Ο Μυστικός Δείπνος του Ντα Βίντσι σε υπερ-υψηλή ανάλυση

Aardvark

Retromaniax Co-Founder
Joined
26 Σεπ 2006
Μηνύματα
14.886
Αντιδράσεις
3.878
Eντυπωσιακο κατι που δεν θα μπορουσαμε να θαυμασουμε χωρις την βοηθεια της τεχνολογιας.

Πατηστε.

http://www.haltadefinizione.com/en/cenacolo/look.asp

"O Μυστικός Δείπνος" σε SUPER-EXTRA HD"

844127_b.jpg


Μεγέθυνση στα 16 Gpixel

"Μια γιγαντιαία φωτογραφία της τοιχογραφίας Ο Μυστικός Δείπνος του Λεονάρντο Ντα Βίντσι δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο, αποκαλύπτοντας στο κοινό και τους ιστορικούς λεπτομέρειες δύσκολα ορατές στο γυμνό μάτι.

Η εικόνα αποτελείται 16 δισεκατομμύρια εικονοστοιχεία, ανάλυση χιλιάδες φορές μεγαλύτερη απ' ό,τι προσφέρουν οι συνήθεις ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές.

Η υψηλή ανάλυση επιτρέπει στους θεατές να θαυμάσουν λεπτομέρειες σαν να απείχαν λίγα εκατοστά από την ίδια την τοιχογραφία -στην εικόνα διακρίνονται ακόμα και οι πρόχειρες γραμμές που είχε σχεδιάσει ο Ντα Βίντσι πριν αρχίσει να προσθέτει χρώμα.

«Μπορεί κανείς να δει πώς ο Λεονάρντο έκανε τα ποτήρια διάφανα, κάτι που δεν φαίνεται υπό κανονικές συνθήκες» σχολίασε ο Αλμπέρτο Αρτιόλι, επιμελητής στην εκκλησία της Μαρίας της Κεχαριτωμένης (Santa Maria delle Grazie) του Μιλάνου, όπου βρίσκεται το έργο.

«Μπορείς επίσης να δεις τις φθορές που έχει υποστεί η τοιχογραφία» πρόσθεσε ο Αρτιόλι. Πράγματι, η διαδικτυακή εικόνα αποτελεί ιστορικό ντοκουμέντο για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται Ο Τελευταίος Δείπνος το 2007.

Παρά τις μακρόχρονες εργασίες αποκατάστασης που ολοκληρώθηκαν το 1999, η στεγνή τοιχογραφία φέρει ακόμα τα ίχνη 500 ετών βρομιάς και απροσεξίας.

«Στην πορεία των χρόνων [η εκκλησία] υπέστη βομβαρδισμούς, ο Ναπολέων τη χρησιμοποίησε για στάβλο» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Αρτιόλι.

Ακόμα και σήμερα, είναι δύσκολο να θαυμάσει κανείς το αριστούργημα προσεκτικά -οι επισκέπτες μπαίνουν στο χώρο σε ομάδες των 25 ατόμων κάθε 15 λεπτά, αφού πρώτα περάσουν από ένα σύστημα φιλτραρίσματος που μειώνει την έκθεση στη σκόνη και τους ρύπους."

Απο in.gr


 
WOW.

pragmatika entyposiako!!!!!!!!
 
Καλά έχω χαζέψει με αυτό που βλέπω!Καταπληκτικό!:animeek:
 
Απίστευτο..μπράβο ARRDVARK
 
:animeek: :animeek: :animeek: :animeek: :animeek: :animeek:
 
Άκρως εντυπωσιακό!

Αυτά τα Η9 που εμφανίζονται στο zoom ξέρετε τι μπορεί να είναι?
 
Αυτά τα Η9 που εμφανίζονται στο zoom ξέρετε τι μπορεί να είναι?
Προφανώς έιναι απο το πρόγραμμα, ή απο την φωτογραφική που τράβηξε τα πολύ κοντινά γιατί φαίνεται μόνο σε μεγάλο zoom ( νομίζω η Sony έχει μοντέλα H9 ) ;)
 
Εμένα μου φαίνεται ότι βρίσκονται για λόγους copyright του φωτογραφικού υλικού.
 
Υπάρχει τρόπος να κατεβάσουμε ολόκληρη την εικόνα?
 
16 εκατομμύρια εικονοστοιχεία και κουραφέξαλα.

Τίποτε δεν συγκρίνεται μπροστά στην ανάλυση ενός....... SPECTRUM!!!!!!!
 
Τελικά είχα δίκιο!Κάτω αριστερά στη σελίδα αναγράφεται το

"Copyright 2006-2007 HAL9000 S.r.l."

γι'αυτό και το Η9 στη φωτογραφία.
 
pooky είπε:
16 εκατομμύρια εικονοστοιχεία και κουραφέξαλα.
Τίποτε δεν συγκρίνεται μπροστά στην ανάλυση ενός....... SPECTRUM!!!!!!!
ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

οχι 16 εκατομμύρια, 16 δισ.

Στα μέτρα του spectrum δηλαδή.
 
και οτι ελεγα να το ποσταρω με προλαβανε,μπραβο παντως ,νομιζω ειναι γυρω στα 30 giga ,αλλα και δεν ειμαι σιγουρος(εγω το χα πετυχει στο cgtalk,αν δε το ξερετε μπειτε μια απο κει θα παθετε πλακα,εχει ψηφιακους καλλιτεχνες)
 
starsky είπε:
και οτι ελεγα να το ποσταρω με προλαβανε,μπραβο παντως ,νομιζω ειναι γυρω στα 30 giga ,αλλα και δεν ειμαι σιγουρος(εγω το χα πετυχει στο cgtalk,αν δε το ξερετε μπειτε μια απο κει θα παθετε πλακα,εχει ψηφιακους καλλιτεχνες)
Σε αυτό το site βλέπω εικόνες από διάφορα 3d θέματα και δεν μπορώ να πιστέψω πως είναι 3d...εξακολουθώ να έχω αμφιβολίες!!!
 
Απλά είναι τόσο αληθινά που μου φαίνεται αδύνατον να είναι ψεύτικα...
 
εχεις δικιο,οντως εχουν μεγαλο βαθμο αληθοφανειας,ισως στο μελλον να δουμε και ηθοποιους του παρελθοντος να ζωντανευουν ψηφιακα,παντως συμφωνα με δηλωσεις των υπευθυνων απο τετοια studio θα γινει οτι και στη ζωγραφικη,κατακτηση σε μεγαλο βαθμο της αναπαραστασης και μετα το ελα να δεις .....πως θα ναι αραγε ο πικασο του3d? :)
 
Έχουμε μπει σε μια νέα εποχή και δεν το πήραμε χαμπάρι...Μάλλον!
 
Πίσω
Μπλουζα