'Ονυχας - μόδα για γερά στομάχια

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Wally
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Wally

Retired Admin
Αντιδράσεις
4.542
Μαζι με τα μπαμπου και τους ριγε καναπεδες, τα μπιμπελο απο ονυχα ηταν απο τα πιο θλιβερα δειγματα που εχει να επιδειξει η δεκαετια του 80 στο home-styling.

Παρτε φωτο ενος ρολογιου-ονυχα να σας χαλασει η μιση μερα...

attachment.php

Προσωπικα εμενα με ενοχλουσε το γεγονος ,οτι δεν μπορουσα να τρεξω και να πλακωθω με την ησυχια μου στο σαλονι, γιατι τα συγκεκριμμενα ,λογω του οτι ειχαν ψηλο κεντρο βαρους ,με ενα ελαχιστο τρανταγμα,σπρωξιμο επεφταν με μεγαλη πιθανοτητα οχι μονο να σπασουν, αλλα και να ανοιξουν και τρυπα στο (μαρμαρενιο) πατωμα λογω βαρους .

Εμένα από την άλλη ένα πορτατιφ που έχει η μάνα μου μου αρέσει. Πάντως αν σου πέσει στο πόδι είσαι κατευθείαν για γύψο. Πάντως η μόδα πρέπει να είχε ξεκινήσει από την δεκαετία του 70.

Πρωτον: με τιποτα δε θα το θεωρουσα κιτς. Αντιθετα το θεωρω αρκετα αριστοκρατικο

Δευτερον: νομιζα οτι ειναι μαρμαρ :Ρ

εμετικο!καρακιτς!!

..ειναι τοσο"αριστοκρατικον"οσο ο "ονυχας" στο μικρο δαχτυλακι οδηγου διεθνων μεταφορων..

Μαρμάρινα είναι ρε παιδιά! Δεν σας αρέσουν τα όμορφα νερά που κάνουν; Έχω αρκετά ρολόϊα σε βάση από όνυχα, αλάβαστρο ή μαλαχίτη. Είναι όμορφα, ρετρό και δε τα θεωρώ κιτσ. Μ' αρέσουν ειδικά αυτά με τους φλίπ ημεροδείκτες :)

Wally, τη μισή μας μέρα τη χαλάει το ρολόι, την άλλη μισή το πλεκτό (ασχέτου δεξιοτεχνίας που απαιτείται, κόπου, εργατοωρών που δαπανήθηκαν για την ολοκλήρωση) πάνω στο οποίο είναι τοποθετημένο... :) .

Περιέργως η μανούλα μου αντιστάθηκε σθεναρά στη μόδα, και έτσι μόνο μετά από έρευνες σε ντουλάπια, υπόγεια κ.λπ. ανακάλυψα κάτι "κομμάτια" που ...σέταραν το εικονιζόμενο ρολογάκι.

Έτσι, επί επιθυμίας αναβίωσης του κιτρινοπράσινου πυρετού της μόδας όνυχα... χαρίζονται 2 τασάκια (ευμεγέθη), 3 ελεφαντάκια (τοποθετούνται το ένα πίσω από το άλλο καθώς αποτελούν αγέλη "πάω-να-πεθάνω-ήσυχα"), και state of the art... μελανοδοχείο με σεταρισμένο χαρτοκόπτη...

Νιώθω το στομάχι μου κάπως guys!!!

Εντάξει δεν είναι και τόσο τρομερό, υπήρχαν και χειρότερα τότε...

Wally είπε:
Μαζι με τα μπαμπου και τους ριγε καναπεδες, τα μπιμπελο απο ονυχα ηταν απο τα πιο θλιβερα δειγματα που εχει να επιδειξει η δεκαετια του 80 στο home-styling.
Παρτε φωτο ενος ρολογιου-ονυχα να σας χαλασει η μιση μερα...

attachment.php
Απ' ότι βλέπω το ένα κολωνάκι κρύβει λίγο το ρολόι...!

Είμαι η μόνη που βλέπει αυτό το ρολόϊ και γενικά τ' αντικείμενα από πετρώματα/ημιπολύτιμους λίθους όμορφα; Κρίμα που δεν τα βρίσκεις στην εποχή μας :( . Όταν ήμουν μικρή η μαμά μου είχε σταχτοδοχεία από μαύρο όνυχα, ήταν πανέμορφα. Αλλά-κατά λάθος-μου έπεσαν το ένα στα πλακάκια και το άλλο απ' το μπαλκόνι. :xm:

Τηλέφωνο/Πορτατίφ Όνυχας.

