Ο Καζανόβας (1963)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Προβολή συνημμένου 37580 Προβολή συνημμένου 37581

Μια κωμική ταινία σε σενάριο Κ. Νικολαίδη / Ν. Ελευθερίου, σκηνοθεσία Σωκράτη Καψάσκη και παραγωγή Κλέαρχου Κονιτσιώτη που προβλήθηκε το 1963.

Έπαιζαν οι ηθοποιοί:Λάμπρος Κωνσταντάρας , Κώστας Χατζηχρήστος , Μάρθα Καραγιάννη , Ντίνα Τριάντη , Ζαννίνο , Νίκος Φέρμας ,Ντόρα Κωστίδου , Γιώργος Λουκάκης , Δημήτρης Νικολαϊδης , Κώστας Μεντής , Έφη Μελά , Μιρέλλα Τσάρου , Κώστας Παπαχρήστος , Τζίνα Κουρία.

Υπόθεση:Ένας επαρχιώτης διαβάζει τα απομνημονεύματα του Καζανόβα και εντυπωσιάζεται. Αποφασίζει, λοιπόν, να έρθει στην Αθήνα και να ακολουθήσει τα βήματα του.....

Οι τίτλοι αρχής της ταινίας:

http://www.youtube.com/watch?v=1inWBPMN8rg
 
Σε αυτήν την ταινία ο Χατζηχρήστος ξεδιπλώνει, για άλλη μια φορά, το ταλέντο του !!! Μάλιστα, προς το τέλος - όπου η ιστορία έχει πάρει δραματική τροπή και ο "αποτυχημένος Καζανόβας" Χατζηχρήστος καταλήγει στη φυλακή - λέει μια πολύ ωραία ατάκα : "Εμείς τα παιδιά της επαρχίας δεν είμαστε για τέτοια αρώματα, σε εμάς ταιριάζει μόνο το άρωμα του θυμαριού", κάτι τέτοιο τελοσπάντων [δεν το θυμάμαι ακριβώς] !!!

Αλλά σε αυτήν την ταινία πολύ μού αρέσει η παρουσία της Ντίνας Τριάντη, η οποία, μάλιστα, κάνει για πολύ λίγο και μια εμφάνιση με μπικίνι [και φυσικά ... είναι υπέροχη] !!! Μάλιστα, δηλώνει στον Χατζηχρήστο ότι "είναι και χειμερινή κολυμβήτρια και ότι την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι χειμερινοί κολυμβητές την κόβουν το χειμώνα στην παραλία φορώντας τα μαγιώ τους" !!!! Επίσης, στο τέλος της ταινίας περιμένει τον Χατζηχρήστο να βγει απ' τη φυλακή για να σμίξουνε :flower: :flower:

Τέλος ... μια απορία : Βρε παιδιά, τι ακριβώς τραγουδάει ο Χατζηχρήστος σε αυτήν την ταινία ??? Τα αυτάκια μου πιάνουν τους στίχους : "Καζανόοοβα, Καζανόοοβα, ντάντουρλιχ, ντάντουρλιχ" :eek: o_O!!! Για ποιο τραγούδι πρόκειται [το οποίο ... "εκτελεί" ο Χατζηχρήστος] ???
 
Η ταινία μου είχε φανεί μάλλον ασήμαντη, αλλά ο Χατζηχρήστος στα "δραματικά" αποσπάσματα ήταν πραγματική αποκάλυψη... παίξιμο χαμηλών τόνων (καμιά σχέση με τον "Θύμιο" ή και με τον Χατζηχρήστο στην υπόλοιπη ταινία), απόλυτα πειστικός σαν νικημένος ανθρωπάκος. Ενώ ποτέ δεν θα φανταζόταν κανείς τον Χ. για δραματικό ηθοποιό, εκείνες οι σκηνές έδειξαν ότι θα μπορούσε να είχε παίξει τέτοιους ρόλους άνετα. Σκέφτομαι πόσο έχαναν αυτοί οι σπουδαίοι ηθοποιοί από την τυποποίηση που ακολούθησε την επιτυχία.
 
Η πρώτη εμφάνιση Νόρας!! :) :)
 
Τελικά, Γιάννη, η πρώτη εμφάνιση της Νόρας είναι στον "Καζανόβα", ενώ όλοι - και η ίδια - αναφέρουν το "Τζένη Τζένη"...
 
Rinus Cesar είπε:
Αλλά σε αυτήν την ταινία πολύ μού αρέσει η παρουσία της Ντίνας Τριάντη, η οποία, μάλιστα, κάνει για πολύ λίγο και μια εμφάνιση με μπικίνι [και φυσικά ... είναι υπέροχη] !!! Μάλιστα, δηλώνει στον Χατζηχρήστο ότι "είναι και χειμερινή κολυμβήτρια και ότι την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους οι χειμερινοί κολυμβητές την κόβουν το χειμώνα στην παραλία φορώντας τα μαγιώ τους" !!!!
Η Ντόρα Κωστίδου υποδύεται τη Σούζυ, την φίλη της Μάρθας Καραγιάννη, και όχι η Ντίνα Τριάντη (Τζούλια).
 
Τελικά, Γιάννη, η πρώτη εμφάνιση της Νόρας είναι στον "Καζανόβα", ενώ όλοι - και η ίδια - αναφέρουν το "Τζένη Τζένη"...

ναι γιατι στην ουσια στο καζανοβα ειναι κομπαρσα και λιγοι το παραδεχονται
πολλοι λενε για την επομενη τους εμαφνιση που εχουν ρολο
 
Πίσω
Μπλουζα