Ο Μεγάλος Ξεσηκωμός (1977 ΥΕΝΕΔ)

tonytony

retron00b (sick admin's joke!)
Joined
14 Σεπ 2008
Μηνύματα
28.455
Αντιδράσεις
49.746
Ο Μεγάλος Ξεσηκωμός (1977 ΥΕΝΕΔ)


RetroDB:
http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/Ο_μεγάλος_ξεσηκωμός




Ιστορική σειρά η οποία ξεκίνησε στην ΥΕΝΕΔ την 25η Μαρτίου του 1977 και ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 1977. 35 επεισόδια των 45 λεπτών.

 

 


Πρωταγωνιστούν οι Κώστας Καζάκος , Βασίλης Κολοβός , Λάζος Τερζάς , Ανέστης Βλάχος , Μαίρη Ιγγλέση και πολλοί άλλοι...


 


attachment.php


attachment.php


attachment.php


attachment.php
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λίγα λόγια για την υπόθεση:Μέσα απο την σειρά παρουσιάζεται η ζωή , η δράση και ο παράλογος αντι-ηρωικός θάνατος του με γάλου ήρωα της επανάστασης του 21 Οδυσσέα Ανδρούτσου. Ο Ανδρούτσος, οπλαρχηγός της Στερεάς, με το ξέσπασμα της επανάστασης γίνεται ένας απο τους αρχηγούς της και αντιμετωπίζει νικηφόρα τον Ομέρ Βρυώνη στο Χάνι της Γραβιάς. Στη συνέχεια αποκτά φήμη και δηνοτικότητα που ενοχλεί τους άλλους οπλαρχηγούς και μετα απο συνωμοσία δολοφονείται στην Ακρόπολη απο το πρωτοπαλίκαρο του Γκούρα.

Έπαιζαν οι ηθοποιοί:Κώστας Καζάκος (Οδυσσέας Ανδρούτσος) , Βασίλης Κολοβός (Νικηταράς) , Κώστας Τύμβιος (Αλέξανδρος Κ. Υψηλάντης) , Λάζος Τερζάς (Γιάννης Γκούρας) , Γιώργος Μπαλλής , Τάσος Παπαδάκης , Δημήτρης Ιωακειμίδης (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης) , Νίκος Λυκομήτρος (Μήτρος της Τριανταφυλλίνας) , Ανέστης Βλάχος (Παπακώστας Τζαμάλας) , Μαίρη Ιγγλέση ,Χρήστος Καλαβρούζος (Παπαφλέσσας) , Χρήστος Ξανθογιώργης , Λευτέρης Τζουμάκης , Τρύφων Παπουτσής , Νέλλη Αγγελίδου(γυναίκα Χουρσίτ Μεχμέτ πασά) , Αμαλία Γκιζά , Μαίρη Ραζή (Πασπάταινα) , Θόδωρος Δημήτριεφ (Ομέρ Βρυώνης) , Θόδωρος Ντόβας (Χουρσίτ Μεχμέτ πασάς) , Αμαλία Γκιζά , Νίκος Δημητράτος

Το σενάριο της σειράς ανήκε στο Μιχάλη Περάνθη και την σκηνοθεσία έκανε ο Γιώργος Σκαλενάκης (γνωστός και απο άλλες επιτυχίες της τηλεόρασης όπως :1) Κατοχή (Υενέδ 1973), 2)Τελευταία Άνοιξη (Υενέδ 1973) αλλά και την ταινία 3)Επιχείρησις Απόλλων
 
Tonytony και nick, ευχαριστούμε πολύ για το υλικό και τις πληροφορίες. Μια διόρθωση μόνο σχετικά με τη διανομή: η Νέλλη Αγγελίδου έπαιζε τη μητέρα του Ανδρούτσου και όχι τη γυναίκα του Χουρσίτ Μεχμέτ Πασά. 'Εβλεπα τη σειρά και το θυμάμαι πολύ καλά.
 
O σκηνοθέτης είχε κάνει παλαιότερα και τις ΔΙΠΛΟΠΕΝΝΙΕΣ
 
Απο την Ρδιοτηλεόραση της 19-25 Μαρτίου του 1977:

img618.jpg

img619.jpg
 
Ο Τερζάς έμοιαζε αρκετά με τον Γκούρα. Φαντάζομαι, ούτε αυτή η σειρά θα υπάρχει πια...
 
nick. πολύ ωραίο το αφιέρωμα της ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ. Σε ευχαριστούμε για το ανέβασμα.

RIO, ασφαλώς και δεν υπάρχει η σειρά. Ήταν γυρισμένη σε βίντεο, βλέπεις και όχι σε φιλμ...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα