Ο νέος μου Macintosh Plus!

sotosoul

RetroN00b
Joined
30 Ιουν 2009
Μηνύματα
27
Αντιδράσεις
3
Καλησπέρα αναγνώστες μου!

Πριν λίγες μέρες, έφτασε το νέο μου παλιό παιχνιδάκι, ένας Macintosh Plus, με τον εξωτερικό του δίσκο (20 Mb), ποντίκι, πληκτρολόγιο, μια βαλίτσα καλώδια κλπ κλπ. Good deal, I guess... Λοιπόν, είναι λειτουργικός και οι δισκέτες του το ίδιο και τώρα χαίρομαι.

:dribble:

Λόγω εξεταστικής μου δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ μαζί του εκτός από το να του κάνω ένα γρήγορο ντουζάκι με χαρτί κουζίνας και άζαξ (δεκτές προτάσεις, αν και καθαρίζει), και φυσικά να ελέγξω ότι λειτουργεί προκειμένου να αφήσω positive feedback (το οποίο καλά που το θυμήθηκα - δεν το έχω κάνει ακόμα!!!! :xm: )

Όπως όμως και κάθε τι, έτσι κι εδώ έχουμε το πρόβλημά μας, το οποίο ευτυχώς δεν είναι και τόσο τρομερό: το λειτουργικό και το πληκτρολόγιο είναι ιταλικά! (δηλαδή, το πληκτρολόγιο δεν είναι qwerty αλλά qzerty).

Τώρα, για το λειτουργικό, υπάρχουν λύσεις, έτσι δεν είναι?? :D

Όσο λοιπόν εγώ λιώνω στις "Εγκαταστάσεις συντήρησης νωπών αγροτικών προϊόντων" (μάθημα που δίνω) χαζέψτε λίγες φώτος!!!!

Όχι, παιδιά, δεν μπαίνει facebook!!! Τι τους έχει πιάσει όλους? :mad:


...κάπου όμως έχω διαβάσει ότι μπορεί να κάνει tweets!!!!!! (φάτε την!!!!)


ΕΔΩ Ο ΜΕΣΙΕ

picture.php
21331.jpg

ΕΔΩ Ο ΔΙΣΚΟΣ ΤΟΥ

picture.php
21333.jpg

ΚΙ ΕΔΩ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΤΟΥ

picture.php
21332.jpg
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ο εγγονός δίπλα στον παππού του! Μεγειές!
 
Ειμαι και εγω κατοχος αυτου του κομματιο (με το 1ΜΒ μνημη) και τον σκληρο του.


16869.jpg16870.jpg
Το εχω χρησιμοποιησει μια-δυο φορες, και δεν προκειτε να το ξαναχρησιμοποιησω

δεν εχω τον χρονο δυστυχως.
 
Wow!Καλοριζικος!Αν επιτρεπεται ποσο πηγε το "μαλλι"?
 
Δε βλέπω φωτογραφίες από τη δουλειά. Προφανώς δεν είναι ανεβασμένες εδώ μεσα αλλα σε τίποτα imageshack ή photobucket. Καλύτερα να τις ανεβάσεις εδώ, γιατί από εκεί θα χαθούν μετά από καποιο διάστημα και το θρεντ σου θα ειναι ορφανό και θα είναι κρίμα. Οσον αφορά το πληκτρολόγιο, αμα βαλεις αγγλικό λειτουργικό και αλλάξεις τις θέσεις των πλήκτρων, θα είσαι οκ ;) . Αλλά qzerty; Δεν το έχω ξανακούσει. Μηπως εννοείς azerty ή qwertz;

Το floppy του είναι 800ΚΒ υπόψην. Δισκέτες από Amiga ναι ταιριάζουν, και μπορείς να βρεις δεκάδες στο Amigakit. Μνήμη πόση έχεις; Με 1ΜΒ δε θα κανεις και πολλά, ίσα που θα τρέχεις το OS 6.0.8. Προτείνω να βρεις 4 σιμάκια 30pins του 1MB εκαστο και να τα τοποθετήσεις για να πας στα 4.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Λοιπόν, θα πάρω και μερικες δισκέτες να 'χω αλλά προς το παρόν θέλω να βρω τρόπο να γράψω τα images που δίνει η apple στο site της δωρεάν σε 800k floppy (ασ θυσιαστεί μια απ' τις δισκετες... 7 ειναι στο σύνολο και δεν είμαι καν σίγουρος ότι προέρχονται από plus επειδη ο τύπος μου έβαλε στο κουτί και αυτοκόλλητα από classic να φανταστείτε!! Τεσπα, είμαι όοοοολος αυτιά σε προτάσεις/κολπάκια/πατέντες/don't-do-it-faidonιές για το πως μπορεί να γίνει!!

Όσον αφορά στην επέκταση της ram, παρόλο που στην αρχή σκέφτηκα να του βάλω τα παλιά ddr2 ντιμς του macbook μου, ... άλλαξα γνώμη.

