Ο απουσιολόγος της τάξης

Οι απουσιολογοι..... Εγω δεν ετυχε να ειμαι ποτε απουσιολογος . Βεβαια δεν ηθελα κιολας εδω που τα λεμε . Αυτο που θυμαμαι στα 6 χρονια ειναι οτι παντα το ειχανε κοπελες με εξαιρεση για 1 μηνα στην β γυμνασιου . Θυμαμαι στην α γυμνασιου εγινε κληρωση μεταξυ αυτων που ειχαν μ.ο 10 στο δημοτικο . Εγω ειχα 9,5 οποτε δεν μπηκα . Θυμαμαι καθε πρωι τους απουσιολους ο ενας πανω στον αλλο στο γραφειο του διευθυντη να παιρνουν τα απουσιολογια και τα βιβλια υλης . Παρολα αυτα μια φορα εκανα τον απουσιολογο . Δευτερα γυμνασιου . Μετα απο ανακαταταξεις τμηματων ενας συμμαθητης μου απο το δημοτικο καταληγει στο δικο μου τμημα . Κ μαλιστα γινεται κ απουσιολογος . Καθομασταν ιδιο θρανιο . Κ την πρωτη μερα μ λεει "ρε συμπληρωσε το εσυ γιατι δεν τους ξερω καλα αυτους εδω ". Οποτε για 1 μερα εκανα κ γω χρεη απουσιολογου . Μετα απο κανα μηνα ηρθε μια κοπελα στο τμημα μας κ ο συμμαθητης μου αυτος πηγε στο τμημα που ηταν οποτε το απουσιολογιο το πηρε μια κοπελα . Εγω γενικα ελειπα σπανια οποτε ποτε δεν ειχα προβληματα . Εκτος απο την β λυκειου . Εκει κοντεψα να μεινω . Σωθηκα χαρη στην απουσιολογο που με ειχε κρυψει απειρες φορες . Κ πολλες μαλιστα αθελα της . Καθοταν μπροστα μου κ παντα την εβλεπα να κοιταει ολη την ταξη . Αλλα εμενα δεν με εβλεπε παντα . Θυμαμαι καθε τεταρτη ειχαμε γεωμετρια τελευταια ωρα . Εγω μαθητης θεωρητικης και μεγας σκραπας σε θετικα μαθηματα (το χω πει κ στο τοπικ με το μισητο μαθημα ) . Ολη την χρονια την κοπαναγα τελευταια ωρα αλλα ποτε δεν πηρα απουσια .Η καλη μου φιλη ηξερε οτι δεν μιλουσα ποτε σε αυτα τα μαθηματα οποτε της φαινοταν απιθανο να μιλησω . Νομιζε δηλαδη οτι ημουν στην ταξη αλλα δεν ημουν . Η καθηγητρια παλι εβλεπε παντα μια αδεια θεση . Οποτε θεωρησε οτι δεν υπαρχει καποιος μαθητης εκει . Δεν φωναζε τα ονοματα με τον καταλογο οποτε ειχα την τυχη με το μερος μου . Μαθητης φαντασμα και με την βουλα . Με ειχε σωσει κ αλλες φορες βεβαια αλλα ειδικα καθε τεταρτη τελευταια ωρα ηταν η ηρωιδα μου αυτη η κοπελα .
 
Θα ήταν πολύ καλύτερα αν το απουσιολόγιο, το κρατούσαν οι καθηγητές. Έτσι ώστε να μην πέφτει το βάρος - άγχος σε μαθητή. Αλλά σιγά μην κάθονταν να ασχοληθούν αυτοί. Εδώ για το μάθημα και βαριόντουσαν που ζούσαν.
 
Τελευταία επεξεργασία:
Ήμουν απουσιολόγος στην 1η Γυμνασίου. Ποτέ άλλοτε.
 
Δεν ξερω γιατι, τον θεσμο του αποσιολογου, δεν τον χονεωα, ποτε μου. Οπως κι αυτον του ΑλφαΜητη.
 
Στο γυμνασιο στην 1η μας ειχαν βαλει εναν απο την πολη που ηταν το Γυμνασιο (σιγα που θα εβαζαν καποιον απο τα γυρω χωρια) κατι σαν το μεταγενεστερο ''Νερντ" της αμερικανικης ταινιας, μαυρο μυωπικο γυαλι,υφακι,ειρωνιες και χλευαστικο χαμογελο με απειλη σε οποιον ηθελε ''χε,χε,χε, εχει να πεσει απουσια..."
Ακομη και για 1' καθυστερηση πχ ειχαμε γυμναστικη και μεχρι να αλλαξουμε αυτος εβαζε το ονομα σου και διπλα την παυλα - ωστε μολις εμπαινε ο καθηγητης αμεσως την καθε παυλα την εκανε συν +
Πολυ εκνευριστικο ατομο, τον ξαναεβαλαν και στην 2α (δεν θυμαμαι για την 3η) ,δεν τον χωνεψα ποτε μα ποτε ακομη και τα μετεπειτα χρονια, δεν του μιλησα ποτε και ακομη και απο οταν εφυγα ποτε δεν ρωτησα για αυτον.
 
Πίσω
Μπλουζα