Ο Paul DiAnno στην Ελλάδα

@ Getta: Αν διάβαζες αυτά που έγραψα λίγο πιο πάνω, θα έβλεπες ότι ακριβώς κάποιοι κατηγορούν τον Dickinson (και κατ' επέκταση, τον Harris που τον επέβαλε), ότι έδωσε μια "ποπ" στροφή στους Maiden, ώστε να είναι αποδεκτοί από πιο πολύ κόσμο (και γιατί όχι; από περισσότερες γυναίκες, καθότι ο B.D. είναι πιο καλλιεργημένος, πιο μελωδικός και -let's face it- πιο εμφανίσιμος). Εγώ τον DiAnno τον πάω κυρίως για την "αλητεία" και την "αλήθεια" που βγάζει (ή έστω, έβγαζε όταν ήταν νεότερος) στη μουσική και τον σέβομαι γι' αυτό που ήταν (και είναι). Εννοείται ότι σέβομαι κ τον Dickinson γι' αυτό που αντιπροσωπεύει (την "μελωδική" προσέγγιση), αλλά δε σημαίνει ότι τον αποδέχομαι και απόλυτα.
 
Συμφωνώ με τους Dr.Slump και Ladynaty. Εντάξει, ο άνθρωπος είναι λίγο αληταριά φάση, αλλά τι πειράζει; Εμένα μου βγάζει κάτι πιο αληθινό και αυθεντικό σαν χαρακτήρας σε σύγκριση με τον Dickinson, είναι ο εαυτός του. Τα κομμάτια που ερμήνευσε ο Di'Anno ταίριαζαν πολύ καλύτερα σ'αυτή τη "βρώμικη" φωνή του, όπως ταίριαζαν στον Dickinson τα επικά. Πιστεύω ότι είναι λάθος άλλωστε να κρίνουμε έναν καλλιτέχνη από το χαρακτήρα, ακόμα και καθίκι να είναι κάποιος, μπορεί να έιναι αξιόλογος καλλιτέχνης κι αυτό πρέπει να κρίνουμε.

Κι εγώ θεωρώ ότι η χρονική στιγμή που ήταν με τους Maiden, ήταν πολύ σωστή και ήταν καλό που ξεκίνησαν με αυτόν. Θυμήθηκα κι ότι μου είχε κάνει εντύπωση ο Di'anno όταν τον άκουσα να λέει με ταπεινοφροσύνη ότι θεωρεί τον Dickinson πολύ καλύτερό του, ένα ψώνιο δεν λέει ποτέ κάτι τέτοιο.

Επίσης ειπώθηκε πριν κάτι σχετικά με το πρόβλημα υγείας του, ότι θα έπρεπε να είχε ήδη σταματήσει αφού έχει θέμα με το γόνατο. Έλεος! Ποιοί είμαστε εμείς να κρίνουμε γι'αυτόν; Ο καθένας κανονίζει μονος του την πορεία του και ξέρει τις δυνατότητές του! Όσο για το πόσο πετυχημένος θα ήταν χωρίς τους Maiden, μην ξεχνάμε τo "μπίζνες" της μουσικής. Τίποτα δεν εξαρτάται μόνο από τον καλλιτέχνη, έχουν να κάνουν οι managers, οι περιστάσεις, όλα. Όπως πολύ σωστά έχει πει ο Lemmy απ'ότι θυμάμαι, πρέπει να είσαι στο κατάλληλο μέρος, την κατάλληλη στιγμή.

Ξέρει κανείς αν θα παίξει στο UΚ; Έρχεται στην Ελλάδα, αλλά για τη γενέτειρά του εδώ δεν βρίσκω τίποτα!
 
Ποιος ρε παιδια εκανε διασημους τους Maiden γιατι θα τρελαθω;!!!Στα δυο πρωτα αλμπουμ η προσφορα του ηταν μηδενικη.Ζητημα ειναι αν εγραψε ενα η δυο τραγουδια στη μπαντα αφου ολα τα εκανε ο Steve Harris.Οσο για την πανκ χροια της φωνης του μαλλον δεν εχετε ακουσει ποτε πανκ.Οι Maiden εκεινη την εποχη ηταν μια τσαμπουκαλεμενη χεβι μεταλ μπαντα οπως οι περισσοτερες απο το κινημα του nwobhm.Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.Ο Harris οπως και ολα τα μελη της μπαντας τοτε ακουγανε για πανκ και εβγαζαν καντυλες.Απο την στιγμη που τον διωξαν με κλωτσιες τι εκανε στην μετεπειτα καριερα του;Aπολυτως τιποτα.Εβγαζε ενα μονιμο κομπλεξ για τους πρωην συνεργατες του, ακομα και την μπαντα του Killers την ειχε ονομασει, ενω και στο εξωφυλλο ενως δισκου του ειχε ενα κακεκτυπο του Εddie.Ο ορισμος του ''πηγαιου ταλεντου'' και της πρωτοτυπιας δηλαδη.Tα προσωπικα αλμπουμς του για να ειμαι ειλικρινης δεν τα εχω ακουσει αλλα ακομα και αν ειναι καλα λογικα οι μανατζερς δεν θα του εδειναν push για να βγαλουν και οι ιδιοι λεφτα;Ακομα και στις συναυλιες του παιζει 15 Maiden κομματια και δυο δικα του.Ακομα και στα νιατα του οταν ειχε ερθει στο Ροδον με Metal Church και Vizious Rumors ηταν ''κοκκαλο''.

Αντιθετα ο Dickinson οταν ντεμπουταρε ειχε ειδη ενα καλο ονομα με τους διασημους εκεινη την εποχη Samson.Oταν εφυγε συνεχισε να βγαζει δυνατους σολο δισκους και να κανει παγκοσμιες περιοδειες.Σαφως και εχει καλυτερη ποιοτητα σαν τραγουδιστης δεν το συζητω και οι Μaiden για μια δεκαετια μαζι του ηταν η κορυφαια αντρικη HEAVY METAL μπαντα στον πλανητη.Καμια σχεση με ποπ υφος.Δε μιλαμε για τον Bon Jovi.

Φυσικα γουστα ειναι αυτα και ο καθενας εχει την αποψη του.Εγω ομως δεν προκειται να δωσω ουτε σεντ σε αυτο το ατομο.Κανει μπαμ οτι ερχεται για αρπαχτη και τιποτε αλλο.
 
Αναφέρεις σωστά facts γενικά, απλά κάποια σχόλια: Πιστεύω ότι μπορεί κάποιος να έχει πανκ επιρροές στη φωνή του, λόγω εποχής, χωρίς να έχει να κάνει με την πανκ ως μουσική.

Συμφωνώ με το ότι η συνεισφορά του στό γράψιμο των τραγουδιών δεν ήταν σημαντική, αλλά δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το ότι ήταν πολύ καλός σαν performer.

Όπως είπα πριν, ο ίδιος αναγνωρίζει ότι ο Dickinson ήταν καλύτερός του, άρα δεν τίθεται θέμα για το ποιός είναι καλύτερος. Όμως αν πηγαίναμε να ακούσουμε μόνο τους καλύτερους, θα πηγαίναμε μόνο σε δύο-τρεις! Τον παραδέχομαι γι'αυτό που είναι, είναι ο εαυτός του και δεν προσπάθησε να γίνει ούτε Dickinson, ούτε κανένας άλλος.
 
Απο τους λογους που ξεχωρισαν οι Iron Maiden επι Di'Anno, σε σχεση με τους προηγουμενους τραγουδιστες τους, αλλα και με τα υπολοιπα συγκροτηματα NWOBHM ηταν φυσικα και η δυναμικοτητα, η τσαντιλα και το νευρο, και η γενικοτερη παρουσια του Paul επι σκηνης. Οχι πως δεν ειχαν μουσικαρες οπως ο Burr και ο Harris, αλλα ναι, επαιξε σαφως ρολο και ο Di'Anno στην επιτυχια τους.

Φαινομενικα ο Di'Anno εγραψε πραγματι λιγα τραγουδια ο ιδιος επι Maiden, αλλα ακουγοντε παρα πολλα για το πως εβαζε το χερακι του ο Harris στα δικαιωματα, αρα μαλλον δεν θα ξερουμε ποτε.

Τραγουδια του παντως, οπως το Running free και το Remember tomorrow ειναι υμνοι και φωτια θα πεσει να μας καψει αν πουμε το αντιθετο.

Διαφωνω επισης πως εβαλε την πανκια / πανκ στοιχειο στον ηχο τους, το nwobhm εξαλλου ειχε αντιπανκ ριζες και οι επιροες του μαλλον ελαχιστες με τον ευρυτερο ηχο και χωρο. Απλα ο Di'Anno οντως ηταν πανκης (ετυμολογικα/ιδεολογικα), και με προυπρεσια στο μουσικο ιδιωμα.

