

Θυμάμαι ότι είχα κάνει και πολύχρωμο κατάλογο με οδηγίες για τα παιχνίδια μου...κάπου το εχω αυτό!
 
Όλοι το ίδιο είμαστε σε τούτο το κοσμάκη και όλοι τα ιδια γραφαμε και καναμε ,λαός και Κολωνάκι.. που λεει και το ασμα, Billy εχεις και συ ντουκομεντα και πολλα μαλιστα Lol.


Mα'ρεσουν ιδιαιτερα οι ζωγραφιστες οθονες και πιο πολυ αυτη του Elite,σε ενα μελλοντικο μουσειο ολα τα παραπανω θα μπουν σε κορνιζες σαν εκθεματα.


 


Ακολουθει το ΜΥΤΗ και απο οτι γραφω χαρακτηριστικα εχω αποτυπωσει την "Τελικη σκηνη που εγω εχω φτασει"...δεν υπηρχε ενα Prt sc τοτε.



Το κοτοπουλο που πεταει αχινους δεν θυμαμαι αν ανηκει στην πιστα η ειναι εκει απο παλαιοτερα η ισως να'ναι μιας και ο ηρωας του πεταει τριαινες.



Νοte to myself ,παιξω παλι Myth.


 


ΜΥΤΗ.JPG

Edit: Oι φωτο μπαινουν σε μικρο μεγεθος απο σεβασμο προς τα ματακια των μελων που δεν φταινε σε τιποτα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ολα τα λεφτά το σκίτσο του Myth !! :headbangdude: Ησουν στο σημείο με ένα μυθικό τέρας (σαν δράκο) του πρώτου επιπέδου του παιχνιδιού.

Το Myth το είχα πάρει αυθεντικό. (θυμάμαι ένας φίλος μου είχε σχολιάσει αρνητικά τον ήρωα με το κολλεγιακό μπουφάν στο εξώφυλλο... :p ).

Το παιχνίδι ήταν μεν port, αλλά ευτυχώς η έκδοση του spectrum ήταν εξαιρετική (για τα δεδομένα του μηχανήματος), οπότε βγήκε καλή και η δικιά μας version. (σημειωτέον ότι οι εκδόσεις για Amiga, C64, κλπ, [οι οποίες είναι πραγματικά εξαίσιες] "παίζουν" διαφορετικά).

Μιά που ο Spyros ανέφερε το Pirates!, θυμήθηκα τον χάρτη της Καραϊβικής που είχα φτιάξει για το παιχνίδι αυτό. (ένας απο τους λόγους που τον έφτιαξα ήταν διότι μου είχαν βγάλει φωτοτυπία τον αυθεντικό σε μικρό μέγεθος (Α4) και τον σύρραψαν στο τέλος του -επίσης φωτοτυπημένου- manual [στην πραγματικότητα o αυθεντικός χάρτης είναι μεγαλύτερος απο Α4], οποτε ολοκλήρωσα έναν δικό μου χάρτη για να γράψω πάνω με μεγαλύτερα γράμματα τα ονόματα των πόλεων, κλπ)

Aμα θυμηθώ σε ποιό thread είχα κάνει post την φωτογραφία του, θα παραθέσω link. :)

---EDIT---

(ο χάρτης εντοπίστηκε [μαζί με άλλο υλικό] εδώ)

Aardvark είπε:
Oι φωτο μπαινουν σε μικρο μεγεθος απο σεβασμο προς τα ματακια των μελων που δεν φταινε σε τιποτα.
Δε βαριέσαι, εγώ τις βάζω έτσι για να διευκολύνω τον κόσμο. (κάνουν λιγότερα click :D )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τι ανεβάσατε πάλι ρε;;; :sealed:

Θα με κάνετε να αρχίσω τις ανασκαφές βραδιάτικα...

Cool stuff!!! :thumbup:
 
Πίσω
Μπλουζα