Ο Συμβολαιογράφος (1979 ΕΡΤ)

Να προσθέσω κι εγώ με τη σειρά μου το Νίκο Σκιαδά ο οποίος εμφανίζεται μόνο στο δεύτερο επεισόδιο της σειράς. Υποδύεται τον κυρ Γιωργάκη το γιατρό ο οποίος έχει κληθεί προκειμένου να διαπιστωθεί απο τί προήλθε ο θάνατος του κόντε Νανέτου (από στραγγαλισμό βεβαίως).
 
lolisman είπε:
Πολυ σημαντικα πραγματα μας ειπες Τασο Κριτσιωλη... Νομιζω λιγα ατομα εχουν διαβασει το βιβλιο... Οι περισσότεροι απο εμας γνωρισαμε τον συμβολαιογραφο απο την τηλεοπτικη του μεταφορα...
Είναι γραμμένο στην καθαρεύουσα, με δασείες και περισπωμένες κι έτσι κυκλοφορεί ακόμη και σήμερα. Εγώ το πήρα γύρω στο '98-'99 με εξώφυλλο τον Φέρτη και τη Ντενίση, αλλά το έδωσε και η Ραδιοτηλεόραση με το τελευταίο DVD της σειράς.

Α, θυμήθηκα τώρα ότι στο βιβλίο δεν υπάρχει ούτε η γυναίκα του ανακριτή (Αλίκη), ενώ και ο ίδιος ο ανακριτής αναφέρεται ελάχιστα και φυσικά δεν υπάρχει πουθενά η ιστορία με την πλεκτάνη που έστησε ο ίδιος για να ικανοποιήσει τη γυναίκα του...
 
μπραβο george778 πολυ σωστος εισαι....

δεν τον ειχα προσεξει...

τωρα που ξαναειδα την σκηνη διακρινεται παρα πολυ καθαρα...

ελπιζω να μην εχω ξεχασει κι αλλους...

μαρεσει που πιο πριν ειχα πει <<οριστε και το πληρες καστ του συμβολαιογραφου>>


 
Δεν εχω διαβασει το βιβλιο, αλλα απ' ο,τι καταλαβαινω, το σηριαλ ειναι πολυ πιο ενδιαφερον. Εξαιρετικη πλοκη και απο τις λιγες φορες που αξιζει να παρεμβαινει κανεις τοσο πολυ στη μεταφορα ενος βιβλιου στην τηλεοραση.

Καλα, ο Ζουγανελης εγραψε τετοια θεσπεσια μουσικη? Μιλαμε για τον γνωστο συνθετη που ολοι ξερουμε η μηπως προκειται για συνωνυμια?

Δεν περιμενα μια τοσο εξαισια και υποβλητικη μελωδια απο αυτον.
 
Ο γνωστος Ζουγανελης ειναι,εγραφε αρκετες μουσικες για την ΕΡΤ τοτε,θυμησου και την Αστροφεγγιά
 
Και η Αστροφεγγια δικη του ειναι? Δεν το γνωριζα, μολονοτι εχω δει τη σειρα.

Οχι. Η μουσικη της δεν μ'αρεσει τοσο. Αντιθετα, η μελωδια του Συμβολαιογραφου με μαγευει.
 
Ερωτηση για σειρα εποχης

Θυμαμαι το τελος μιας σειρας, εποχης '80.

Ο πρωταγωνιστης ενας νεος που τον κατηγορησαν αδικα για ενα εγκλημα (ισως), και ηταν αρραβωνιασμενος.

Ολοι του φιλοι, συγγενεις κτλ ψαχνουν να βρουν τι εγινε.

Τον εμπλεξε ενας γερος που ειχε μεγαλη αδυναμια στην κορη του. Η κορη του ηταν πολυ ερωτευμενη με τον πραγματικο ενοχο και ο γερος για τον σωσει, κατηγορησε αλλο.

Στα τελευταια επεισοδια η κοπελα τον βλεπει με αλλη και αποφασιζει να αυτοκτονησει. Γραφει ενα γραμμα στον πατερα της και του εξηγει, και πινει το δηλητηριο.

Ο γερος, σκοτωνει με τον ιδιο τροπο τον παρολιγον γαμπρο και τον βαζει στο ιδιο κρεβατι που ειχε στολισμενη νυφη την πεθαμενη κορη του (να ειναι για παντα μαζι). Μετα στελνει γραμμα στον δικαστη και του λεει την αθωωτητα του αλλου.

Μονο που ειναι λιγο πριν την εκτελεση και ο υπηρετης αρνειται να ξυπνησει τον δικαστη. Λιγα λεπτα πριν, προλαβαινουν και ακυρωνουν την εκτελεση

Τελος.

Το θυμαται κανεις?
 
