Ο λαβύρινθος - Labyrinth (1986)

Δεν ειχα δει καμμια απο τις fantasy των 80ς ,τα genre που ειχα κολλησει ηταν το horror και το scifi.

Το παραδεχομαι οτι εχασα,ιδιως που ειδα προσφατως για πρωτη φορα το Willow του Λουκας.

Α εκτος απο το LadyHawk,αγαπημενο απο παλια!!! :)
 
ολα αυτα εχουν κυκλοφορησει σε dvd to labyrinth to ladyhawke to dark crystal to legend ολα στα ελληνικα.βασικα εχω την μεγαλυτερη συλλογη με αυθεντικα dvd μονο κ ολα αυτα τα περιεχει η συλλογη μου σε διαφορες εκδοσεις που εχουν βγει!
 
Ο Βούρκος της Αιώνιας Βρόμας

«Ο Βούρκος της Αιώνιας Βρόμας» φράση από την ταινία Labyrinth, μου έκανε εντύπωση τότε που είχα δει την ταινία στο σινεμά και από τότε τη χρησιμοποιώ όποτε θέλω να αποδώσω σε κάτι παρόμοια χαρακτηριστικά (βρόμα, αηδία, σιχαμάρα).

Πριν από μερικούς μήνες σε μια φλασιά που έφαγα (καλή μου χώνευση), έψαξα στο youtube και βρήκα το βινεάκι με το βούρκο.





Φώναξα αμέσως και τα παιδιά να το δούνε και έκπληκτα αφού το είδαν μου είπαν:

Ώστε αυτή η φράση που ξεστομίζεις όποτε μπαίνεις στο δωμάτιό μας υπάρχει σε ταινία;
 
Γυρνώντας από το βίντεο-κλαμπ, το οποίο βρισκόταν πολύ μακριά και έπρεπε να κάνουμε ολόκληρο ταξίδι για να πάμε με λεωφορείο και περπάτημα, είχαμε μαζί μας , εγώ με τα ξαδέρφια μου, την βιντεοκασσέτα του Λαβύρινθου και την πιο κουφή μέρα του Φέρις Μπιούλερ. Με ανυπομονησία βλέπουμε πρώτο τον Λαβύρινθο και παθαίνουμε πλάκα! Σκέτη μαγεία!! Μόλις τελείωσε βλέπουμε και την άλλη ταινία η οποία ήταν πολύ ευχάριστη.Το πρώτο πράγμα που είπαμε με μια φωνή μόλις τελείωσε και αυτή ήταν : "Ξαναβλέπουμε τον Λαβύρινθο;;" Αυτό που θυμάμαι ήταν πως η δεύτερη φορά ήταν ακόμα καλύτερη!!

Δεν θυμάμαι να το κάναμε για άλλη ταινία αυτό ποτέ!!!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ενταξει, επική ταινία... τι να πρωτοθυμηθείς? Τις νεραιδες που δαγκώνανε και ο Hoggle τις ψέκαζε με εντομοκτόνο? Το πηγάδι με τα χέρια που σχημάτιζαν πρόσωπα? Τον επιβλητικό David Bowie με τις μπίλιες? Την CGI κουκουβάγια στην εισαγωγή (μιλάμε για 1986) με την υπέροχη μουσική? Εκείνα τα τρελά πλάσματα που για να διασκεδάσουν ακρωτηριαζαν τα σωματα τους και ανταλάζανε χέρια, κεφάλια κλπ μεταξύ τους? Την απίστευτη κάμπια που έδειξε πώς να μπει η Connelly στον πραγματικό λαβύρινθο και την καλούσε σπίτι να πιει τσαι και να γνωρίσει την οικογένεια (lol)? Τον βούρκο? To φοβερό σκηνικό στο τέλος με τα σκαλιά?

Μαγεία.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Και έλεγα πού ντο πού ντο; Νατο νάτο! Επος και διατριβη πάνω στο camp. Απο τις πιο ευχαριστες εκπληξεις του να έχω 40 πυρετο και να βλέπω ταινιες ως παιδί.
 
Επική ταινία και ωραίο soundtrack (δυστυχώς δεν το 'χω αγοράσει ακόμα αλλά θέλω να το βρω σε βινύλιο κάποια στιγμή)! Εδώ να πούμε πως το "χεράκι" του το έχει βάλει τόσο στην σκηνοθεσία όσο και στο σενάριο (με άλλους δύο) ο Jim Henson, γνωστός δημιουργός των "Μάππετ Σόου" ("The Muppet Show") ('76-'80)! Ο ίδιος με την εταιρία παραγωγής του έχει δώσει κούκλες για το "Το Μυστηριώδες Κρύσταλλο" (και όχι το "μαύρο" που αναγράφεται στο thread!) ("The Dark Crystal") ('82) και αν δεν κάνω λάθος οι κούκλες των υπεργαλαξιακών δικαστών, στο "Γυρίζοντας Τον Γαλαξία Με Ωτοστόπ" ("The Hitchhiker's Guide To The Galaxy") (2005) είναι απ' την εταιρία παραγωγής του, επίσης! Άλλος σεναριογράφος είναι ο Terry Jones απ' τους "Monty Python" που μας έχει δώσει το πολύ καλό "Έρικ Ο Βίκινγκ" ("Erik The Viking") ('89)!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Υπέροχη ταινία, από τις αγαπημένες μου φαντασίας!!

θα μπορούσε βέβαια να είναι καλύτερη αν είχε συμφωνική μουσική τύπου The Dark Crystal, και όχι ηλεκτρονικη με synth, αλλά οκ..

θα έδινε έτσι μεγαλύτερο prestige στο επίπεδο της παραγωγής.

Θυμάμαι πόσο φοβόμον στην αρχή, εκεί που πάει η Σάρα να σηκώσει το πάπλωμα από την κούνια του μωρού..

μεγάλη η συγκινηση όταν την ξαναείδα πριν μερικά χρόνια..

Γιατί δεν φτιάχνονται ταινίες σαν και αυτές πια, παρά μόνο οι ταινίες έχουν γίνει μια "δικαιολογία για να δείξουμε τα εφφέ που μπορούμε να κάνουμε";
 
Την πρωτοειδα στην ερτ το '87 και με μαγεψε!Απο τοτε που εβαλα βιντεο την εχω δει παρα πολλες φορες.Ειναι παρα πολυ ευρηματικη ακομα και για τα σημερινα δεδομενα οπου κυριαρχουν τα cgi flat γραφικα.Οι προλαλησαντες τα ειπαν ολα!Παντως η Jenifer Conelli ηταν πραγματικα ερωτευσιμη στο Dark City.
 
Την παρήγγειλα σε Bluray και την περιμένω!

Ακόμα ανατριχιάζω στα opening credits μέχρι να εμφανιστεί ο τίτλος!!

[video=youtube;kVD-X0eqB2w]

 
αυτο οπως κ επισης στο dark crystal εχουν κυκλοφορησει απο το 2009 κ ακομα να αξιωθω να τα παρω αλλα που θα παει θα την κανω την αγορα!! αντε με το καλο να σουρθει κ καλη προβολη!!
 
Ευχαριστώ!

Μου'ρθε εδώ και μερικές μέρες και λέω να το δω σήμερα! ;)

(το'χα παραγγείλει μαζί με το TOTAL RECALL [εννοείται το παλιό!] το οποίο είδα, και το LEGEND)

μα τί υπέροχες ταινίες οι παλιές... (μακάρι να είχα δει και το Dark Crystal μικρός...)

(σειρά από αγορές έχουν τα Willow, Who framed Roger Rabbit, Dick Tracy, Goonies)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όχι ρε ....
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Νομιζω οτι οφειλω α ξαναδω μετα απο χρονια την ταινια ενεκα του στεναχωρου γεγονοτος.
 
Πίσω
Μπλουζα