Ο ιππότης της σφαλιάρας (1985)

exetlaios

Retro PaTRi@RcH
Joined
17 Mαϊ 2006
Μηνύματα
4.460
Αντιδράσεις
1.034
Ο ιππότης της σφαλιάρας (1985)

RetroDB:http://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F_%CE%B9%CF%80%CF%80%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%84%CE%B7%CF%82_%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B1%CF%82

Η έταιρη ελληνική exploitation ταινία (η άλλη είναι "ο ιππότης της λιγούρας"), που είχε ως στόχο να εκμεταλευτεί την επιτυχία του "Ιππότη της ασφάλτου".

Πρωταγωνιστεί ο Γιώργος Παπαζήσης, στο ρόλο ενός αδέκαρου και άνεργου μικροαπατεώνα που είναι του κλώτσου-και-του-μπάτσου, απ'όλους.

Όταν όμως κερδίζει 90 εκατομμύρια στο ΠΡΟ-ΠΟ, όλοι ξαφνικά τον "αγαπάνε" και τον θέλουν δίπλα τους, με στόχο να του φάνε τα λεφτά.

Ο συνδιασμός του "Δαλιανίδειου-σεναρίου" και του Γιώργου Παπαζήση, προδικάζουν ( ή "εγγυόνται" ; ) το αποτέλεσμα :

Ο ορισμός του "καψίματος" και της μπαλαφάρας.

Περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα κλισέ της εποχές : Καμάκι με άθλιες ατάκες, θηλυπρεπείς μόδιστρους, "σκηνικά" σε μπιλιαρδάδικα, κλπ.

Σκεφτείτε την εξής εικόνα :

Πλήθος από ξώμπουτες 80'ς φερέλπιδες σταρλετίτσες να κυνηγάνε να "βιάσουν" τον Γιώργο Παπαζήση, και εκείνος να τρέχει "φοβισμένος" φορώντας μόνο ένα μεγάλο ριγέ (άσπρο-πράσινο) σώβρακο.

Αν αυτή η εικόνα ανταποκρίνεται στο δικό σας ορισμό περί "χιούμορ", αυτή η ταινία είναι ότι πρέπει.

Αν όχι, αποφύγετέ την, όπως ο "όξω-από-δω" το λιβάνι.

Υ.Γ. Εγώ πάντως την κράτησα στη συλλογή μου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
...δεν είμαι σίγουρος αλλά πρέπει να την έχω δει. Θυμάμαι και μια άλλη με τίτλο "Ο ιππότης της λακκούβας" με τον Βουτσά ( ; ) του Ευστρατιάδη ( ; ) είναι η ίδια με τον ιππότη της λιγούρας που λες ή ήταν κινηματογραφική και πάει σε άλλη κατηγορία;
 
Σωστός, ο Thor !

Άρα "τρίτωσαν" οι "Έλληνες ιππότες".
 
Πολύ αγαπημένη μου βιντεοταινία. Την έχω "λιώσει" κατ εξακολούθηση.

1η παρατήρηση : Τα 90.000.000 δρχ για το 1985 είταν κάτι σαν μηθυκό ποσό.

2η παρατήρηση : Η ταινία αποτέλεσε το κύκνειο άσμα για την (πιο ρετρό) ηθοποιό Μήτση Κωσταντάρα ,οπου υπολογίζετε οτι γυρίστικε λίγες μέρες πρίν το θάνατο του αδερφού της Λάμπρου. Συμφωνα με την εγκυκλοπέδεια του Ιντερνετ η ηθοποιός επεβίωσε τον Δεκέμβριο του 85.
 
Αγαπω το καλτ VHS αλλα παντα ο Παπαζησης που ακθοταν extreme...

Μετα την ειλικρινη δηλωση αδυναμιας, θα κανω οτι μπορω. Αλλωστε οι ξωμπουτες 80σ σταρλετς ειναι μεσα στα πεδια ενδιαφεροντος μου! :)
 
Thor είπε:
...δεν είμαι σίγουρος αλλά πρέπει να την έχω δει. Θυμάμαι και μια άλλη με τίτλο "Ο ιππότης της λακκούβας" με τον Βουτσά ( ; ) του Ευστρατιάδη ( ; ) είναι η ίδια με τον ιππότη της λιγούρας που λες ή ήταν κινηματογραφική και πάει σε άλλη κατηγορία;
Αυτά όλα πανε ώς παροδία του Ιπποτη της ασφάλτου (το αμερικάνικο επιτιχημένο σήριαλ της εποχής) ,τιτλος εμνευσμένος σίγουρα απο κεί.
 
Ένα απόσπασμα από την ταινία με τον Γιώργο Γερολυμάτο σε δύο πολύ γνωστά του κομμάτια - επιτυχίες. Επίσης εμφανίζεται ο Γιώργος Παπαζήσης με το σουλτανάτο του και η Ηρώ Μουκίου.

[video=youtube;jwY1nFhmH-4]

 
Η Βάνα Μπάρμπα σε δύο στιγμές του έργου. Μία από τις πρώτες της δουλειές.

1.

VANA.JPG

2.

VANA2.JPG
 
Καλή ταινία:

[edit] yt link σε ολόκληρη ταινία [/edit]
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Από ότι είδα έπαιζε και η αδερφή του Λάμπρου Κωνσταντάρα, η Μήτση. Έκανε τη μάνα του Παπαζήση.
 
Πλάνα από αυτή την ταιία γυρίστηκαν στο πατρικό μου, αλλά τότε ήμουν 5 χρονών και δεν θυμάμαι πολλά
 
Πίσω
Μπλουζα