Aπό το αφιέρωμα του περιοδικού Ραδιοτηλεόραση στην σειρά.

picture.php


picture.php
 
Ευχαριστουμε, tsalk, για τα συνεχη αφιερωματα σου....στα αφιερωματα της Ραδιοτηλεορασης στις παλιες και αγαπημενες μας σειρες. :clap:
 
bambinella 100 είπε:
Αντιθετα, η μελωδια του Συμβολαιογραφου με μαγευει.

ΔΕΝ είναι όλη η μουσική του Ζουγανέλη.

Το είπα και στο post #15 :

Σε κάποια από τα καλύτερα σημεία έχει βάλει και ο Schubert το χέρι του...

-
 
Γνωριζω, V.I.Smirnov, πως εισαι ειδημων στη μουσικη, αλλα δεν μιλαω μονο για τη μελωδια του Schubert για την οποια μας εγραψες στο ποστ 15, αλλα και για την μουσικη των τιτλων που ειναι μαγευτικη και νομιζω οτι ανηκει εξ' ολοκληρου στον Γιαννη Ζουγανελη.

Σε παρακαλω, εαν κανω λαθος να με διορθωσεις.
 
Eυχαριστώ πολύ για την φιλοφρόνηση αλλά δεν είμαι ειδήμων, δυστυχώς.

Απλώς, δοθείσης της ευκαιρίας επισήμανα πάλι το παραπάνω διότι πολλοί το αγνοούν...

Η μουσική των τίτλων είναι εξαίρετη και στην ατμόσφαιρα του έργου.

Μου αρέσει πολύ κι' εμένα σν και πολύ βαριά (αυτή και της "Γαλήνης" είναι από τις πιο καταθλιπτικές που θυμάμαι σε σήριαλ...)

Κι εγώ αναρωτιόμουν αν πρόκειται για τον γνωστό Ζουγανέλη...

-
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Η σειρα ηταν αγαπημένη και για διάφορους λόγους έχει συνδεθει με τα παιδικά μου χρόνια. Εχει κανει κανεις το λάθος να διαβασει το βιβλίο; Πολύ ρετρό και καλτ. Η σειρά το έσωσε!
 
To έχω διαβάσει πριν χρόνια.

Υπάρχουν κάποιες διαφορές. Η πλοκή του είναι σημαντικά απλούστερη από την τηλεοπτική μεταφορά Π.χ. δεν υπάρχει Νικολίνα αλλά Νικολός,

πολλά πρόσωπα που είδαμε στο σήριαλ δεν υφίστανται κλπ.

Θυμάμαι πάντως ότι το σήριαλ έχει κρατήσει αρκετούς από τους διαλόγους σχεδόν αυτούσιους, π.χ. στην σκηνή με την δηλητηρίαση του Γεράσιμου.

Θυμάμαι επίσης ότι το βιβλίο διηγούνταν για την σκηνή της δίκης ότι έγινε με ομιλία στα ιταλικά και πάντως όχι στα ελληνικά - κάτι που φυσικά δεν διατηρήθηκε στο σήριαλ...

-
 
Κι εγώ το έχω διαβάσει :)

Εντελώς άλλο πράγμα ...

Περιορισμένο σε έκταση (δεν το λες μυθιστόρημα αλλά νουβέλα), με λιγότερους χαρακτήρες που λέει κι ο V.I.Smirnov, με άλλη πλοκή και "δύσκολη" γλώσσα (τα μισά καθαρεύουσα και τα μισά ιταλοεπτανησιακά).

Για μένα τα δυνατά του σημεία είναι αυτή η τόσο ζωντανή αποτύπωση της ντοπιολαλιάς της Κεφαλλονιάς και η σκηνή του τέλους με τον Τάπα να βλέπει το όραμα της κόρης του.

Κατά τ' άλλα το θεωρώ κάπως "μουσειακό" (ό,τι και να σημαίνει αυτό :cool: )

Α! Και μου είχε κάνει τρελή εντύπωση ότι ο Ροδίνης έκανε δυο ή τρεις μέρες να πάει από την Κεφαλλονιά στην Κέρκυρα να δει την άρρωστη μητέρα του :sealed: . Ε ρε τι γινόταν στις θαλάσσιες μεταφορές όταν το ιστιοπλοϊκό δεν ήταν ένδειξη γκλαμουριάς αλλά μονόδρομος :p
 
[edit] Dead pics [edit]
Ο ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΠΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΜΙΜΗ ΝΑ ΤΣΙΜΠΗΣΕΙ ΚΑΤΙ-ΦΑΕ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΜΕΝΑ ΜΙΣΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ..ΑΠΟ ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΦΟΥ
 
Ντενισοκατάσταση σήμερα Τζων ε? :)

Ευχαριστούμε για όσα μοιράστηκες μαζί μας!
 
Πίσω
Μπλουζα