Ο όρκος του μίσους (1989)

nick

RetroNuts!
Joined
12 Ιουλ 2009
Μηνύματα
1.623
Αντιδράσεις
542
Έτος: 1989

Είδος:Δραματική

Μουσική:Ν.Ι.Ε

Σενάριο: Λευτέρης Καπώνης

Σκηνοθεσία: Απόστολος Τεγόπουλος

Παραγωγή:Master A.E

Ηθοποιοί: Μαρία Αλιφέρη (Μαρία Βάλφη), Χρήστος Πάρλας (Δημήτρης Αλεξιάδης) , Γιάννης Αργύρης (Βάλφης), Σία Φαράκη , Γιώργος Μούτσιος (υπουργός) , Δέσποινα Νικολαϊδου , Πέπη Μεταλλίδου(θεία Μαρίας) , Ρίτα Τσάκωνα (Τασσώ) , Έλενα Αλεξοπούλου (Στέλλα) , Βασίλης Παπανίκας (πρόεδρος Δικαστηρίου) , Γιώργος Ματαράγκας , Γιούλη Μπάρκα (Λιάνα) , Νίκος Καραγεώργης , Βαρβάρα Κυρίτση , Γιάννης Ευδαίμων (Αναγνωστόπουλος) , Κώστας Παπαχρήστος , Νότα Παρούση (Μαίρη)

Σχόλια/Πλοκή:Η Μαρία Βάλφη(Μαρία Αλιφέρη) είναι κόρη του πλούσιου εμπόρου Βάλφη (Γιάννη Αργύρη) ο οποίος κατηγορείται άδικα σε μια δίκη για κάτι ακάλυπτες επιταγές. Δικηγόρος του ενάγοντος στη δίκη είναι ο Δημήτρης Αλεξιάδης (Χρήστος Πάρλας), ο οποίος είναι ένας επηρμένος δικηγόρος. Τελικά ο Βάλφης αυτοκτονεί στο δικαστήριο, και η κόρη του πιστεύει οτι υπαίτιος είναι ο δικηγόρος του αντιδίκου, Δημήτρης Αλεξιάδης. Για αυτό η Μαρία δίνει πάνω απο τον τάφο του πατέρα της ένα όρκο μίσους για τον νεαρό δικηγόρο και υπόσχεται να τον εκδικηθεί. Έτσι και ύστερα απο επτά ολόκληρα χρόνια, στην προσπάθεια της αυτή πιάνει δουλειά στο γραφείο του ως ασκούμενη δικηγόρος με το όνομα Μαρία Βαλφοπούλου και σιγά σιγά τον καταφέρνει να την παντρευτεί. Μετά απο το γάμο του αποκαλύπτει το μυστικό και το αληθινό της όνομα. Απο κει και έπειτα ο όρκος του μίσους μετατρέπεται σε όρκο αγάπης......

Ορίστε και το trailer της ταινίας.

[video=youtube;jyDRuJN-728]http://www.youtube.com/watch?v=jyDRuJN-728
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν εχει download λινκς εδω μεσα.
 
Συγκρίνετε το προηγούμενο βίντεο στο 1:03 και το παρόν μουσικό θέμα του Anonimo Veneziano - Montefiori. Τι παρατηρείτε;

 
Ειναι ιδια σχεδον, αλλα με διαφορετικη ενορχηστρωση.
 
Εύγε Bambinella. Σε ετοιμότητα όπως πάντα.
 
Σε ευχαριστω....

Πολυ κλασικο και ωραιο μουσικο θεμα. Μου θυμισε τα παιδικα μου χρονια. Το ακουγαμε τη δεκαετια του '70 στους τιτλους εναρξης καποιων εκπομπων και στα κλασικα "Μας συγχωρειτε, διακοπη"..... :)

Χμμμ, κι ελεγα τι αλλο μου θυμιζει.

Εκτος απο αυτα που ειπα παραπανω, αυτη η μουσικη ακουγεται σε μια ταινια που εχει πολλα χρονια να προβληθει και που εχω φαει τον κοσμο να τη βρω.

Τυψεις Συνειδησεως (1972) με τον Βυρωνα Παλλη και τη Θαλεια Παπαζογλου.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Θα ψάξω να την βρώ την ταινία που είπες. Μου άνοιξες την όρεξη και την περιέργεια....
 
Ενοώ την ταινια ο όρκος του μίσους.Αλλά μάλλον δεν ενοείς αυτή αλλά την ταινία τύψεις συνειδήσεως οτι θες να βρεις.Συγνώμη κατάλαβα λάθος
 
nick είπε:
Συγκρίνετε το προηγούμενο βίντεο στο 1:03 και το παρόν μουσικό θέμα του Anonimo Veneziano - Montefiori. Τι παρατηρείτε;
Το κομματι που ακουγεται στον "Ορκο..." ειναι το κανονικο θεμα απο την ομωνυμη ταινια(Anonimo Veneziano), ενω των Montefiori Coctail μια πολυ ωραια διασκευη... :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα