Οι Police στην Αθήνα του 1980...

don dokken

RetroMasteR
Joined
14 Μάρ 2009
Μηνύματα
1.532
Αντιδράσεις
215
Ο φιλτατος Ιωσηφ Αβραμογλου (ο γνωστος..)μοιραστηκε αυτες τις ωραιες φωτογραφιες ,που για τους ρετρομανεις εχουν μια προσθετη αξια,καθως δειχνουν και εικονες απο την Αθηνα του 1980,της λατρεμενης αυτης δεκαετιας..Να πω την κακιουλα μου,προτιμουσα τον Στινγκ καπως ετσι..Στιουαρτ ,απλα,παντα θεουλης..ας τις μοιραστω μαζι σας..Προβολή συνημμένου 111303Προβολή συνημμένου 111304Προβολή συνημμένου 111305Προβολή συνημμένου 111306Προβολή συνημμένου 111307Προβολή συνημμένου 111308Προβολή συνημμένου 111309
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ντοκουμεντα μιας αλλης εποχης.


Α--π-ι-σ-τ-ε-υ-τ-ε-ς.


 


attachment.php
 
Ιστορικές φωτογραφίες. Θυμίζουν πολύ στο στήσιμο, το βιντεoκλιπ από το So Lonely των Police...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολυ ωραιες φωτογραφιες!!!! Ντοπιο πραμα :D

Παρατηρω οτι δεν τους δινει και πολυ κοσμος σημασια...που το βλεπω λογικο για την εποχη.
 
Η πρωτη συναυλια που πηγα,Police στο Σπορτινγκ,30-3-1980,αξεχαστη εμπειρια
 
Ω, ρε φίλε...Τι λες τώρα!

Δεν είμαι φαν των Police (ούτε και του Στινγκ!), αλλά πρώτον, ήταν ιστορικό γεγονός, πρέπει να ήταν η πρώτη γνωστή ξένη ροκ μπάντα που ήρθε για συναυλία στην Ελλάδα, και δεύτερον, είναι απλά φοβερές οι φωτογραφίες, και ανεκτίμητες! Ευχαριστούμε!

Αλλά don dokken, ποιά είναι ακιρβώς η "κακιούλα"; Ότι προτιμούσες τον Στινγκ όπως ήταν παλιά;; Δεν είναι κακιούλα αυτό, όλοι μας προτιμούμε όλους τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες όπως ήταν παλιά!

Επίσης aristotelis64, μοιράσου μαζί μας κάποιες αναμνήσεις σου από την συναυλία! Ότι θυμάσαι θα έχει ενδιαφέρον! Εγώ ήμουν ακριβώς 1 (ενός) τότε, δεν είχα πάει!

Υ.Γ.: Όλα τα λεφτά η πέμπτη φωτογραφία με τον γέρο να περνάει από πίσω τους, με μια έκφραση αδιαφορίας! Χα, χα, που να'ξερε!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Marty McFly είπε:
πρέπει να ήταν η πρώτη γνωστή ξένη ροκ μπάντα που ήρθε για συναυλία στην Ελλάδα
Πρεπει να ειχαν ερθει κι αλλες. Aν δεν κανω λαθος οι Rolling stones.
 
Ναι λίγες μέρες πριν την δικτατορία. Παλιά είχα γράψει ΑΥΤΟ αν δεν βαριέται να διαβάσει κανείς.
 
Ναι, οι Stones ήταν η πρώτη, αλλά εκτός του ότι ήταν ανολοκλήρωτη, υπήρξε ένα μεγάλο κενό από τότε (1967) μέχρι τους Police (1980). Με τους Police άρχισαν ουσιαστικά να έρχονται τα μεγάλα συγκροτήματα. Βέβαια, και πριν τους Police είχε έρθει ο Cat Stevens και ο Rory Gallagher, και πιθανόν και άλλοι, αλλά αυτοί ήταν solo τραγουδιστές.
 
Και οι Camel νομίζω ήρθαν κάπου το 78.
 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΙΟ ΠΑΝΟ Ο GALLACHER HTAN TO 81 ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΑΕΚ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΟΣΗ ΟΤΙ ΗΤΑΝ Ο IAN GILLAN BAND
 
Έψαξα στο Google για τους Camel, αλλά δεν μπορώ να βρω κάτι!

Για τον Gallagher, ναι, το 1981 ήταν, έκανα λάθος, νόμιζα ότι ήταν τέλη '70s. Ευχαριστώ για την διόρθωση!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΧΕΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΤΟΥ 80Σ ΕΙΝΑΙ Ο IAN GILLAN BAND ΚΑΙ ΜΕΤΑ Η POLICE
 
Εκείνη την εποχή έπαιξαν και οι Uriah Heep!!!
 
είχαν έρθει την περίοδο που κυκλοφόρησαν το καταπληκτικό "Zenyatta Mondatta" ή το άλλο θρυλικό "Reggatta De Blanc" ; Καλά οι τύποι οτι κυκλοφόρησαν ως Police ήταν τεράστιες δισκάρες. Απ' την προσωπική καριέρα του Sting μόνο τα 2 πρώτα του μου άρεσαν,τα "The Dream Of The Blue Turtles" και το "...Nothing Like The Sun"(και αυτά έχω από Sting δηλαδή).Οι άλλοι 2 Police ,o Andy Summers και Stewart Copeland τις προχώρησαν πολλά επίπεδα πάνω τις μουσικές τους ανησυχίες,με πιο πειραματικά albums αλλά καταπληκτικά. Πάντως ο αγαπημένος μου δίσκος τους (όλοι φοβεροί αλλά ο συγκεκριμένος ένα κλίκ πιο πάνω) είναι το "Ghost In The Machine" τoυ 1981. Τον ακούω πάντα όπως την πρώτη φορά που τον αγόρασα πρίν μια εικοσαετία (το cd δηλαδή).
 
Απίστευτοι μουσικοί!
Ιδίως ο Andy Summers είναι εξαιρετικός κιθαρίστας που δυστυχώς "έχει περάσει στα ψιλά"

Οι φανατικοί οπαδοί του group θυμούνται τη θρυλική Custom Telecaster του 1963 με την οποία ο Andy ερμήνευσε και ηχογράφησε μερικά από τα πιο ιστορικά τραγούδια (Roxanne, Message in the bottle).

SUMMERS_In79RGalbraith.jpg


Ένα πιστό αντίγραφο αυτής της κιθάρας κυκλοφόρησε από το Custom Shop της Fender το 2007.
 
Πίσω
Μπλουζα