Ο Φόβος (1966): Εκπληκτικό ελληνικό θρίλερ

Εκπληκτικό θρίλερ και θα συμφωνήσω απόλυτα με τους προλαλήσαντες, που καταπιάνεται με ένα πολύ σοβαρό θέμα της καταπίεσης, της βίας και του βιασμού ειδικά ανυπεράσπιστων ανθρώπων και δη υπηρετριών που λάμβαναν χώρα στην ελληνική ύπαιθρο και καταπνίγονταν είτε λόγω φόβου των θυμάτων λόγω απειλής των ισχυρών θυτών, είτε λόγω της ανύπαρκτης δημοσιότητας και της δυνατότητας των θυμάτων να υπερασπιστουν τα δικαιώματα τους νομικά και να προχωρήσουν στις δέουσες καταγγελίες.
Πολύ καλοί όλοι οι ηθοποιοί που έπαιξαν, ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους με απόλυτη επιτυχία. Εκπληκτικός ο Ανέστης Βλάχος σε ρόλο που μας έχει συνηθίσει του βίαιου και κακού, που στην συγκεκριμένη περίπτωση αντεπεξήξλθε με επιτυχία στην ενισχυτική ενσάρκωση του διαταραγμένα βίαιου.
Σουρεαλιστική λίγο η ενσάρκωση της Χρονοπούλου ως μητέρας του Ανέστη, ενώ στην πραγματικότητα είχαν μόλις ένα χρόνο διαφορά. Ασήμαντη όμως λεπτομέρεια μπροστά στην επιτυχία του φίλμ, που και οι δυο πολύ καλοί ηθοποιοί μας συνετέλεσαν τα μέγιστα.
Πετυχημένη θεωρείται και η μία από τις πρώτες κινηματογραφικές εμφανίσεις του αγαπημένου μας την δεκαετία του ΄70 τηλεοπτικού ταξιτζή του καλού Θόδωρου Κατσαδράμη που στον ρόλο του κολλητού φίλου του Ανέστη που του φουσκώνει τα μυαλά στο ερωτικό κομμάτι και ουσιαστικά είναι η αφετηρία να του την σβουρίξει και να βιάσει την Φωτίου, πιστεύω πως πείθει απόλυτα.
Τέλος θα σταθώ στην πολύ όμορφη και δροσερή παρουσία της Ναθαναήλ, αν και πιστεύω ότι και θα μου επιτρέψει ο καλός φίλος Wally να διαφωνήσω μαζί του, ομορφότερη και εντυπωσιακότερη ήταν γύρω στα 35, στους τηλεοπτικούς "Αξιόπιστους" του Λειβαδίτη.
 
Η ταινία πρόκειται να κυκλοφορήσει στο εξωτερικό, σε BLU-RAY, τέλος Μαϊου.
 
Πίσω
Μπλουζα