Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς - The Man Who Would Be King (1975)

ΤΑΚΗΣ

Retro Member
Joined
18 Ιουν 2010
Μηνύματα
141
Αντιδράσεις
75
Ενδιαφέρουσα περιπετεια του 1975. Πρωταγωνιστουν οι Σον Κόνερι και Μάικλ Κέιν, ως δύο Άγγλοι τυχοδιώκτες, πρώην στρατιωτικοί που διψώντας για περιπέτεια θα καταλήξουν στα βάθη του Αφγανιστάν. Εκεί, εκμεταλλευόμενοι τις προλήψεις των ντόπιων θα καταφέρουν όχι απλά να επιβιώσουν , αλλά ο Σον Κόνερι να θεοποιηθεί και να έχει απόλυτη εξουσία. Βέβαια κάποια στιγμή οι αυτόχθονες θα ξυπνήσουν , οπότε...

Μια καλή επιλογή για DVD στις ημέρες του τηλεοπτικού τίποτα.

 
Πολυ καλη ταινια!
 
Με αφορμή αυτό το θέμα, είδα την ταινία πριν από λίγες ημέρες, σε ευχαριστώ Τάκη, δεν την ήξερα νωρίτερα. Πολύ καλή, με ατμόσφαιρα εποχής και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για εμάς τους Έλληνες, καθώς στην ταινία, ο Κόννερυ ξεγελάει τους ντόπιους λέγοντας οτι είναι ο απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Επίσης, η περιοχή που γίνεται βασιλιάς, λέγεται Καφιριστάν, που σημαίνει "χώρα των απίστων", όπου "άπιστοι" (για την μουσουλμανική πλειοψηφία του Αφγανιστάν) είναι αυτοί που πιστεύουν στους Ολύμπιους θεούς, οι ντόπιοι δηλαδή που υποστηρίζουν οτι κατάγονται από τον Μέγα Αλέξανδρο.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πολύ ωραία ταινία, με την υπογραφή του σπουδαίου σκηνοθέτη Τζον Χιούστον. Τέλειοι ο Σον Κόνερι και ο Μάικλ Κέιν.
 
Την είχα δει πρώτη φορά όταν ήμουν μαθητής του δημοτικού. Πολύ καλή ταινία, βασισμένη στην (επίσης πολύ καλή) ομώνυμη νουβέλα του Κίπλινγκ. Ενδιαφέρων και ο ρόλος του Κ. Πλάμερ σαν Κίπλινγκ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα