Ο Κίτρινος Φάκελος (1990, ΑΝΤ1)

"Ο έρωτας πηγάζει από τον εγωϊσμό να κυριαρχήσουμε με κάθε θυσία στον εγωϊσμό ενός ετερόφυλου".

Φράση του Μ. Καραγάτση από τον Κίτρινο Φάκελο (Εκδόσεις ΕΣΤΙΑ)
 
Ο Καραγάτσης ηταν απο τους αγαπημένους μου συγγραφεις! Δεν ξέρω αυτό της ΕΡΤ δυστηχώς αλλά έβλεπα ανελλιπώς την σειρά του Αντέννα και μου άρεσε πολύ. Δεν έχανα επεισόδιο. Ηταν η πρώτη φορά που ειδα την Καροφυλλιά Καραμπέτη και μαγεύτηκα, ειδικά με το ντύσιμο της το οποιο και σχεδιάζα να αντιγράψω εν καιρώ. (δεν μου έκατσε ομως λόγω δουλειάς κυρίως-πάντως τα ρετρό ταγερακια έχουν επιστρέψει δυναμικά). Γενικά οι γυναικείοι χαρακτήρες του Καραγάτση ηταν πάντα ξεχωριστές προσωπικότητες και αποφασισμένες για ολα.
 
Αυτό που έχει κάνει ο ΑΝΤ1 με το web tv είναι τέλειο!Περιμένουμε κι άλλες σειρές,μακάρι και το mega να ψηφιοποιήσει το αρχείο του και να το ανεβάσει?
 
Νομίζω ότι προκείται για μια από τις πιο εοιτυχημένες μεταφορές βιβλίων του Καραγάτση!! Και ο Κιμούλης βγάζει με εξαιρετικό τρόπο αυτό το εωσφορικό, το υπεροπτικό και το παραβατικό των ηρώων του Καραγάτση -αν και δεν τον πολυσυμπαθώ ως ηθοποιό!!!!! Ο Μιχαλακόπουλος πάλι δραματοποιεί και σωματοποιεί μοναδικά την σήψη και την παρακμη!!!! Από τις καλύτερες ερμηνείες του!!!!
 
Δεν έχω δει τη σειρά, αλλά το βιβλίο είναι εκπληκτικό, σε συνεπαίρνει... Αυτές τις μέρες το ξαναδιαβάζω για 3η φορά. Εξαιρετική ποιότητα από τον Καραγάτση...

images
 
ηταν μια εξαιρετικη σειρα κατα την γνωμη μου,με ωραιες ερμηνειες βασικα απο μιχαλακοπουλο-καραμπετη-κιμουλη .φυσικα εν αρχη ειν ο λογος και το εργο του καραγατση ειναι επισης εξαιρετικο.διαφωνω με οσους λενε οτι το αρχικο καστ του 1981 ηταν καλυτερο,εγω θα ελεγα οτι ειναι εξισου καλο

για μενα η σειρα ειναι συνυφασμενη με εναν ανεκληρωτο εφηβικο ερωτα της εποχης
 
Τρειλερ για την σειρα του ΑΝΤ1 ((Κιτρινος Φακελος))


Μεταδοθηκε 10 Φεβρουαριου 1991.
 
Aν και κοινωνική μπορείς να την κατατάξεις και λίγο στις μυστηρίου/αστυνομικές/noir κτλ...
 
Ενα βιβλιο που εχω ξεκινησει πανω απο 10 φορες αλλα δεν εχει τυχει να φτασω ουτε στο 1/5 λογω συγκυριων. Επισης ποτε δεν καταφερα να δω ουτε ενα απεισοδιο της σειρας (μηπως το MEGA ειχε κατι καλυτερο εκεινη την ωρα? δεν θυμαμαι)

Στα αμεσα σχεδια μου και τα δυο
 
πολυ καλη σειρα ,με ωραιες ερμηνειες και σκηνοθεσια
επισης ειναι μεταφορα απο το βιβλιο ειναι αξιολογη
θυμαμαι οτι την ημερα προβολης η δεν εβγαινα η γυρναγα σπιτι για να την δω,δεκα αρχιζε αν δεν με απατα η μνημη μου
 
Πίσω
Μπλουζα