Ο Αστερισμός της Παρθένου - Ένα απραγματοποίητο σχέδιο (1966)

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας johnalepou
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

johnalepou

Human RetroDatabase
Αντιδράσεις
538
Ο Αστερισμός της Παρθένου (1966)

Τελικά δεν γυρίστηκε...

Αλίκη Βουγιουκλάκη: "Αρχίζω τις ακατάλληλες ταινίες" (Ιούλιος 1966)

[[edit] Dead picture [edit][edit] Dead picture [edit][edit] Dead picture [edit][edit] Dead picture [edit]

Από το βιβλίο ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευτυχώς για την Βουγιουκλάκη που δεν γύρισε την ταινία.Θα ήταν η απόλυτη καταστροφή της καριέρας της,νομίζω, για 2 λόγους:

Α)Το κοινό της δεν περιοριζόταν μόνο σε ενήλικες όπως των συναδέλφων της.Αυτό αιτιολογείται ακόμα και με τα τότε κριτήρια από τη σκηνή στην ταινία Θου-Βου επιχείρηση Γης Μαδιάμ με το τραγούδι των παιδιών στο πούλμαν.Ένα μεγάλο μέρος της επιτυχίας της το οφείλει στα παιδιά.

Β)Δεν είχε τα σωματικά προσόντα να κάνει ερωτική ταινία.Άλλο η Λάσκαρη, άλλο η Βουγιουκλάκη

Εγώ προσωπικά θεωρώ λίγο χάλια το στήθος της Ζωής στον Αστερισμό,δυστυχώς δεν επιτρέπεται να βάλω link...Είχε αδυνατίσει,δεν ξέρω τι είχε πάθει...δεν ήταν το στήθος που βλέπουμε στις πρώτες γυμνές της ταινίες. Όπως δεν μου άρεσε και στο PLAYBOY αργότερα

Πάντως οπωσδήποτε σαν ταινία θα ήταν καλύτερη καλλιτεχνικά εάν την είχε σκηνοθετήσει ο Τζαβέλλας και αυτό νομίζω δεν το αμφισβητεί κανείς...Θα ήταν ένα ωραίο τρικ να είναι οι πρώτες 2 ιστορίες ασπρόμαυρες και η τελευταία έγχρωμη

Παιδιά η ταινία αυτή είχε μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μου για έναν λόγο...

Η σκηνή που χάνει την παρθενιά της η πρωταγωνίστρια που πέφτει από κάπου και το ξύλο μπαίνει σε ακραίο σημείο..., και η ατάκα με το χαστούκι που τρώει από τον πατέρα της.

Λυπάμαι τα κανάλια λόγω προστασίας από προγράμματα-διαφθορά για την νεολαία δεν παίζουν αυτές τις ταινίες.

Ο Δαλιανίδης πιστεύω είχε "χάσει" ήδη την ικανότητα να κάνει καλές ταινίες,ίσως ήταν και το γενικότερο κλίμα της εποχής...Οι καλύτερες του από δραματικές ήταν σαφώς οι ασπρόμαυρες του 1960-67. Με την δικτατορία δεν ξέρω τι έγινε και ξαφνικά όλοι έκαναν χειρότερες ταινίες! Δεν ξέρω αν συμφωνείτε...Λένε ότι έφταιξε πολύ και ο Καραγιάννης Καρατζόπουλος για την γενικότερη πτώση επιπέδου

Πιστεύω ότι είτε με την Αλίκη είτε με τη Ζώη,ο Αστερισμός θα ήταν πολύ καλύτερη ταινία αν είχε γυριστεί το 66

Εγώ προσωπικά θα προτιμούσα την Αλίκη για να την βλέπαμε σε διαφορετικά πράγματα

Dennisd1982 είπε:
Β)Δεν είχε τα σωματικά προσόντα να κάνει ερωτική ταινία.Άλλο η Λάσκαρη, άλλο η Βουγιουκλάκη
Μια χαρά "ζουμερή" ήταν η Αλίκη... Αλλά θα μου πεις, γούστα είναι αυτά...

johnalepou είπε:
Εγώ προσωπικά θεωρώ λίγο χάλια το στήθος της Ζωής στον Αστερισμό,δυστυχώς δεν επιτρέπεται να βάλω link...Είχε αδυνατίσει,δεν ξέρω τι είχε πάθει...δεν ήταν το στήθος που βλέπουμε στις πρώτες γυμνές της ταινίες. Όπως δεν μου άρεσε και στο PLAYBOY αργότερα
Συμφωνώ μαζί σου, όσο δε μπορείς να φανταστείς...

johnalepou είπε:
Πάντως οπωσδήποτε σαν ταινία θα ήταν καλύτερη καλλιτεχνικά εάν την είχε σκηνοθετήσει ο Τζαβέλλας και αυτό νομίζω δεν το αμφισβητεί κανείς...Θα ήταν ένα ωραίο τρικ να είναι οι πρώτες 2 ιστορίες ασπρόμαυρες και η τελευταία έγχρωμη

DINO είπε:
Μια χαρά "ζουμερή" ήταν η Αλίκη... Αλλά θα μου πεις, γούστα είναι αυτά...

