Ο θεός Jackie Chan

Xθες είδα το Wheels on Meals (πάνω στ' οποίο βασίστηκε το video game Kung-Fu Master της Irem) και το City Hunter (βασισμένο στο ομώνυμο manga). Σειρά έχει το Who Am I.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Vetus είπε:
Xθες είδα το Wheels on Meals (πάνω στ' οποίο βασίστηκε το video game Kung-Fu Master της Irem) .
Ενδιαφέρον φαίνεται. Υπάρχει κάποια απόδειξη γι'αυτό?
 
Πάντα προτιμούσα τις ταινίες του Bruce Lee. Ο Jackie Chan με κούραζε κάπως , με αυτό το υπερκινητικό του στυλ..
 
Μετα απο μια βολτα σε επαρχιακό βιντεοκλαμπ βρηκα και αγόρασα σε βιντεοκασσέτες 3 απο τις πιο αγαπημενες μου ταινίες του Jackie Chan.. "Κεραυνος του θεού" ("Armour of God" 1987) "Γροθιες και διαμάντια" ("Drunken master 2" 1994) και "Ιπτάμενοι καμικάζι" ("Twinkle twinkle lucky stars" 1985) Δειτε photo απο κατω ...Τρελαίνομαι!!!! :D

DSCN1426.jpg
 
Jackie dragon είπε:
Μετα απο μια βολτα σε επαρχιακό βιντεοκλαμπ βρηκα και αγόρασα σε βιντεοκασσέτες 3 απο τις πιο αγαπημενες μου ταινίες του Jackie Chan.. "Κεραυνος του θεού" ("Armour of God" 1987) "Γροθιες και διαμάντια" ("Drunken master 2" 1994) και "Ιπτάμενοι καμικάζι" ("Twinkle twinkle lucky stars" 1985) Δειτε photo απο κατω ...Τρελαίνομαι!!!! :D Προβολή συνημμένου 106805
Όταν λες βίντεοκλάμπ εννοείς ότι έχει και βινετοκασσέτες μαζί με DVD, μόνο βιντεοκασσέτες? Μπράβο για τις αγορές. Το Armour of God είναι και μένα μια από τις αγαπημένες μου ταινίες την οποία την γράψει τότε μια φορά που την είχε βάλει η ΕΤ2 και την έβλεπα ανελλειπως. Επίσης μου αρέσει πολύ η μουσική στην ντίσκο που γύρω όλοι σκοτώνονται και ο τραγουδιστής ατάραχος εκεί...

Υ.Γ. Οι τίτλοι στα ελληνικά φυσικά ότι να'ναι :)
 
Ναι, το κατάστημα ειχε και dvd, αρχικά θα το αποκαλούσα "dvd κλάμπ" στο ποστ αλλα επειδη θελω να τηρώ τη παράδοση των ρετρο ορολογιών γι'αυτο το ειπα ως "βιντεοκλάμπ" !

Στο "Armour of God" ο Jackie Chan κινδυνεψε να χάσει τη ζωή του πέφτοντας με το κεφάλι πανω σ'ενα βράχο στην αρχή της ταινίας (Τα γυρίσματα αυτης της σκηνης εγιναν στα ερείπια ενος κάστρου της Γιουγκοσλαβίας) Μετα απ'αυτο σταμάτησε η παραγωγή του έργου για περιπου 6 μηνες και αυτος ηταν ο λογος που στην εισαγωγική καταδίωξη με τους ιθαγενείς, καθως τον κυνηγούν στη κατηφόρα ενος λόφου βλέπουμε αναμεσα στα πλάνα το Jackie Chan στη μια σκηνη να ειναι με εντελώς κοντά μαλλιά και στο αμέσως επόμενο να εχει αρκετα πιο μακριά! Τα vocal κομμάτια του soundtrack ειναι κάργα δυνατή ποπ "εϊτίλα" και ερμηνευμενα απο τον Alan Tam, απ'αυτα ξεχωριζω το "Midnight rider" και το "Lorelei"!

