[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Διαφημίσεις (πιθανόν) από ιό: Solved

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
86
Μετα απο μια αλλαγη λειτουργικου, αρχισα να επαναεγκαθηστω διαφορα απαραιτητα προγραμματα οπως το imgburn, alcohol κτλ.

Μαλλον ομως καπου δεν προσεξα καλα και κατεβασα καποιον ιο ή κατι παρομοιο. Σαν antivirus εχω το Avast! . Δενβρισκει κατι.

Λοιπον τι γινεται, μολις ανοιξω μια σελιδα, το κατω μισο της σελιδας γεμιζει με δοαφημισεις. Μαλιστα φαινονται και ασχετες ή παραπλανητικες που αμεσως καταλαβαινεις οτι ειναι απατη. Δεν γινεται φυσικα να δουλεψεις σοβαρα ετσι, δεν φαινονται οι σελιδες. Εαν τις κλεισω με το Χ, εμφανιζονται παλι οταν αλλαξω σελιδα. Εμφανιζονται σε ολα σχεδον τα σαιτ που μπαινω, contra.gr κτλ. Εχω το opera, αλλα εμφανιζεται και με το Chrome.

Δειτε πως φαινεται το ρετρομανιαξ

Προβολή συνημμένου 111967

Προβολή συνημμένου 111968

προσπαθωντας να κατεβασω καποιο anti-malware, μου ριχνει διαφορα ερρορ κατα το ινσταλλ, οποτε υποπτευομαι οτι επειρεαζει και τα download ή ή τα σχετικα προγραμματα. Δοκιμασα και την επαναφορα συστηματος, αλλα οπως σχεδον παντα, απετυχε να γινει.

Καμια ιδεα?

EDIT : δοκιμασα να κανω uninstall το opera, μετα κατεβασα απο αλλον υπολογιστη το opera, το εγραψα σε στικακι, το μετεφερα στον υπολογιστη μου και το ξαναεγκατεστησα. Τιποτα δεν αλλαξε, ειναι παλι εκει το προβλημα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Προτείνω...

...να δοκιμάσεις το AdwCleaner, το οποίο είναι ισχυρό παρασιτοκτόνο, *δεν* θέλει εγκατάσταση, (τρέχεις απλώς το exe και... ξεκινάει) και είναι αποτελεσματικότατο εργαλείο, ειδικά σε browser hijacks.
 
Μαλλον αυτο χρειαζομαι. Ενα προγραμμα χωρις ινσταλλ, γιατι ο πιθανος ιος κανει θεματα σε ΟΛΑ τα προγραμματα που προσπαθησα να εγκαταστησω.

Αυριο θα ξερω σιγουρα εαν ολα ειναι οκ.
 
Για κάτι πιο "επώνυμο"...

Κατέβασε το Malwarebytes (Δοκιμασμένο και εγγυημένο.), μπες σε safe mode με δίκτυο (Για να μην ξεκινήσει ότι περιττό, και λογικά και το μαμούνι, και το δίκτυο για να μπορέσεις να του κάνεις update..), κάνε εγκατάσταση, κάνε ένα σκανάρισμα, και μάλλον θα είσαι ΟΚ.. Αν όχι, δοκιμάζεις και με κάποια άλλα προγράμματα.

Εναλλακτικά, και χωρίς να εγκαταστήσεις κάτι σε αυτό το PC, πήγαινε σε κάποιο άλλο PC, κατέβασε το Spybot - Search & Destroy Portable (Δεν χρειάζεται το εγκατάσταση στο μολυσμένο PC.), πέρασε το - κάνε εγκατάσταση σε ένα USB στικάκι, κάνε update, "τρέξε" το πρόγραμμα κατευθείαν από το USB (Ή και να κάνεις μία απλή αντιγραφή τον φάκελο στο PC σου.. Το ίδιο είναι.), μετά αν δεις ότι σου κάνει κόλπα μπες ξανά καλού κακού σε safe mode, και κάνε ένα σκανάρισμα... Ξανά κατά πάσα πιθανότητα θα είσαι ΟΚ.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστω τον ACE, το προγραμματακι εκανε δουλεια, εφυγαν αυτες οι σπαστικες διαφημισεις. Το προβλημα ηταν οτι αυτο το υποτιθεμενο παρασιτο, αλλοιωνε ολα τα installer απο προγραμματα (ακομα και ασχετα οπως το ΜΑΜΕ) και ετσι δεν μπορουσα να εγκαταστησω καποιο ¨γιατρικο¨ . Ομως το προγραμματακι του ACE ηταν exe και επαιξε.
 
Πίσω
Μπλουζα