Μετα τον εκδιωγμο του απο τους Iron Maiden, εβγαλε πολυ ωραια μουσικη (τουλαχιστον στην αρχη, τα παλια τους) με τους Battlezone, τους Killers, το προσωπικο του επωνυμο σχημα και τους Gogmagog. Ισως οχι ο καλυτερος στο γαλαξια, αλλα με ωραια μουσικη. Περι του κομπλεξ του, των καταχρησεων του και των επιλογων του βεβαιως και ειναι υπαιτιος του εαυτου του. Αλλα δεν μπορω να παραβλεψω του οτι εζησε πολυ διαφορετικα καποιες καταστασεις οπου και τον επιρεασαν τοσο πολυ.

Περι του Bruce, ανεκαθεν ηταν δημοτικοτερος και πιο πετυχημενος απο ολους οσους περασαν απο τους Iron Maiden στα φωνητικα, και οχι μονο. Αλιμονο, ουτε με παρωπιδες δεν το αρνειται κανεις αυτο.

Το ζητημα ωστοσο ειναι, πως οντως ο Bruce/Iron Maiden εχουν μια δημοτικοτερη pop[pular] προσεγγιση για παρα πολλους λογους. Απο τους Iron Maiden με τραγουδια τις λαικης/εργατικης ταξης, με τοσες αναφορες στην καθημερινη, δυσκολη και προβληματικη ζωη της εποχης, μεσα σε καταγωγια με εμφανως εχθρικες διαθεσεις εναντια στην ευρυτερη σκηνη, φτασαμε στους Iron Maiden με 60? εισητηριο γενικης εισοδου, με τους Iron Maiden να χαιρουν εκτιμησης απο την υψηλη κοινωνια, πινοντας σπανιο τσαι με τον δουκα του Στρανσφορσαιντερσφαϊρ.
 
Όλα μια χαρά. Σχεδόν full το κύταρο, από πιτσιρικάδες μέχρι και ασπρομάλληδες. Di'anno τρελάρας και τα κατάφερε καλύτερα από οτι περίμενα (αν και στο τέλος κλάταρε εντελώς, νόμισα οτι θα ταβλιαστεί). Χτυπηθήκαμε, ήπιαμε και τις μπιρίτσες μας. Σούπερ!
 
Stormwatch είπε:
Όλα μια χαρά. Σχεδόν full το κύταρο, από πιτσιρικάδες μέχρι και ασπρομάλληδες. Di'anno τρελάρας και τα κατάφερε καλύτερα από οτι περίμενα (αν και στο τέλος κλάταρε εντελώς, νόμισα οτι θα ταβλιαστεί). Χτυπηθήκαμε, ήπιαμε και τις μπιρίτσες μας. Σούπερ!
:2beers: :headbang:
 
Έτσι ακριβώς! Το καταφχαριστήθηκα! Και τελικά πιστεύω ότι δεν είναι καθόλου "f...ing insane", αλλά πολύ πιο λογικός από ό,τι θέλει να δείχνει! Σχεδόν με πήραν τα κλάματα, όταν έκανε την αφιέρωση στη μνήμη του Clive Burr, ενώ όλο του το πρόγραμμα ήταν...το καλύτερο αερόμπικ που έχω κάνει ποτέ (με τόσο χτύπημα). Το μόνο που δεν ξέρω, επειδή ήμουν πολύ κουρασμένη και έφυγα αφού τελείωσε το live, ήταν αν επακολούθησε meet' n' greet session. Γιατί αν επακολούθησε κι δεν ήμουν, τότε :angry:
 
λαμβάνοντας υπόψιν τη κατάσταση στην οπόια βρίσκεται ο Di Anno τα τελευταία χρόνια (ή μήπως δεκαετίες :p ? ) η συναυλία ήταν μια χαρά! πολύ καλά και τα support σχήματα,ειδικά οι maidenance \m/
 
+μφωνω απολυτα με Dragon k., στα παντα!!

Μπραβο τουλαχιστον που οποιος πηγε, περασε καλα, τουλαχιστον καλυτερα απ ο,τι πιστευε..
 
Περάσαμε πολύ καλά! Μπορεί το πρόβλημα που έχει με το γόνατό του να ήταν εμφανές, αλλά δεν στάθηκε εμπόδιο από το να περάσουμε άψογα! :)

Eίναι τρελός ο καραφλός!!!!! :D
 
Πίσω
Μπλουζα