[video=youtube;XmtOX4v-GQ4]

 
Για οποιον εχει δει τη ταινία "Project A" (1983) με το Jackie Chan σίγουρα θα αναγνωρίσει αμέσως τη παρακάτω μπλούζα, μου ήρθε πριν λίγες μερες μετα απο παραγγελία εκ Ιαπωνίας και αποτελεί replica της αντίστοιχης που φορούσε κι ο Jackie στη συγκεκριμένη ταινία οπου υπηρετεί στο πολεμικό ναυτικό της Κίνας στα μέσα του 19ου αιώνα..

Καταγραφήr.JPG

DSCN1464.jpg
 
Ωραιο κομματι,πολυ hardcore.
 
Vetus είπε:
Xθες είδα το Wheels on Meals (πάνω στ' οποίο βασίστηκε το video game Kung-Fu Master της Irem) και το City Hunter (βασισμένο στο ομώνυμο manga).
Σε αυτήν την ταινία έχει και την αγαπημένη μου σκηνή σε ταινία του Jackie Chan. Φυσικά μιλάω για την μάχη μεταξύ αυτού και του Benny "The Jet".

Wheels On Meals - Jackie Chan vs. Benny "The Jet" Urquidez

https://www.dailymotion.com/embed/video/x1jpsrp
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και για μενα ειναι η πιο κορυφαία στιγμή μάχης αυτη μεταξύ Jackie Chan εναντίον Benny Urquidez στο "Wheels on meals", θυμάμαι οταν ειχα δει αυτη τη σκηνή για πρώτη φορά σε μικρότερη ηλικία ειχα κυριολεκτικά μαγευτεί/πορωθεί ολοκληρωτικά! O Sammo Hung που ειναι υπευθυνος για τη σκηνοθεσία και τις χορογραφίες μάχης σ'αυτη τη ταινία εκανε πραγματικά αριστουργηματική δουλειά, νομίζω οτι αυτη η αμείλικτη επιθετικότητα του Benny Urquidez συνδιασμένη με το κωμικό/ανέμελο στύλ του Jackie στη συγκεκριμένη μάχη δίνει μια εξαιρετική δυναμική που απογειώνεται στο ζενίθ με τις γρήγορες και κρυστάλινα ακριβείς κινήσεις ανταλλαγής χτυπημάτων! Οσο για τον Urquidez αποτελεί ενα τεράστιο κομμάτι της ιστορίας του kick boxing (Ειναι αήττητος πρωταθλητής κόσμου σ'αυτο ενω διαθέτει μαυρη ζώνη σε 7 διαφορετικές πολεμικές τέχνες!) κατα τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας κόντεψαν να τον απολύσουν επειδη χτυπούσε πολυ δυνατά το Jackie στις πρόβες για τις σκηνές μάχης..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Σήμερα το πρωί παρέλαβα 2 φοβερά βινύλια του Jackie Chan με soundtrack απο τις ταινίες "First Mission" (1985) και "Armour of God" (1986).. Θεωρούνται απο τα πιο σπάνια στην Ιαπωνία και γι'αυτο στο ebay φιγουράρουν το πολυ μια φορά στα 2 χρόνια! Πως σας φαίνονται?



DSCN1753.jpg
 
Το τεύχος του Games ήταν bonus? Μια χαρά είναι τα LPs. Ειδικά η Armour of God είχε φοβερή μουσική. Καλορίζικα.
 
johnny19818 είπε:
Το τεύχος του Games ήταν bonus? Μια χαρά είναι τα LPs. Ειδικά η Armour of God είχε φοβερή μουσική. Καλορίζικα.
Χαχαχαχαχ! Οχι απλα ειναι ενα άτυπο πειστήριο οτι η φωτογραφία ειναι 100% original δική μου επειδη κάλλιστα θα μπορουσα π.χ. να κατεβάσω απο το διαδύκτιο καποια αλλη που να δείχνει σκέτα τα συγκεκριμενα βινύλια και να την οικειοποιηθώ..
 
Jackie dragon είπε:
Χαχαχαχαχ! Οχι απλα ειναι ενα άτυπο πειστήριο οτι η φωτογραφία ειναι 100% original δική μου επειδη κάλλιστα θα μπορουσα π.χ. να κατεβάσω απο το διαδύκτιο καποια αλλη που να δείχνει σκέτα τα συγκεκριμενα βινύλια και να την οικειοποιηθώ..
Σωστοοοοοοοος!
 
