Ο Αόρατος Άνθρωπος [1984]

AEON

Retromaniax Founder
Διαχειριστές
Joined
6 Ιαν 2006
Μηνύματα
1.797
Αντιδράσεις
1.768
Επρόκειτο για μια αρκετά τρομακτική μίνι σειρά τρόμου που παίχτηκε στα μέσα της δεκαετίας του '80 και βασίζεται στην κλασσική νουβέλα του αξεπέραστου H.G. Wells.

Ένας επιστήμονας ανακαλύπτει την μέθοδο μετατρέπει σε αόρατη κατάσταση διάφορα αντικείμενα και στο τέλος δοκιμάζει τον ίδιο του τον εαυτό ως πειραματόζωο. Αν και το εγχείρημα πετυχαίνει, ο ίδιος δεν μπορεί να επανέλθει στο φυσιολογικό και η νέα του κατάσταση τον οδηγεί σταδιακά σε παράνοια.

Από εσάς θέλω να μου πείτε ποιά έκδοση είδαμε στην Ελλάδα:

Την αμερικάνικη του 1958 ή την αγγλική του 1984 από το BBC;

51Q6W2JMZHL._SS500_.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Δεν μπορω να απαντησω με βεβαιοτητα - ο Αορατος ανθρωπος που παιχτηκε στην Ελλαδα ηταν οταν πηγαινα δημοτικο (περιπου το 80-81) οποτε δεν ηταν σιγουρα η αγγλικη σειρα - το θεμα ομως ειναι οτι δεν ηταν σιγουρα και η κλασσικη σειρα του 58...ηταν πολυ πιο μοντερνο - δεν ειχε γαζες , φορουσε μια μασκα με αληθινα ανθρωπινα χαρακτηριστικα , την οποια εβγαζε (με μια κινηση απο το πισω μερος του κεφαλιου) και γινοταν αορατος.

Μαλλον πρεπει να το ξαναψαξω..

Ωπα...εδω λεει και αλλα ενδιαφεροντα πραγματα

Λοιπον η σειρα που παιχτηκε στην Ελληνικη tv ηταν αυτη :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θυμάμαι αχνά μια σειρά που παιζόταν στην Ελληνική τηλεόραση..βέβαια κατά καιρούς είχαμε διάφορες άλλες εκδόσεις με διάφορα έργα αλλά τελικά ποια ήταν η καλύτερη δεν ξέρω.
 
Δεν θυμάμαι πολλές λεπτομέρειες από τη σειρά γιατί ούτε το δημοτικό δεν είχα ξεκινήσει τότε,αλλά νομίζω ότι φορούσε γάζες και τις έβγαζε.Ωστόσο φάνταζε αρκετά τρομακτικό για την ηλικία μου,ίσως γι' αυτό να μου έμεινε η εικόνα.Γιατί έχω την εντύπωση ότι προβάλλονταν την ίδια εποχή με τον Doctor Who;:whothehell:
 
Α ρε νεανιες ! - επιμενω παντως οτι το 79-80 ειχε προβληθει και η σειρα που περιεγραψα πριν (με τη μασκα και τα γαντια και οχι με γαζες)..
 
Καθε Παρασκευη στις 8:30 το βραδυ προβαλοταν η σειρα επιστημονικης φαντασιας του BBC η οποια μας κρατησε συντροφια για 6 επεισοδια.

Αμυδρες αναμνησεις απο αυτην ,πιο πολυ τρομακτικες παρα οτιδηποτε αλλο,το ειχαν τελικα οι περισσοτερες σειρες του BBC αυτο το spooky ...

http://en.wikipedia.org/wiki/The_Invisible_Man_(TV_serial)

Eχει αναφερθει λιγο και εδω #60

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η σειρα του 1975 με τον Μακαλουμ (ειναι ο ηθοποιος που παιζει τον ιατροδικαστη Ντακυ στο NCIS) δεν ειναι του BBC ειναι Αμερικανικη παραγωγη και παιχτηκε στην Ελλαδα το 1979 (καθε Δευτερα - και παρακαλουσα να με αφησουν να μεινω μεχρι της 9 για να τη δω ολη..)

Η αλλη σειρα που λες ειναι οντως του BBC και προβληθηκε εδω το 1985.
 
Mπραβο ωραιες πληροφοριες,οποτε παιχτηκαν και οι 2 στην Ελλαδα και εγω θυμαμαι την νεοτερη.

Βιαστηκα στην 2η και την ειπα αγγλικη ,λογω του γνωστου αγγλου ηθοποιου,saphire and steel και δεν συμμαζευεται.
 
Προκαλουσε λιγο τρομο.

Θυμαμαι παντως οτι ειχα χασει το τελευταιο(?) επεισοδιο επειδη ειχαμε αποκριατικη γιορτη στο Δημοτικο...

Προσφατα το πηρα σε DVD αλλα δεν εχω ακομα αξιωθει να το δω.

Ακομα ενα διαμαντι της Βρετανικης TV
 
ανηκει κάλιστα και στο θέμα για τις ταινίες που μας φόβιζαν μικρούς...
 
Η πρώτη σειρά ήταν ασπρόμαυρη? Γιατί θυμάμαι τα επεισόδια ασπρόμαυρα.... ή μήπως με απατά η μνήμη μου?
 
Δεν σε απατά η μνήμη σου. Κι εγώ έτσι τη θυμάμαι.

Όχι μόνο επειδή η τηλεόραση στο σπίτι ήτανε ασπρόμαυρη αλλά και επειδή η μετάδοση έγχρωμων εκπομπών στην Ελλάδα ξεκίνησε το 1979 (με το σύστημα SECAM).
 
Σύμφωνα με την υπόθεση του βιβλίου, ο πρωταγωνιστής φτιάχνει ένα υγρό που

το πίνει και γίνεται διαφανής στον αέρα και συνεπώς αόρατος.

Το ευτράπελο που φαίνεται αμέσως είναι ότι με αυτόν τον τρόπο και ο αμφιβληστροειδής

του ματιού του θα είναι επίσης διαφανής, άρα δεν θα απορροφά το φως και ΔΕΝ θα βλέπει !!!

Ο πρωταγωνιστής της σειράς είναι μεν αόρατος αλλά συνάμα είναι και τυφλός !!!

-
 
Αυτή τη σειρά την έβλεπα και γω μικρός (πολύ μικρός) και μπορώ να πω οτι ήταν απ τις αγαπημένες μου μαζί με το Voyagers!

Αναφέρομαι σ'αυτή με τον Μακάλουμ...

Θυμάμαι μια σκηνή ακόμη που κυνηγάει κάποιον με ένα τσεκούρι και είναι αόρατος και το τσεκούρι πετάει στον αέρα χεχεχεχε

Edit: Paspartoo έχω την εντύπωση οτι την ξαναέδειξε μετά από χρόνια (την πρώτη εκπομπή του 1979) γιατί εγώ μικρός τον θυμάμαι τον Μακάλουμ διότι όταν τον είδα στο NCIS έσπαγα το κεφάλι μου να θυμηθώ από που τον ξέρω...

Μπορεί και να μπερδεύομαι κιόλας...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Paspartoo είπε:
Α ρε νεανιες ! - επιμενω παντως οτι το 79-80 ειχε προβληθει και η σειρα που περιεγραψα πριν (με τη μασκα και τα γαντια και οχι με γαζες)..
Να σημειώσω έστω και πολλά χρόνια ότι στην Ελλάδα είδαμε και τις δύο σειρές.

Και αυτή με τις γάζες η οποία προβαλόταν ίδια εποχή με τον Αγιο με πρωταγωνιστή τον Roger Moore και η πιο καινούρια εκδοχή την εποχή που τον Simon Templar υποδυόταν ο Ian Ogilvy
 
Πάντως εγώ είχα δει αυτή με τις γάζες και ήταν μια από τις αγαπημένες μου σειρές. Θυμάμαι όταν την έβλεπα έλεγα "τί καλά να γινόμουν για λίγο αόρατη!"
 
Πίσω
Μπλουζα