Ο θαυμαστός κόσμος της μουσικής

Rinus Cesar

RetroNuts!
Joined
22 Ιουν 2009
Μηνύματα
1.417
Αντιδράσεις
274
Αυτήν την εκπομπή τη θυμάται κανείς σας ??? Μεταδιδόταν λίγο πριν τα μισά των 80ς στην Κρατική Τηλεόραση και ο σκοπός της ήταν να "μυήσει" τους μικρούς τηλεθεατές στον ... "κόσμο της μουσικής" !!!

Σε κάθε εκπομπή κάποια κυρία παρουσίαζε όλο και κάτι καινούριο απ' τον κόσμο της μουσικής, π.χ. τη ζωή κάποιου μεγάλου συνθέτη : Για παράδειγμα, θυμάμαι ότι σε αυτήν την εκπομπή έμαθα για πρώτη φορά ότι "ο Μότσαρτ γεννήθηκε στο Σάλτσμπουργκ" [και την ίδια στιγμή η εκπομπή έδειχνε παλιές εικόνες του Σάλτσμπουργκ] !!! Συνήθως, όμως, γινόταν η παρουσίαση κάποιου μουσικού οργάνου !!! Από αυτές τις εκπομπές μού έχει μείνει αυτή της παρουσίασης του τσέμπαλου !!! Μία κυρία [μάλλον δασκάλα μουσικής] είχε μαζέψει γύρω της διάφορα παιδάκια και, αφού τους έπαιξε τσέμπαλο, άρχισε να τους διηγείται τα "μυστικά" αυτού του οργάνου !!! Και στο τέλος τα παιδάκια κάνανε ερωτήσεις για το τσέμπαλο !!! Ένα πολύ - πολύ μικρό κοριτσάκι ρώτησε : "γιατί το τσέμπαλο έχει τέτοιο ήχο" ????

Τέλος, το μουσικό θέμα της έναρξης της εκπομπής ήταν μια μελωδία πολύ γνωστή, παιγμένη με φλάουτο, σύνθεση κάποιου συνθέτη κλασικής μουσικής [δυστυχώς δεν θυμάμαι ποίου] !!! Αν και, να σας πω την αλήθεια, όταν παιζόταν η εκπομπή δεν την "τίμησα" ιδιαίτερα, παρόλο που από μικρούλης αγαπώ πολύ τη μουσική !!! Σε εκείνη την ηλικία, όμως, ήθελα να βλέπω στην παιδική ζώνη όσο γίνεται πιο πολλά καρτούνς, Παραμυθά και άλλα συναφή !!! Έτσι, μια εκπομπή που μού θύμιζε .... μάθημα σε ωδείο, δεν μού κινούσε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον ....
 
όταν η τηλεόραση είχε λόγο ύπαρξης και ψυχαγωγικό παιδικό πρόγραμμα με ουσία
 
Πίσω
Μπλουζα