Συμφωνώ μαζί σου, όσο δε μπορείς να φανταστείς...

2q2lumw.jpg

Diana, δεν υπαρχει προγραμμα προστασιας διαφθορας της νεολαιας, απο τα καναλια. Καρφακι δεν καιγεται των υπευθυνων γι' αυτο. Πετυχαινω συχνα τολμηροτατες τηλεοπτικες σκηνες, μερα μεσημερι και δε βλεπω το Ραδιοτηλεοπτικο να κανει τιποτα. Εννοειται οτι ο ρολος του ειναι καθαρα διακοσμητικος, οσον αφορα αυτο το ζητημα, τουλαχιστον.

Ο Αστερισμος "χαθηκε" στα πλαισια ενος ευρυτερου εμπαργκο που κανουν τα καναλια στις παραγωγες του Φινου. Που ειναι οι ταινιες, Το παρελθον μιας γυναικας, Το ταξιδι, Οταν η πολις πεθαινει, Πανικος, Ιπποκρατης και δημοκρατια, Πολυ αργα για δακρυα, και τοσες ακομα, που εδω και μερικα χρονια εξαφανιστηκαν? Ολες τις προαναφερθεισες μπορουν ανετα να τις παρακολουθησουν παιδια, και τις χρησιμοποιησα εσκεμμενα για να καταστησω φανερο πως ο Αστερισμος δε χαθηκε για λογους ηθικης.

Συμφωνω johnalepou, πως οι καλυτερες δραματικες του Δαλιανιδη ηταν οι ασπρομαυρες του, αλλα θα προσθεσω και μια εξαιρετικη, κατ' εμε, εγχρωμη το Γυμνοι στο δρομο.

Η ποιοτητα και το επιπεδο των ταινιων, επεσε με την εναρξη του '70 και δε νομιζω οτι αυτο εχει να κανει με το τοτε καθεστως. Μαλλον η τηλεοραση εφταιγε που "εκοψε τα ποδια" πολλων δημιουργων. Ειχε αλλαξει σιγα σιγα και η εποχη και οι ρυθμοι ειχαν γινει πιο ταχεις παντου.

Για την εταιρια του Καραγιαννη εχω πολυ κακη γνωμη, και το χαμηλο της επιπεδο νομιζω πως εκανε ζημια οχι μονο στις ταινιες του Φινου, αλλα και στον κινηματογραφο μας γενικοτερα.

Οσο για τη Λασκαρη, κορμι και προσωπο σαν το δικο της λιγες φορες ειδαμε στο πανι, αλλα καλο θα ηταν να εκανε την εν λογω ταινια 6 - 7 χρονια νωριτερα οταν ηταν πολυ ωραιοτερη.

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
DianaTheSuperstar91 είπε:
Παιδιά η ταινία αυτή είχε μείνει ανεξίτηλη στην μνήμη μου για έναν λόγο...
Η σκηνή που χάνει την παρθενιά της η πρωταγωνίστρια που πέφτει από κάπου και το ξύλο μπαίνει σε ακραίο σημείο..., και η ατάκα με το χαστούκι που τρώει από τον πατέρα της.

Λυπάμαι τα κανάλια λόγω προστασίας από προγράμματα-διαφθορά για την νεολαία δεν παίζουν αυτές τις ταινίες.

Ευτυχως υπαρχουν εξαιρεσεις. Χθες το σινε+ προβαλλε την ανατρεπτικη ιταλικη ταινια του 1972 'μιμης ο σιδερας', της λινας βερτμιλλερ.

Που να δεις τετοιες σκηνες και διαλογους σε ελληνικες ταινιες της εποχης.

Εδω λογοκρινανε τη 'συνοικια το ονειρο'.

Για αυτο εξιδανικευουν τις ταινιες και τα πραγματα που τους αρεσουν ενω θαβουν τα υπολοιπα.

bambinella 100 είπε:
Diana, δεν υπαρχει προγραμμα προστασιας διαφθορας της νεολαιας, απο τα καναλια. Καρφακι δεν καιγεται των υπευθυνων γι' αυτο. Πετυχαινω συχνα τολμηροτατες τηλεοπτικες σκηνες, μερα μεσημερι και δε βλεπω το Ραδιοτηλεοπτικο να κανει τιποτα. Εννοειται οτι ο ρολος του ειναι καθαρα διακοσμητικος, οσον αφορα αυτο το ζητημα, τουλαχιστον.Ο Αστερισμος "χαθηκε" στα πλαισια ενος ευρυτερου εμπαργκο που κανουν τα καναλια στις παραγωγες του Φινου. Που ειναι οι ταινιες, Το παρελθον μιας γυναικας, Το ταξιδι, Οταν η πολις πεθαινει, Πανικος, Ιπποκρατης και δημοκρατια, Πολυ αργα για δακρυα, και τοσες ακομα, που εδω και μερικα χρονια εξαφανιστηκαν? Ολες τις προαναφερθεισες μπορουν ανετα να τις παρακολουθησουν παιδια, και τις χρησιμοποιησα εσκεμμενα για να καταστησω φανερο πως ο Αστερισμος δε χαθηκε για λογους ηθικης.

