"Ο Μισθοφόρος" (εκδόσεις Βαβέλ και σε συνέχειες στην εφημερίδα Απογευματινή)

paulochelao24

Retro Member
Joined
16 Οκτ 2014
Μηνύματα
2.346
Αντιδράσεις
3.595
Κάπου μέσα στο 1983 οι εκδόσεις Βαβέλ κυκλοφόρησαν ένα ιδιαίτερο κόμικ με τίτλο "Ο Μισθοφόρος" το οποίο δημοσιεύτηκε σε συνέχειες και στο ομώνυμο περιοδικό των συγκεκριμένων εκδόσεων αλλά και στην εφημερίδα "Απογευματινή" γύρω στο 1984 προς 85.
Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτού του κόμικ (ή graphic novel όπως το ονομάζουν σήμερα) ήταν το πολύ ρεαλιστικό -σχεδόν ζωντανό- σχέδιο του ζωγράφου Vincente Segrelles που έφερνε στο μυαλό τα επικά σχέδια του διδύμου Boris Vallejo και Julie Bell, αλλά και το σχέδιο του "Στορμ". Εγώ το πρωτοδιάβασα απ' την "Απογευματινή" εκεί γύρω στο 1984, που όμως το δημοσίευε ασπρόμαυρο όχι έγχρωμο (που ήταν κανονικά). Βέβαια αν και το διάβασα ασπρόμαυρο με γοήτευσε πάρα πολύ που ήταν και ένας απ' τους λόγους που ήθελα να μάθω αυτή την τέχνη.
Σαν υπόθεση είχε να κάνει με ένα πολεμιστή, μισθοφόρο σε ένα κόσμο φανταστικό με ιπτάμενους δράκους,ωραίες και σέξι γυναίκες, πανοπλίες,μάγους, αλχημιστές κτλ. Το δυνατό σημείο βέβαια ήταν το σχέδιο του Segrelles όχι τόσο το σενάριο.
Στην Ελλάδα κυκλοφόρησε νομίζω μόνο το πρώτο άλμπουμ ενώ στο εξωτερικό έχουν κυκλοφορήσει κοντά στους 13 τόμους.Η Απογευματινή δεν πρέπει να το δημοσίευσε όλο το πρώτο άλμπουμ απλά ένα μέρος του αν δεν κάνω λάθος. Παραθέτω και 2-3 εικόνες απ' το εν λόγω comic:
6a55e6c32bcaf21afd77574c6d81b4a3.jpgmercenario el pueblo fuego sagrado 13.jpgInterior_mercenario_1_1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία:
Οντως μολις ειδα τις εικονες νομιζα οτι ηταν Στορμ. Δεν το ηξερα αυτο το κομικ, ουτε τον εικονογραφο, που ειναι φοβερος! Καλα, δεδομενου οτι ενα καρε ειναι ενας πινακας, ποσο χρονο εκανε για να σχεδιασει ΕΝΑ τευχος;;
 
Απ τα λίγα που έχω διαβάσει ο πρώτος τόμος φτιάχτηκε αρχές 80 (1980-81 κάπου εκεί) και ο 13ος και τελευταίος τόμος το 2003
 
Οντως μολις ειδα τις εικονες νομιζα οτι ηταν Στορμ. Δεν το ηξερα αυτο το κομικ, ουτε τον εικονογραφο, που ειναι φοβερος! Καλα, δεδομενου οτι ενα καρε ειναι ενας πινακας, ποσο χρονο εκανε για να σχεδιασει ΕΝΑ τευχος;;
Μετά από λίγο καιρό πάντως η ίδια εφημερίδα δημοσίευσε και μια ιστορία του Στορμ κάνοντας μετάβαση από ασπρόμαυρο σε έγχρωμο. Μετά αυτά τα graphic novel τα δημοσίευε έγχρωμα.
 
Για αυτό όποιος έχει αρχείο απ' την Απογευματινή (ψηφιακό η όχι) μέχρι το καλοκαίρι του 1986 που ήταν στο μεγάλο σχήμα (μετά το Μουντιάλ του Μεξικό άλλαξε εντελώς μορφή έγινε ταμπλόιντ) σίγουρα έχει έναν μικρό θησαυρό με όλα αυτά τα ωραία κόμικς που δημοσίευε η συγκεκριμένη εφημερίδα.
 
Πίσω
Μπλουζα