Ο τυφλός ακορντεονίστας της Ομόνοιας ('80s)

ARETARA

RetroNuts!
Joined
1 Σεπ 2010
Μηνύματα
2.139
Αντιδράσεις
2.293
Πρόσφατα ανακάλυψα ένα γκρουπ στο facebook που μου θύμισε μία ανάμνηση που είχα από μικρός. Πριν σας αναφέρω το γκρουπ θα αναφέρω την ανάμνησή μου.

Αθήνα, καλοκαίρι του 1985. Πρώτη μου κάθοδος στην πρωτεύουσα σε ηλικία 15 ετών. Με τον θείο μου, οδηγό ΚΤΕΛ τότε μπαίνουμε στον Ηλεκτρικό στην Ομόνοια με κατεύθυνση προς Κηφισιά. Μέσα στον Ηλεκτρικό ακούω μια χαρακτηριστική φωνή που λέει το ακόλουθο τραγούδι, μεγάλο σουξέ της εποχής τότε (και τώρα ως διαχρονικό που είναι).


Το τραγούδι ερμήνευε ένας τυφλός ακορντεονίστας. Εντύπωση μου έκανε το πάθος της φωνής του και η ψυχή που έβγαζε γι' αυτό και μου χαράχτηκε στη μνήμη.

Χρόνια μετά ξαναθυμήθηκα το περιστατικό χάρη στο γνωστό μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Δημιουργήθηκε μια σελίδα αφιερωμένη σε αυτόν τον άνθρωπο και μου δόθηκε η ευκαιρία να μάθω στοιχεία γι' αυτόν. Η σελίδα είναι διαθέσιμη για όσους έχουν λογαριασμό εδώ. Από αυτήν είναι και η σχετική φωτογραφία.

Προβολή συνημμένου 79505
 
Δεν τον θυμαμαι, αλλα σε ευχαριστουμε που μας θυμισες εστω και μεσω ενος τυφλου και δυστυχισμενου ανθρωπου, καποια πραγματα απο την Αθηνα του '85.

Αλλα κι αυτος ομως! Να τραγουδαει μεσα στον Ηλεκτρικο το "Κανε κατι να χασω το τραινο"!

Το φανταζεσαι να τον ακους και να βιαζεσαι; :)
 
Νομίζω ότι ο κόσμος εντυπωσιαζόταν και τον άκουγε, αν δεις και από τα σχόλια στο τραγούδι τον θυμούνται αρκετοί ακόμα από τότε!!! Εδώ σημειώνει η κόρη του κάποια πράγματα για τον πατέρα της, σχόλιο #46 (εδώ και λίγα χρόνια ο ακορντεονίστας δυστυχώς δεν ζει πια).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα