Ο Άγιος Ρετρόνιος

Starbuck

RetroMaNiaC
Joined
28 Σεπ 2007
Μηνύματα
680
Αντιδράσεις
44
μικρές απίστευτες χαρές (διότι υπάρχει ο Άγιος Ρετρόνιος εκεί ψηλά που συμπονάει τον πόνο των νοσταλγών και βοηθάει)

Ήδη εξομολογήθηκα πως είμαι ρετρομανιακός σε παθολογικό επίπεδο και πράγματι, φίλοι μου, όχι σπάνια, βλέπω στον ύπνο μου πως βρίσκομαι σε κάποιο περίπτερο που πουλάει διάφορα παλιά περιοδικά κόμιξ (Μπλεκ, Αγόρι κτλ.) κι εγώ ευτυχισμένος αγοράζω και αγοράζω. Φαίνεται λοιπόν πως ο Άγιος Ρετρόνιος επισκέφτηκε τα όνειρά μου και με συμπόνεσε...

Πρέπει να πάνε κανα τρία χρόνια που σταμάτησα σε ένα κεντρικό περίπτερο του Κιλκίς, φορτωμένο εφημερίδες, για να ελέγξω τον κυριακάτικο τύπο για κανένα ενδιαφέρον dvd (για τι άλλο να αγοράσει κανείς εφημερίδα σήμερα; ) όταν ξαφνικά το μάτι μου πέφτει σε ένα μικρό περιοδικό και νιώθω μια ηλεκτρική εκκένωση να διαπερνά την σπονδυλική μου στήλη και στάλες κρύου ιδρώτα να ξεπηδούν από τους πόρους τού δέρματός μου: "Μα αυτό είναι ένα ...ένα..." :eek:

Το πολύ μικρού σχήματος περιοδικό βρίσκεται προστατευμένο μέσα σε πλαστικό και καθώς το παίρνω στα χέρια μου με τα μάτια μου καρφωμένα στο εξώφυλλο ξέρω πως αυτός είναι ένας ονειρικός αντικατοπτρισμός στον κόσμο της εγρήγορσης, μια παραμυθένια στιγμή που δύσκολα θα ξαναζήσω: "ένα Μάιτυ Μάους!" :animeek:

Δεν ξέρω ποια απίστευτη τύχη ταξίδεψε μέσα στον χρόνο έξι από τα πρώτα τεύχη του Μάιτυ Μάους (τέλη εβδομήντα) με τον σούπερ ποντικό, και τα απόθεσε έτσι ανέλπιστα εκεί, ανάμεσα στα σύγχρονα περιοδικά μα ζαλισμένος από ευτυχία δεν χρειάστηκε να φιλοσοφήσω το απίστευτο, πλήρωσα 1,50 ? το ένα ("Όχι, δεν είναι για τον γιο μου, κύριε! είναι για μένα! για μένα! για μένα!") κι έφυγα σχεδόν χορεύοντας με το χαμόγελο να πλατύνει το στόμα μου έως κάτω απ' τ' αυτιά μου. :D

Λίγα πράγματα μπορούν να συγκριθούν με μια τέτοια ευτυχία!

Έχει επισκευτεί κανέναν άλλο εδώ πέρα ο Άγιος Ρετρόνιος;

χαιρετισμούς :user:

Δημήτρης
 
Σε καταλαβαινω απολυτα Δημητρη - τα ιδια παλαβα συναισθηματα μου ηρθαν οταν ξαναγορασα τα τευχη του Pixel πριν 3 χρονια - αλλα και πριν 20 μερες οταν βρηκα σε καποιο μαγαζακι στο νησι που εκανα διακοπες καμποσα "ΜΑΧΗ" "ΠΟΛΕΜΟΣ" "ΤΑΝΚΣ" και "ΣΟΥΠΕΡ ΜΠΟΫ" , ολα του 1980 στο ιδιο συμπαθητικο σακουλακι που τα πετυχες και εσυ.

Να 'ναι καλα ο Αγιος οπου και να 'ναι :)
 
και φυσικα μη ξεχναμε το μπλεκ που κυκλοφορει ξανα!!!
 
Πράγματι, εάν συνάντησες όπως λες Μάχη, Πόλεμο, Τανκς και ειδικά το σπανιότερο Σούπερ Μπόυ, όλα από το '80, είναι αναμφισβήτητα άλλη μια δουλειά του Αγίου Ρετρονίου.

Τα Μπλεκ στα περίπτερα νομίζω πως είναι της δεκαετίας του '90 (το ίδιο και κάτι Μίκυ Μάους που επανεκδίδονται). Ρετρό κι αυτά αν και δεν ικανοποιούν τα δικά μου κριτήρια ωρίμανσης.. Σίγουρα μια θετική παρουσία πάντως..

χαιρετισμούς :user:

Δημήτρης
 
Και εμένα με επισκέφτηκε ο Άγιος Ρετρόνιος αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο όπως σε εσάς.

Ανακάλυψα ένα περίπτερο στην πλατεία Κλαυθμώνος κοντά στην Εμπορική Τράπεζα να έχει Βαβούρα , Αγόρι, Μικρό Σερίφη και κάποια άλλα τα οποία δεν θυμάμαι, στην ίδια θήκη που λέει ο starbuck με την ετικέτα συλλεκτικό τεύχος.

Όλοι οι πιστοί συλλέκτες σπεύσατε αμέσως ! :)
 
theoritikos είπε:
Ανακάλυψα ένα περίπτερο στην πλατεία Κλαυθμώνος κοντά στην Εμπορική Τράπεζα να έχει Βαβούρα , Αγόρι, Μικρό Σερίφη και κάποια άλλα τα οποία δεν θυμάμαι, στην ίδια θήκη που λέει ο starbuck με την ετικέτα συλλεκτικό τεύχος.
τι έτος; τι έτος;

το έτος μας ενδιαφέρει...
 
Πότε γιορτάζει να κεράσω; ;)
 
candy είπε:
Πότε γιορτάζει να κεράσω; ;)
πράγματι πρέπει να του βρούμε μια ημερομηνία και να τον γιορτάζουμε..

Έπειτα θα μπορούσαμε να του χτίσουμε ένα εκκλησάκι και να... χμμ.. ξέρεις κάτι; ας αρχίσουμε με την ημερομηνία.. :smile2:

Δημήτρης :user:
 
Να πέσουν προτάσεις στο τραπέζι!!!Προτείνω την ημερομηνία έναρξης του GRM,6 Ιανουαρίου (κάνω λάθος;:whothehell:).
 
6 Ιανουαρίου είναι τ' Αϊ-Γιαννιού.. να μην βρούμε μια μέρα ολοδική του;
 
Προφανως η Candy το ειπε γιατι ειναι η μερα που ξεκινησε το forum. :)
 
ε, καλά.. μπορούμε να εκτοπίσουμε τον Αϊ-Γιάννη σε άλλη ημερομηνία.. :rolleyes:
 
7 Ιανουαριου = του Αη Γιαννη

6 ιανουαριου = των Φωτων

:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Ναι ο Άγιος Ρετρόνιος μπορεί να γιορτάζει 6 Ιανουαρίου!

Τότε είδωμεν το φως το αληθινό!!!!!!
 
portarinos78 είπε:
7 Ιανουαριου = του Αη Γιαννη6 ιανουαριου = των Φωτων

:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
κατάφερες κι άλλαξες τις ημερομηνίες;! :whothehell: τίποτε κονέ με την εκκλησία;
 
Starbuck είπε:
6 Ιανουαρίου είναι τ' Αϊ-Γιαννιού.. να μην βρούμε μια μέρα ολοδική του;
Δυσκολη υποθεση φιλε Σταρμπακ καθως εχουμε φλομοσει στους αγιους:biglaugh::biglaugh::biglaugh:
 
Ο Άγιος Ρετρόνιος ξαναχτυπά!

Και προχθές, εκεί που περπατούσα στον δρόμο βλέπω έξω από ένα πρακτορείο εφημερίδων το οποίο άλλαξε διεύθυνση μια επιγραφή Όλα 1 ?

Κοιτάω λοιπόν και βλέπω Ζάκουλα. Να μην τα πολυλογώ βρήκα και πήρα: 2 Αστερίξ, 2 Αλμανάκο, 2 άλλα της Μαμούθ κόμιξ, τον Ζορρό (έκδοση 2004), ένα σωρό Ζάκουλα και super Terror τα οποία όμως ήδη εκεί διαπίστωσα πως είναι νεότερες ανατυπώσεις (μέσα δεν υπάρχει κολοφώνας! λες κι είναι τίποτε παράνομες επανεκδόσεις), και κάτι "ερωτικά κόμιξ" που έχουν μέσα δύο ιστορίες από παλαιότερα πονηρά κόμιξ (π.χ. με τον Πρώτο) το καθένα, πράγμα που συνηγορεί στην θεωρία της νεότερης ανατύπωσης.

Ένα super Terror είναι αυθεντικό και ακόμη και ως ανατυπώσεις τα Ζάκουλα έχουν την αξία τους, σίγουρα για 1 ? το καθένα. Το πιο σημαντικό όμως εύρημα ήταν δύο αυθεντικά τεύχη (1220 και 1226) Κλασσικά Εικονογραφημένα! 20 δρχ. έκαστο, μέσα τα κείμενα σε πολυτονικό κι η υποτακτική σε ήτα! αχ, εποχές!

Τα ευρήματά μου δεν είναι του πρωτογενούς ενδιαφέροντός μου μα ήτανε σίγουρα μια αγορά που έφερε μια ικανοποίηση.

Όταν αργότερα το περιέγραφα στην γυναίκα μου, θυμήθηκα πως το βράδυ είχα ονειρευτεί πως βρήκα κι αγόραζα Αστερίξ! τι να πω; ώρες-ώρες τα όνειρα μοιάζει να έχουν μια προφητική ποιότητα.
 
Starbuck είπε:
...πήρα: ...ένα σωρό Ζάκουλα και super Terror ...και κάτι "ερωτικά κόμιξ" που έχουν μέσα δύο ιστορίες από παλαιότερα πονηρά κόμιξ (π.χ. με τον Πρώτο) το καθένα
Ζηλεύω ! :icon_cry: :mad:
 
Καλά τα είπες !

Ι BELIEVE NOW ...
 
Πίσω
Μπλουζα