Μια χαρά μου κάνει, όπως εξάλλου μου κάνει και το Platoon χαρακτήρας του οποίου φιλοξενείται στο avatar μου

Μπερδεύομαι απλά λίγο με τα «μηνύματα». Δεν είμαι σίγουρος πως οι ταινίες ενέχουν συνήθως τέτοια ή πως ερμηνεύονται πάντα σωστά.Για την ταινία πάντως κι εφόσον υπάρχουν τέτοια μηνύματα, ο όρος «αντι-πολεμική» φαντάζομαι αναφέρεται στην αντίθεση του σκηνοθέτη με την «ένοπλη σύρραξη» μεταξύ των λαών. Κι αυτό γιατί κατά τα λοιπά όλη μας η ζωή είναι ένας καθημερινός κρυφός ή φανερός πόλεμος - χωρίς βέβαια όπλα - για την επικράτηση και την ισχυροποίηση του εαυτού και της θέσης μας.
Από την άλλη, το ποιοι πόλεμοι είναι «κακοί» και ποιοι «καλοί» είναι συνήθως σχετικό. Π.χ. η εμπλοκή της Αμερικής στον Μεγάλο Πόλεμο, μιας κι απʼ ότι είδα το σενάριο της ταινίας εκείνη την εποχή αφορά, τι είδους μήνυμα πρέπει να περάσει μέσω της ταινίας; Ότι καλώς βοήθησε τους συμμάχους ή πως έπρεπε να... ποιήσει τη νήσσα και να αφήσει την Ευρώπη μόνη να μάχεται τη Γερμανική Αυτοκρατορία;
Απʼ ότι είδα πάντως έχει ενδιαφέρον η προβολή της καθοδήγησης του λαού μέσω του φανατισμού σε αξίες που φαντάζουν ύψιστες. Και μόνο γιʼ αυτό θα την δω σύντομα