αφου τον βαρεθω πρώτα λίγο, του κανω κ ένα upgrade, βάζω και το mathematica εκδοση 1.01 x 10^-8, και ιδού η πιο κουλ ρετραριθμομηχανή!!!
 
Εγω τις δικες μου δισκετες τις εφτιαξα από αλλο πιο συγχρονο Mac που διαβαζει/γραφει 800ΚΒ. Για να διαβασεις δισκετες MAC στο πισί σου, θες το πρόγραμμα Macdrive (ειναι commercial). Αυτό εχω και το χρησιμοποιούσα κατα κόρον όταν χρειάστηκε να στήσω το πρώτο μου Mac με λειτουργικό, το οποίο Mac διαβαζε 1.44 δισκετες και αρα μπόρεσα με το Winimage να καψω τα Images σε κοινες 1.44 δισκετες. Η περίπτωσή σου ειναι λίγο περίπλοκη επειδή δεν εχεις αλλο Mac, αλλα θα γκουγκλάρω μπας και βρω τίποτε να σε βοηθήσω.

EDIT: Λοιπόν, με βάση αυτό, εχεις θεμα. :( Οπως το είπα, χρειάζεσαι αλλο Mac πιο σύγχρονο αλλά όχι τελευταίας γενιάς. Μιλάμε για προ OSX σύστημα.

Οπως είπα και πιο πανω, ανεβασε τις φωτογραφίες σου εδώ μεσα για να είναι παντα διαθέσιμες. Και μιας και είμαι σπίτι και τις βλέπω, το σύστημα ειναι κουκλί. Μη δοκιμάσεις να το ασπρίσεις γιατί αυτό το καφέ-κίτρινο του παει λόγω ηλικίας. Ειναι σα να είσαι 80 χρονών με μαλλί μπαμπάκι και να τα κάνεις βαφή. Αστο όπως ειναι. :D :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αυτα ειναι!!! Ετσι για να γουσταρουμε!! Με'γειες!!

mike είπε:
Ειμαι και εγω κατοχος αυτου του κομματιο (με το 1ΜΒ μνημη) και τον σκληρο του.http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=770

Το εχω χρησιμοποιησει μια-δυο φορες, και δεν προκειτε να το ξαναχρησιμοποιησω

δεν εχω τον χρονο δυστυχως.
mike... τι να το κανεις εκει στην αχρηστια το εργαλειακι... ωρα να το δινεις σιγα σιγα... προς τα εδω ;)
 
ποπο κουκλί ειναι!!! μεγειές~!!!!!
 
@ Rygar Ξέρω τι λες και μου θύμισες κάτι: ακούστε παιδιά έγκλημα που έγινε στο σόι μου. Η θεία μου είχε έναν Macintosh LC αν θυμάμαι καλά και τον χαρίσανε.... ΝΑΙ, ΤΟΝ ΧΑΡΙΣΑΝΕ. (δεν ξέρανε φυσικά την αξία που θα είχε μετά...) Τώρα θα έγραφα δισκέτες και θα επαιζα και ανετα με photoshop 2, 3, κάτι τέτοιο...

(δεν ξέρω αν ήταν LC αλλά αυτός ταιριάζει με την εικόνα που του έχω στο μυαλό μου, οπότε αυτός θα 'τανε..)
 
αν εμοιαζε με κουτι πιτσας lc θα ηταν...
 
Παίδες μιας και σας βρήκα, θέλω να φτιάξω δισκέτα με λειτουργικό κλπ. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρω mac με σούπερντραϊβ φλοπy επειδή δεν γνωρίζω κανένα που να έχει, εκτος ίσως από τον θείο μου αλλά το βλέπω χλωμό... Λοιπόν, βρήκα αυτό το site rescuemyclassicmac.com το οποίο φαίνεται πολλά υποσχόμενο. Εσείς τι προτείνετε? Μήπως είναι ακριβό? Πείτε, πείτε!!!!

Και κάτι τελευταίο: ποια είναι η καλύτερη λειτουργικότερη έκδοση για τον plus? 6.0.8 αν δεν κάνω λάθος?
 
@sotosoul που δίνει η Apple images των 800K δωρεάν και με τι?

Έχω ένα Performa (που έχει και CD ROM Drive νομίζω) και ένα Mac Plus

Μου έβαλες ιδέες!!
 
Ειμαι και εγω κατοχος αυτου του κομματιο (με το 1ΜΒ μνημη) και τον σκληρο του.

http://www.retromaniax.gr/vb/album.php?albumid=770

Το εχω χρησιμοποιησει μια-δυο φορες, και δεν προκειτε να το ξαναχρησιμοποιησω

δεν εχω τον χρονο δυστυχως.
Οι φωτογραφιες δεν ειναι διαθεσιμες.

[edit] Tώρα είναι. Αν θες την επόμενη φορά ενημέρωσε για παρόμοιο πρόβλημα σε αυτό το θέμα
https://retromaniax.gr/threads/Θέματα-και-ποστ-όπου-ΔΕ-φαίνονται-οι-εικόνες.27414/
[edit]
 
Πίσω
Μπλουζα