Συμφωνω johnalepou, πως οι καλυτερες δραματικες του Δαλιανιδη ηταν οι ασπρομαυρες του, αλλα θα προσθεσω και μια εξαιρετικη, κατ' εμε, εγχρωμη το Γυμνοι στο δρομο.

Η ποιοτητα και το επιπεδο των ταινιων, επεσε με την εναρξη του '70 και δε νομιζω οτι αυτο εχει να κανει με το τοτε καθεστως. Μαλλον η τηλεοραση εφταιγε που "εκοψε τα ποδια" πολλων δημιουργων. Ειχε αλλαξει σιγα σιγα και η εποχη και οι ρυθμοι ειχαν γινει πιο ταχεις παντου.

Για την εταιρια του Καραγιαννη εχω πολυ κακη γνωμη, και το χαμηλο της επιπεδο νομιζω πως εκανε ζημια οχι μονο στις ταινιες του Φινου, αλλα και στον κινηματογραφο μας γενικοτερα.

Οσο για τη Λασκαρη, κορμι και προσωπο σαν το δικο της λιγες φορες ειδαμε στο πανι, αλλα καλο θα ηταν να εκανε την εν λογω ταινια 6 - 7 χρονια νωριτερα οταν ηταν πολυ ωραιοτερη.
Το Ραδιοτηλεοπτικό κι όμως κάνει την δουλειά του, βάζει πρόστιμα σε εκπομπές επειδή πρόβαλλαν πορνό και λένε για προστασία των ανηλίκων και άλλα συντηρητικά. Μόνο στην ΕΡΤ δεν θυμώνει έχω δει ενώ στα ιδιωτικά δίνει παντού πρόστιμα.

Ο,τι κανει το ραδιοτηλεοπτικο, το κανει για το "θεαθηναι", για να λεμε οτι δουλευει και δεν τρωει τσαμπα τα λεφτα.

Εγω αυτο που βλεπω ειναι πορνο, και μαλιστα σε ωρες που παρακολουθουν παιδια, πραγμα που με κανει εξαλλη.

Ε ναι. Ταραζει στο προστιμο τα ιδιωτικα αν φανει κανα μπουτι αλλα τον Τσοκλη μας τον προβαλε μεσημεριατικα να μας λεει τα ασυληπτα...

Νομιζω με τη Βουγιουκλακη η ταινια θαχε γινει παρωδια.

Το βιβλίο αυτό του Τζαβέλλα το διάβασα προ ολίγων ημερών και τότε πρόσεξα και τις σελίδες που σκανάρατε! Πραγματικά θα ήταν τρομερά ενδιαφέρον να βλέπαμε την Αλίκη σε μια πολύ διαφορετική ταινία από αυτά που είχε κάνει ως τότε αν και νομίζω οτι ίσως να κατέληγε όπως το "Ταξίδι". Την ταινία με τη Λάσκαρη δεν την έχω δει ακόμα για να κρίνω περισσότερα.

H Aλικη ατιθασο κοριτσοπουλο, μαθητρια, ναυτακι, γατουλα. Ως εδω και μη παρεκει!

Ασυναγωνιστη σε ολα τα παραπανω, αλλα σε αισθησιακους ρολους δεν μπορω να τη φανταστω. Η το' χεις η δεν το' χεις.

Συμφωνω σε αυτο που λες αλλα γενικα μαρεσει να βλεπω τους ηθοποιους σε ρολους κοντρα σε αυτο που τους εχουμε συνηθισει για αυτο ελεγα θα ηταν ενδιαφερον :) ασχετως αν στη τελικη ειναι αποτυχημενη προσπαθεια ή όχι...

Φανταστικη ταινια!

Αυτο ειναι και το trailer οπως προβληθηκε τοτε στο εξωτερικο

το περιοδικο ΚΛΙΚ αυγουστος1989 σε ενα αφιερωμα στον ελληνικο ερωτικο σινεμα εχει αφισσα της εν λογω τανιας οπως προβληθηκε στο εξωτερικο.με πολυ αποκαλυπτικες σκηνες,

το περιοδικο ΚΛΙΚ αυγουστος1989 σε ενα αφιερωμα στον ελληνικο ερωτικο σινεμα εχει αφισσα της εν λογω ταινιας οπως προβληθηκε στο εξωτερικο.με πολυ αποκαλυπτικες σκηνες,

Υπεροχο ευρημα το ξενο τρέιλρ argy. Ευχαριστουμε πολυ.

Πίσω
Μπλουζα