Ο καλύτερος κερδίζει (1994 ANT1)

BETTY BOOP

Official *GOD* of RetRo
Joined
25 Απρ 2010
Μηνύματα
9.240
Αντιδράσεις
5.958
Ο καλύτερος κερδίζει (1994 ANT1)


RetroDB:
http://retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%9F_%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%82_%CE%BA%CE%B5%CF%81%CE%B4%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9

Τηλεπαιχνίδι που προβλήθηκε στον Αντέννα, αρχικά με το Μίλτο Μακρίδη και έπειτα με τη Γιολάντα Διαμαντή ως παρουσιαστές. Δεν θυμάμαι ποιοι ήταν οι κανόνες του τηλεπαιχνιδιού, οι παίκτες απαντούσαν σε ερωτήσεις;

http://www.google.gr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&frm=1&source=web&cd=2&cad=rja&ved=0CDEQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.retrodb.gr%2Fwiki%2Findex.php%2F%25CE%259F_%25CE%25BA%25CE%25B1%25CE%25BB%25CF%258D%25CF%2584%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25BF%25CF%2582_%25CE%25BA%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B4%25CE%25AF%25CE%25B6%25CE%25B5%25CE%25B9&ei=JGonUqnbJoOBhQeAtIDQDg&usg=AFQjCNGNZkoBqYNPv8KKmnNOb7HfTxPllw
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
βρηκα αυτο το βιντεοhttp://www.youtube.com/watch?v=PQG4V05pHj8

φαινεται το στουντιο,ισως βοηθησει στο να θυμηθει καποιος λεπτομερειες

βλεποντας το μπορω να πω οτι σιγουρα ειδα καποια επεισοδια του τηλεπαιχνιδιου αλλά απο κει και περα εχω κενα μνημης..
 
απ'ότι θυμάμαι υπήρχε ένας σχετικά μεγάλος αριθμός διαγωνιζομένων στο στούντιο (νομίζω 100-150) και ο παρουσιαστής έκανε μια σειρά από ερωτήσεις γενικών γνώσεων, με 4 πιθανές απαντήσεις οπότε ο καθένας από τους διαγωνιζόμενους, που είχε 4 κουμπιά μπροστά του έπρεπε να πατήσει σε συγκεκριμένο χρόνο το κουμπί που αντιστοιχούσε στη σωστή απάντηση. Όσοι απαντούσαν λάθος ή εκτός χρόνου έβγαιναν από το παιχνίδι με στόχο τελικά να μείνει 1 που θα πήγαινε στον τελικό για να διεκδικήσει το μεγάλο έπαθλο (που δε θυμάμαι τι ήταν ή πώς διεξαγόταν ο τελικός). Νομίζω ότι σε κάποιο σημείο άρχιζε να μετρά και ο χρόνος του παίκτη, περνούσαν δηλαδή στον επόμενο γύρο οι Χ γρηγορότεροι και όχι όλοι οι σωστοί
 
Το παιχνίδι παίζοταν όπως ακριβώς περιγράφεται από τον φίλτατο Thor. Στον δεύτερο γύρο περνούσαν οι 10 που είχαν απαντήσει σωστά και ήταν και οι ποιο γρήγοροι. Από αυτούς έβγαινε ο ένας που πήγαινε τελικό. Αυτός έπρεπε να βάλει κάποια πράγματα στη σειρά που του ζητήτούσαν (π.χ τέσσερα ιστορικά γεγονότα από το παλαιότερο στο νεώτερο). Αν τα κατάφερνε κέρδιζε 1.000.000 δρχ. Αν όχι όσοι από τους υπόλοιπους πάίκτες τα είχαν καταφέρει μοιράζοταν 300.000 δρχ.

Οι παίκτες ήταν 150 και στην αρχή ο υπολογιστης έδινε τρία ή τέσσερα ονόματα από τα οποία προέβλεπε ότι ένας θα είναι ο νικητής. Φυσικά σπανίως έπεφτε μέσα στις προβλέψεις του.
 
Πολύ καλό κι αυτό το παιχνίδι με τους 150 παίκτες και αρκετά δύσκολο.
 
To θυμάμαι, ωραίο παιχνίδι. Είχε και εορταστικό επεισόδιο όπου είχαν μαζευτεί διάφοροι ηθοποιοί, τραγουδιστές, δημοσιογράφοι κλπ. Βέβαια αποδείχτηκαν ψιλοάσχετοι στις απαντήσεις, γιατί με την πρώτη ερώτηση απέμειναν μόνο καμιά 30ρια παίκτες.... :D
 
To έβλεπα κι εγώ αρκετές φορές. Κάποτε είχε πάει κι ένας γνωστός μου ως παίκτης. Ωραίο παιχνίδι γενικά, το μόνο που με ψιλοενοχλούσε ήταν ο ίδιος ο Μίλτος Μακρίδης που μου φαινόταν πάντα σαν να έχει μία ειρωνεία σε ό,τι τηλεπαιχνίδι και να παρουσίαζε.
 
ειχα παιξει στο παιχνδι αυτο ,θυμαμαι οτι περιμενα πολλες ωρες να γραψουν επεισοδεια και να ερθει η σειρα μου

πολλες φορες εφευγαν μαζικα παικτες γιατι αν δεν ηξερες την απαντηση "αντεγραφες" απο τον διπλανο σου και αν εκανε λαθος σε εκαιγε

μπορουσες να πας πολλες φορες γιατι σε εδειχνε μονο αν ησουν στην τελικα δεκαδα η σε καποια λαθος απαντηση
 
Ειχα παιξει κι εγω σε αυτο το παιχνιδι :Ρ

Ηταν πραγματι το πρωτο (και μοναδικο?) παιχνιδι οπου το κοινο ηταν ταυτοχρονα και παικτες και επαιζαν ολοι μαζι. Στην αρχη συμπληρωναμε ολοι κατι ερωτησεις απο τις οποιες υποτιθεται "ο υπολογιστης" εβγαζε τους πιο πιθανους νικητες, με τους οποιους εκανε ενα μικρο διαλογο ο παρουσιαστης στην αρχη. Ομολογω δεν καταλαβα με ποιο υπερσυγχρονο Α.Ι. αλγοριθμο λειτουργουσε αυτο, και, εδω που τα λεμε, νομιζω οτι ηταν τελειως τυχαιο (τυπου κληρωση) μονο και μονο για να υπαρχει καποιος διαλογος με τους παικτες.

Μετα απο καποιες ερωτησεις (20?) καποια ερωτηση ηταν χρονομετρημενη οπουτε περνουσαν μονο οι 10 πιο γρηγοροι απο τους σωστους. Εδω απο οσο ξερω, πολλοι πιστευαν οτι δε θα προλαβαιναν να διαβασουν ολη την ερωτηση οποτε τα επαιζαν ολα για ολα και πατουσαν στην τυχη.

Αυτος απο τους 10 που περνουσε στον τελικο κερδιζε καποιο μεγαλο δωρο, οπως ενα ταξιδι, και το εκατομμυριο το επαιρνε μονο οταν απαντουσε στην τελικη ερωτηση.

Να αναφερω ομως εδω οτι... τα πραγματα δεν ηταν οπως φαινονται. Οπως ειναι ισως γνωστο, ολα τα τηλεπαιχνιδια γυριζονται σερί την ιδια μερα. Αυτο, τουλαχιστον τη μερα που ημουν εγω, εγινε με τα ιδια 150 ατομα. Οπως φανταζεστε, δε γινεται καποιος του οποιου η φατσα φανηκε στο ενα επεισοδιο (πχ περασε στην τελικη 10αδα) να φανει και στο επομενο. Οποτε στο επομενο γυρισμα, αυτοι που φανηκαν στο προηγουμενο, ηταν απο την αρχη εκτος παιχνιδιου. Στο επομενο γυρισμα, το ιδιο. Οποτε δεν επαιζαν σε καθε επεισοδιο διαφορετικοι παικτες, και δεν ηταν παντα 150!

Επισης καποιοι ηταν πιο αδικημενοι καθοτι ενω δεν κερδισαν, δεν ειχαν δευτερη ευκαιρια να ξαναπαιξουν με τους υπολοιπους.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο Μίλτος Μακρίδης στην παρουσίαση του παιχνιδιού ((Ο Καλύτερος Κερδίζει)). Μεταδόθηκε Κυριακή του Πάσχα 14 Απριλίου 1996 στον ΑΝΤ-1.
 
Πίσω
Μπλουζα