Μας το είχαν κάνει δώρο στα μέσα του '80... Και υπάρχει ακόμα στο σαλόνι μου.

onyxtel1.jpg

onyxtel2.jpg

Εκανες πολυ καλα που το κρατησες γιατι εκτος απο το σαλονι στολιζει και το φορουμ...

Αυτό το τηλέφωνο, wow, just wow... Και τι design...

Κάτσε λίγο, ή δεύτερη φωτο είναι αντανάκλαση του φωτός από την λήψη της φωτογραφίας ή το υλικό λαμπιριζει στο σκοτάδι;

foutix είπε:
Κάτσε λίγο, ή δεύτερη φωτο είναι αντανάκλαση του φωτός από την λήψη της φωτογραφίας ή το υλικό λαμπιριζει στο σκοτάδι;
νομιζω οτι είναι αντανάκλαση του φωτός από την λήψη της φωτογραφίας....

Φυσικά, σε πλάκες δαπέδου ή σε τζάκι, ο όνυχας είναι κάτι μοναδικό... Και πολύ πιο απαλό στο μάτι, από κάτι κατάστικτους γρανίτες με έντονα χρώματα, που γίνανε μόδα μετά...

• Like
Reactions: PT8
Stratulator είπε:
Τηλέφωνο/Πορτατίφ Όνυχας.
Μας το είχαν κάνει δώρο στα μέσα του '80... Και υπάρχει ακόμα στο σαλόνι μου.

Φιλαρακι μιλαμε επαθα πλακα τωρα με το τηλεφωνο/πορτατιφ που ποσταρες με γυρισες 27 χρονια πισω.8 χρονων τοτε εγω πηγαινα με την μανα μου επισκεψη στο θειο μου τον αδερφο της δηλαδη και ειχαν ενα ακριβως ιδιο τηλεφωνο σε ενα στρογγυλο τραπεζακι στο σαλονι που ηταν και γυαλινο κιολας.Στα ποδια του τραπεζιου παντα καθοταν αραχτο και λαιτ το σκυλι που ειχε ο θειος μου ρατσας ''κολει'' ολοασπρο και μεγαλοπρεπες φανταζε σαν και γω δεν ξερω τι στα ματια μου μονο και μονο για το σκυλι πηγαινα και γω με την μανα μου στην επισκεψη.Μιλαμε η εικονα με το τηλεφωνο αυτο και το σκυλι απο κατω ηταν τοσο απιστευτη στα ματια μου που δεν θα την ξεχασω ποτε.Φοβερα αυτα τα αντικειμενα απο ονυχα τα καραγουσταρω με χιλια και μακαρι να ειχα καποιο και γω.

Φίλε,Candyman... Και εγώ το έχω συνδέσει με όμορφες αναμνήσεις, το συγκεκριμένο- και ας ειναι "Κιτς".

Συμβαίνει πολλές φορές, "άψυχα αντικείμενα" να μας μεταφέρουν σε μια εποχή που ζήσαμε -σαν όνειρο,

πέρα απο το 'γκρίζο' Παρόν...

foutix είπε:
Είναι Και Φωτιστικό... Εδώ, ίσως φαίνεται καλύτερα.

onyxtel5.jpg

Δεν είναι καθόλου κιτς αντιθέτως θα έλεγα ότι είναι πολύ όμορφο! Θεωρώ ότι τα αντικείμενα με όνυχα εκτός απο διαχρονικά είναι πολύ αριστοκρατικά.

Άραγε η λέξη"Όνυχας" απο που προέρχεται...

Ο Όνυχας ήταν πολύ δημοφιλής στους αρχαίους Έλληνες και τους Ρωμαίους.

Το όνομα προέρχεται από την ελληνική λέξη όνυξ, που σημαίνει καρφί ή νύχι.

Σύμφωνα με τον μύθο κάποια μέρα ο Έρως έκοψε τα θεϊκά νύχια της Αφροδίτης με ένα βέλος, ενώ αυτή κοιμόταν. Αφησε τα κομμάτια διάσπαρτα πάνω στην άμμο και οι Μοίρες τα μετέτρεψαν σε πέτρα, έτσι ώστε κανένα κομμάτι από τους θεούς να μην χαθεί ποτέ.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα