Aardvark είπε:
Ναι δεν ειναι στην καλυτερη κατασταση τα γραπτα αλλα τοτε αρπαζες ενα κομματι χαρτι και καταγραφες την στιγμη και τις σκεψεις σου
Kαι τελος σχετικο με τον μπουμπλε απο ενα προχειρο τετραδιo αναμεσα σε Θουκυδιδη και μαθηματικα.
Συμφωνώ απόλυτα !! Ετσι ακριβώς κάναμε: γράφαμε σε ό,τι βρισκόταν πρόχειρο παραδίπλα !!
Λοιπόν, με πόρωσες άσχημα, και έκανα επιδρομή στο πατρικό μου (έπρεπε έτσι κι αλλιώς να κάνω ένα ξεκαθάρισμα).
Το αποτέλεσμα ήταν να ανανακαλύψω σημειώσεις πάνω σε τετράδια και κάθε λογής άλλα χαρτιά, με high scores, χάρτες, κ.ο.κ για διάφορα games (theatre europe, ace of aces, dun darach, pirates, mask, starglider, gunship, infiltrator, barry mcguigan boxing, κ.α.). Μέχρι και χάρτη για τις πόλεις του Tai Pan βρήκα (που όμως έμεινε ημιτελής, διότι κάτι αντίστοιχο δημοσιεύτηκε στα τότε περιοδικά καθιστώντας την δική μου προσπάθεια, περιττή).
Φυσικά δεν φωτογράφησα τα πάντα (ήταν πολύ υλικό), αλλά περιορίστηκα σε μερικά ωραία δείγματα.
Παραθέτω τα ντοκουμέντα:
1) Στην πρώτη εικόνα έχουμε το όνομα του κορυφαίου παιχνιδιού όλων των εποχών, σε σελίδα απο τετράδιο μαθηματικών.
2) Στην 2η εικόνα έχουμε ένα σχέδιο του εμβληματικού Cobra Mk III, απο τετράδιο αγγλικών.
3) Σχέδια & σημειώσεις σε τετράγωνα χαρτάκια "notes" που είχα στα μαθητικά μου χρόνια πάνω στο γραφείο μου. (φανταστείτε κάτι σαν τα post-it, αλλά σε λευκό χρώμα, και χωρίς κόλλα
). Στην πάνω σειρά ξεκινώντας απο αριστερά, έχουμε ένα στιγμιότυπο απο το Elite, μία οθόνη απο το (πραγματικά υπέροχο) Tau Ceti του Pete Cooke (μάλλον ήταν το II [oνόματι "Academy"] διότι απ' ότι θυμάμαι προσπαθούσα να σχεδιάσω μόνος μου το cockpit. Οπως είχε γράψει και το Pixel: "Στοιχήματα παρακαλώ, για το ποιός θα φτιάξει την καλύτερη οθόνη"
), και τέλος ένα στιγμιότυπο απο το ATF της Digital Integration.
Στην κάτω σειρά έχουμε σημειώσεις για το Captain Blood (ορισμένες έγιναν με πράσινο μαρκαδόρο και δεν φαίνονται καλά), κάποια κουμπιά απο το Dark Side της Incentive (η συνέχεια του πολύ καλού Driller), και τέλος ένα σχεδιάγραμμα με τις διάφορες κινήσεις του εξαιρετικού IK+ απο τον Archer MacLean (ευτυχώς ήταν καλό σε Amstrad, αντίθετα με το αρχικό IK που ήταν σε μεγάλο μέρος του, spectrum port).
4) Eδώ προφανώς δεν είχα κάποια κόλλα χαρτί πρόχειρη, και σημείωνα σε χαρτόνι (!) διάφορες πληροφορίες (κυρίως όπλα & συντεταγμένες) για το θαυμάσιο StarFox της Realtime.