Ο Αχιλλέας και το ποδολάχανο

namida

RetroActive
Joined
11 Mαϊ 2007
Μηνύματα
222
Αντιδράσεις
6
Συγνώμη, δεν είμαι σίγουρος αν ήταν κόμικ ή σειρά...

Διαδραματιζόταν στην αρχαία Έλλαδα, και αφορούσε ένα αγορί και ένα παρεμφερές που ποδοσφαίρου άθλημα, το ποδολάχανο (ποδόσφαιρο με λάχανο αντί για μπάλα). Το σκίτσο το έκανε αυτός που σχεδίασε και τη Φρουτοπία (όχι την τηλεοπτική σειρά)
 
Ηταν Κομικ και το σχεδιαζε ο Μαρουλακης (δε θυμαμαι μικρο ονομα, νομιζω Νικος). Αυτος σχεδιαζει ακομα σε παιδικα ενθετα εφημεριδων.

Δεν ξερω αν ειχε κυκλοφορησει ως μεμονωμενο κομικ, αλλα εγω το ηξερα μεσω της Αστραπης
 
Ναι, το είχα διαβάσει μικρός.

Κάποτε περνούσε στην αρχαιότητα από την αγορά ένα κάρο με λάχανα, κατά λάθος έπεσε ένα και το κλώτσησε κάποιος, μετά ένας άλλος, και συνέχεια το κλώτσαγε ο ένας στον επόμενο μέχρι να διαλυθεί τελείως. Αργότερα το καθιέρωσαν κι έτσι επινοήθηκε το ποδόσφαιρο.

Σειρά εικονογραφημένων, θα έλεγα για ενήλικες, γιατί είχε και κωμικό-ερωτικές αστείες ιστοριούλες μέσα το περιοδικό.
 
Rakeesh είπε:
Δεν ξερω αν ειχε κυκλοφορησει ως μεμονωμενο κομικ, αλλα εγω το ηξερα μεσω της Αστραπης
Κι εγώ ομοίως, Rakeesh. Αν και βλέπω ότι την Αστραπή δεν τη γνωρίζουν πολλοί. Στο τεύχος 1 (κυκλοφόρησε στις 5 Δεκεμβρίου 1986) αυτού του καταπληκτικού περιοδικού δημοσιεύτηκε και το πρώτο μέρος της ιστορίας "Το ποδολάχανο" των Μαρουλάκη-Κωνσταντινίδη. Η ιστορία συνεχίστηκε σε αρκετά από τα επόμενα τεύχη, από ένα σημείο και μετά με τίτλο "Ο μικρός Αχιλλέας και το ποδολάχανο".
 
Εγώ πάντως, τον Αχιλλέα και το ποδολάχανο το είχα αγοράσει σε αυτόνομη έκδοση, και μάλιστα είχαν κυκλοφορήσει δύο (τουλάχιστον) βιβλία. Θα ψάξω να τα βρω για να σκανάρω κανένα εξώφυλλο!
 
Οι ιστορίες επαναδημοσιεύθηκαν στο περιοδικό τα Σαΐνια 1993-1995 νομίζω. Και όντως κυκλοφόρησαν αυτοτελή.
 
Εγώ πάλι μόνο την Αστραπή ίσα που θυμάμαι και κανένα ποδολάχανο :(
 
Αν δεν κανω λαθος ηταν παντα η τελευταια ιστορια, και η μονη Ελληνικη (ολες οι υπολοιπες ηταν λατρεμενες Γαλλο-Βελγικες)
 
Πίσω
Μπλουζα