Ο Μπράβος - Road House (1989)

Perseas

Retro Member
Joined
24 Ιαν 2008
Μηνύματα
123
Αντιδράσεις
28
t_6024.jpg
Προβολή συνημμένου 131095

Roadhouse (1989)

Director: Rowdy Herrington

Starring: Patrick Swayze, Kelly Lynch, Ben Gazarra, Sam Elliott

Ο Dalton (Patrick Swayze) ένας περιπλανώμενος μπράβος με τη φήμη του καλύτερου, προσλαμβάνεται σαν επικεφαλής για την ασφάλεια ενός κακόφημου μπαρ. Γρήγορα αντιλαμβάνεται ότι εκτός από τους συνήθεις ταραξίες έχει να αντιμετωπίσει και τον τοπικό άρχοντα Brad Wesley (Βen Gazarra) ο οποίος λειτουργεί σαν να του ανήκουν η πόλη και οι άνθρωποι. O έρωτας του Dalton για τη γιατρό της πόλης Elisabeth Clay (Kelly Lynch) και απωθημένο του εχθρού του, θα περιπλέξει ακόμα τα πράγματα, αναγκάζοντάς τον να καλέσει τον παλιό του φίλο και επίσης μπράβο Wade Garett (Sam Elliott) για βοήθεια.

kelly-lynch-patrick-swayze-road-house.jpg
Προβολή συνημμένου 131096

Road_House_560_quiz.jpg
01patrick-swayze-roadhouse1.jpg


RoadHouse_Lynch_560x330_MSDROHO_EC050_H.jpg
Προβολή συνημμένου 131097 Προβολή συνημμένου 131098

Το σενάριο είναι κάπως τετριμμένο, η πρωτοτυπία του έγκειται στον "κόσμο" των μπράβων, ή αλλιώς coolers & bouncers. Bouncer (γκέλας!!) είναι ο μπραβος που σε πρώτη φάση δέχεται τη βρισιά, την προσβολή, ακόμα και το ξύλο. Cooler είναι αυτός που θα αναλάβει να ηρεμήσει τα πνεύματα με οποιονδήποτε τρόπο, ο επικεφαλής.

Η διανομή των ρόλων πραγματικά επιτυχημένη: ο Patrick Swayze χρησιμοποιεί το σώμα του χορευτή και πείθει ως μπράβος με γνώσεις πολεμικών τεχνών. Η θεική Kelly Lynch αντικείμενο του πόθου. Ο Ben Gazarra πάντα κακός και Sam Elliott γκριζομάλλης δήθεν γερασμένος country style μπράβος.

Country σκηνικό και μουσική, οι σκηνές σε αρκετό βαθμό ακατάλληλες! Πολύ βία, πολύς ερωτισμός, λεξιλόγιο κλπ. Στα θετικά το κλίμα που περνάει και οι ηθοποιοί. Στα αρνητικά το τέλος που είναι λίγο ως πολύ αναμενόμενο.

Για να τα πούμε πιο απλά: ΤΑΙΝΙΑΡΑ! Προσωπικά η ταινία μου άρεσε γιατί είχε ξύλο, σεξ, αυτοκίνητα, ξύλο, σεξ, αυτοκίνητα, ξύλο, σεξ, αυτοκίνητα, ξύλο, σεξ, αυτοκίνητα!!! Να μην πω για την Kelly Lynch, η γυναίκα ήταν και είναι σύμβολο. Απευθύνεται κυρίως σε αγοράκια!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
αγαπημενη μου ταινια που βλεπαμε στο video του καφενειου του χωριου με φιλους...
 
ωραια ταινια και δεν περιμενα να δω τον Swayze σε κατι τετοιο

το 1989 ε! σαν να ηταν εχθες οσο το σκεφτομαι τοτε ημουν 16 ποτε περασαν τοσα χρονια?
 
πολυ ωραια

πολυ ωραια ταινια. ισως απο τις καλυτερες
 
Από τις badass ταινίες των 80s όπου πλέον έχει γίνει και ψιλο-cult.

[edit] dead picture [edit]

Ο Peter Griffin στο Family Guy έχει τρελό κόλλημα με την ταινία (οι αναφορές στα 80s είναι πάμπολλες στην σειρά) και την αναφέρει σε πολλές περπτώσεις "σκληράδας". :biglaugh:
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα