Ο μπλαμπλάς

nwntas

RetroMasteR
Joined
3 Ιαν 2011
Μηνύματα
1.465
Αντιδράσεις
603
Θυμάται κανείς αυτό το παιχνιδάκι που είχε κυκλοφορήσει από την AS γύρω στο 1995;

Ο μπλαμπλάς ήταν μια μικρή συσκευούλα σε μέγεθος παλάμης που ήταν στην ουσία ένα μίνι μαγνητοφωνάκι. Μπορούσε να ηχογραφήσει λίγα δευτερόλεπτα και μετά να τα επαναλαμβάνει. Είχε ένα μεγάλο μεγάφωνο, δύο κουμπιά (ένα για να ξεκινήσει η ηχογράφηση και ένα για να παίξει η ηχογράφηση) και στο πλάι μια ροδέλα ρύθμισης της έντασης του ήχου. Κάτι θυμάμαι ότι είτε με τη διάταξη των πλήκτρων, είτε επάνω στο μεγάφωνο, σχηματιζόταν μια γελαστή φατσούλα.

Το είχα σε μπλε χρώμα και με τον αδερφό μου το είχαμε ξετινάξει! Πρέπει να βγήκε και σε άλλα χρώματα και να κυκλοφόρησε για κάποια χρόνια. Ήταν εξαιρετικό γκατζετάκι για πλάκες και για να περνάς την ώρα σου και λίγο hi-tech για τα παιδιά των 90's.

Το θυμήθηκα όταν είδα

τη διαφήμιση. Αλλά στην Ελλάδα δε λεγόταν Yak Bak, ούτε είχε αυτό το σχήμα. Ήταν πολύ στρογγυλεμένο και τα κουμπιά του τα θυμάμαι μικρότερα.
Θυμάται κανείς κάτι άλλο; Λέτε να βρεθεί πουθενά έστω μια εικόνα του μπλαμπλά; Υπάρχει η πιθανότητα να βρεθεί η διαφήμισή του;
 
Το παιχνίδι αυτό δεν το θυμάμαι, μου θυμίζει όμως ένα αρκουδάκι με μηχανισμό για ηχογράφηση, τον Παρλαπίπη για τα αγοράκια και την Παρλαμάμα για τα κοριτσάκια, όπου ηχογραφούσες ένα μήνυμα και το αρκουδάκι το επαναλάμβανε. Αυτά τα αρκουδάκια είχαν κυκλοφορήσει αρχές δεκαετίας του 90...
 
"...τον απίθανο μπλαμπλα για πειράγματα πολλά" αυτό δε λές Νώντα;
 
Υποθέτω πως ναι!

Ήταν ένα μηχανηματάκι που ηχογραφούσε λίγα δευτερόλεπτα και μπορούσε να το επαναλάβει όσες φορές ήθελες, μέχρι να σβηστεί από την επόμενη εγγραφή.
 
nwntas είπε:
Υποθέτω πως ναι!Ήταν ένα μηχανηματάκι που ηχογραφούσε λίγα δευτερόλεπτα και μπορούσε να το επαναλάβει όσες φορές ήθελες, μέχρι να σβηστεί από την επόμενη εγγραφή.
Ναι με ένα στραβοχυμένο σχήμα έτσι σαν κόμμα ή απόστροφος να πούμε σε μεγάλη μεγέθυνση.
 
johnny19818 είπε:
Ναι με ένα στραβοχυμένο σχήμα έτσι σαν κόμμα ή απόστροφος να πούμε σε μεγάλη μεγέθυνση.
Αααααυτό, και καλά για να χωράει άνετα στην παλάμη.
 
Ναι το θυμάμαι. Είχε και φάτσα με μάτια μύτη και χαμόγελο.
 
Το παιχνίδι που αναφέρθηκε μου θυμισε το παιδικό κασετόφωνο της fisher price (1η εικονα) με μικροφωνάκι ηχογράφησης, στο ίδιο concept ήταν και το κασετοφωνάκι της δεύτερης εικόνας (δεν γνωρίζω εταιρεία)

πηγή εικόνων www.vendora.gr
 

Συνημμένα

  • IMAGE 1.jpg
    IMAGE 1.jpg
    167,3 KB · Προβολές: 4
  • IMAGE 2.jpg
    IMAGE 2.jpg
    98,3 KB · Προβολές: 4
Πίσω
Μπλουζα