Αξίζει να αναφερθεί πως η πρώτη ταινία στην ιστορία του ασιατικού κινηματογράφου που χρησιμοποιήθηκε η τεχνολογία της 3-D οπτικής ψευδαίσθησης ηταν του Jackie Chan με τίτλο "Magnificent bodyguards" το 1978 (Ταινία στην οποία χρησιμοποιείται και μέρος απο το soundtrack του "Star wars", αλλωστε το "κλέψιμο" κομματιών απο διάσημες χολιγουντιανές παραγωγές ηταν κατι πολυ συνηθισμένο στις ασιατικές ταινίες των late 70's, αλλο ενα παράδειγμα είναι και το "Enter the three dragons" του 1979 - με πρωταγωνιστες 3 κλώνους του Bruce Lee - oπου σε ορισμένα σημεία ακούγεται το διάσημο κομμάτι "Chase" του Giorgio Moroder απο τη ταινία "Το εξπρές του μεσονυχτίου"..) Όσο για το 3-D στοιχείο του "Magnificent bodyguards" εκτος απο τη κινηματογραφική του προβολή κρατήθηκε επίσης μονάχα στη σπάνια laserdisc εκδοση της ταινίας που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στην Ιαπωνία κι οπως ειναι λογικό χτυπάει αρκετά ψηλά σε τιμές στο ebay..

image.jpg

To εξώφυλλο κι οπισθόφυλλο της ειδικής 3-D laserdisc έκδοσης που περιλαμβάνει και τα ειδικά γυαλιά!

57_1.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενα εξαιρετικό video που αναλύει το στυλ του Jackie και εξηγεί λεπτομερώς γιατί οι ταινίες του ξεχωρίζουν τόσο πολύ:

 
Ωραίο το video imgema. Στο ~ 3:55 τα λέει όλα "Jackie is not good. You can do it. Except to you have the passion or not?"
 
Σήμερα το απογευμα προμηθεύτηκα τη πρόσφατη ταινία του Jackie Chan "Police story 2013" που αποτελεί μια ακόμη προσθήκη στις σειρές ταινιών "Police story", τις πιο επιτυχημένες στην ιστορία της καριέρα του! Προς το παρων εχω δει μονο το trailer καθως κι ελάχιστες σκηνές κατα τις οποίες βλέπουμε το χαρακτήρα του Jackie να μη διστάζει να ανοίξει πύρ εναντίων των αντιπάλων του πράγμα αρκετά σπάνιο οσο αφορά τους ρολους που τον εχουμε συνηθίσει.. Η ταινία οπως ειναι προφανές εχει αρκετά σκοτεινή ατμόσφαιρα με λίγες αλλα δυνατές σκηνές δράσης ενω περιέχει αρκετές δραματικές σκηνές που αναδεικνύουν και ταιριάζουν εκπληκτικά στο υποκριτικό ταλέντο του νούμερο 1 action star, αλλωστε ειχε δηλώσει κι ο ιδιος πρόσφατα πως η τελευταία του μεγάλη ταινία με πολλα "κασκαντεριλίκια" ηταν το Chinese zodiac (2012) στο ρόλο του μισθοφόρου Asian hawk.. Αυτο σημαίνει πως οι ταινίες του απο δω και στο εξης ναι μεν θα εχουν δράση αλλα σε καμία περίπτωση οπως παλιά..

2013.jpg


2013.jpg
 
Πριν λίγες μερες βγηκε ενα teaser trailer της νεας πολυαναμενομενης ταινιας του Jackie Chan με τιτλο "Skiptrace"! Οπως θα δειτε και στο trailer ο Jackie επιστρέφει στις παλιες κλασσικές του ρίζες: άφθονη δράση με μπόλικα stunts και φοβερές σκηνές μάχης μαζι με αρκετό χιούμορ! Χαμός!!! :headbangdude:

 
Χαχαχα, ο Knoxvill ήταν αυτός? Βρήκε το κατάλληλο άτομο για stunt man μου φαίνεται :p
 
Πίσω
Μπλουζα