[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Σκοτεινά online videos

Imgema

Alien RetroDatabase
Joined
4 Ιουν 2009
Μηνύματα
5.328
Αντιδράσεις
1.344
Οπως γράφω και στον τίτλο, το πρόβλημα που έχω στον υπολογιστή μου (εδώ και πολύ καιρό) είναι ότι όλα τα online videos που βλέπω μέσω browser είναι κατασκότεινα, τόσο που μερικές φορές βλέπω μόνο μαύρο και τίποτε άλλο. Ο μόνος τρόπος να δω videos στο Youtube, ας πούμε, είναι να ανεβάσω το default gamma στα ύψη, ώστε να έρθει στα ίσια του. Αυτό βέβαια έχει ως αποτέλεσμα το υπόλοιπο desktop να γίνεται υπερβολικά φωτεινό και "καμένο" οπότε κάθε φορά που σταματάω να βλέπω κάποιο video, πρέπει να το επαναφέρω για να μπορώ να κάνω browse. Ετσι έχω φτιάξει ένα hotkey που ανεβάζει το gamma κάθε φορά που βλέπω κάποιο video και άλλο ένα που το επαναφέρει. Εχω όμως κουραστεί με αυτήν την πατέντα και πρέπει επιτέλους να το φτιάξω.

Υπόψην ότι αυτό γίνεται μόνο όταν βλέπω online videos (youtube, vimeo κλπ). Οταν βλέπω μέσω του VLC ή του KMP δεν έχω πρόβλημα αφού έχουν settings με τα οποία ρυθμίζω τα gamma, contrast, color κλπ ξεχωριστά από το desktop. Αλλά ακόμα και εκεί δεν χρειάζεται να έχω ανεβασμένο το gamma/brightness στα ύψη, μια χαρά φαίνονται τα videos με όλα τα "διακοπτάκια" στην μέση. Απλά για κάποιον λόγο το default gamma του flash player προφανώς είναι πολύ χαμηλό σε σχέση με το gamma του desktop και δεν έχει settings για να το διορθώσω. Και μιλάμε για μεγάλη διαφορά, όπως είπα, για να δω ένα video σωστά πρέπει το desκtop να είναι καμένο τελείως. Ακόμα και στα HTML5 videos υπάρχει το ίδιο πρόβλημα.

Δοκίμασα όλα όσα μπορώ να σκεφτώ. Δοκίμασα να παίξω και με τα overlay settings όμως αυτά δεν κάνουν τίποτα στα videos του browser. Δοκίμασα ακόμα και να αλλάξω κάρτα γραφικών από ATI σε NVIDIA και το πρόβλημα παραμένει, μάλιστα το πρόβλημα παρέμεινε και μετά από format που είχα κάνει πριν από ένα χρόνο και μετά από όλα τα updates που έχω κάνει στο flash player.

Οπότε το ερώτημά μου είναι το εξής. Υπάρχει κάποιος τρόπος να ρυθμίσω το gamma των videos του youtube (και άλλων online videos) ξεχωριστά από το desktop?
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν διευκρινίζεις...

...σε ποιον browser συμβαίνει αυτό; Σε όλους να υποθέσω;
 
Και έλεγα ότι κάτι ξέχασα να αναφέρω...

Συμβαίνει στον Firefox και στον Chrome που χρησιμοποιώ. Από ότι θυμάμαι και σε μία παλιά portable έκδοση του Opera που είχα χρησιμοποιήσει για λίγο καιρό δεν άλλαξε κάτι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μας ειπες για το λειτουργικο. Ποια εκδοση ακριβως, αυθεντικο ? κοπια ? customised κοπια ? και το βασικοτερο - ειπες οτι εκανες φορματ και συνεχισε να υπαρχει το προβλημα - χρησιμοποιησες το ιδιο (αυθεντικο, κοπια) λειτουργικο ?
 
Είναι μία κόπια Windows XP την οποία χρησιμοποιώ εδώ και 10 χρόνια σχεδόν (όχι customised)... Αλλά το πρόβλημα συνέχισε να υπάρχει μετά το format που έβαλα το service pack 3 (στο ίδιο λειτουργικό). Αλλά και με το Service Pack 3 δεν είδα κάποια διαφορά σε αυτό. Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να θυμηθώ με τίποτα πότε ξεκίνησε το πρόβλημα γιατί σίγουρα δεν το είχα πάντα...

Οπότε ή έγινε σταδιακά και δεν το κατάλαβα ή απλά δεν με ενόχλησε στην αρχή. Και για πολύ καιρό δεν με ένοιαζε τόσο γιατί είχα φτιάξει τα hotkeys αλλά έτυχε χτες να θέλω να δω ένα video το οποίο ήταν πολύ σκοτεινό από μόνο του και τέλος πάντων σκέφτηκα ότι μετά από τόσο καιρό ίσως να βρω κάποια απάντηση στο google (παλιότερα που το έψαξα είχα βρει posts κάποιων που είχαν παρόμοιο πρόβλημα αλλά δεν βρήκα λύση).
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν κατεβάσεις το flv αρχείο και το παίξεις με καποιον player, σου κανει τα ίδια;

Δοκιμασες να ξηλώσεις το flash plugin και να το ξαναβάλεις;
 
Saulot είπε:
Αν κατεβάσεις το flv αρχείο και το παίξεις με καποιον player, σου κανει τα ίδια;Δοκιμασες να ξηλώσεις το flash plugin και να το ξαναβάλεις;
Οχι, στους players όλα τα βίντεο (και όσα flv κατεβάζω από youtube) παίζουν μια χαρά με όλα τα settings στην μέση. Το flash το είχα ξηλώσει κάνα δύο φορές για να βάλω νεότερη έκδοση.

Να πω σε αυτό το σημείο ότι στο KMP, όταν στην μπάρα του brightness πατάω το "default" μου το κατεβάζει πολύ πιο κάτω από το κέντρο, σχεδόν κοντά στην αρχή της μπάρας και τα δείχνει όλα σκοτεινά όπως στο youtube. Έπρεπε να το αλλάξω από μόνος μου και να το βάλω στην μέση (ευτυχώς το θυμάται). Οπότε δεν ξέρω μήπως κάτι γίνεται με το default gamma του video overlay...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Δεν μπορω να σκεφτω κατι, εγωα ξηλωνα οτι ειχε σχέση με video και την gpu και θα τα ξαναεβαζα, αφου δοκίμαζα πρωτα απο linux βέβαια!!

και μια συμβουλή, δοκίμασε για player τον XBMC, απο το τε που τον δοκιμασα, δεν εχω ξαναχρησιμοποιήσει αλλον
 
Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις το hardware accelaration απο το youtube/vimeo κλπ ; Με δεξί κλίκ πάνω στο πλαίσιο του video μπορείς να το κάνεις, ίσως χρειαστεί και ένα restart
 
Other_Reality είπε:
Δοκίμασες να απενεργοποιήσεις το hardware accelaration απο το youtube/vimeo κλπ ; Με δεξί κλίκ πάνω στο πλαίσιο του video μπορείς να το κάνεις, ίσως χρειαστεί και ένα restart
Ναι, το έχω κάνει και αυτό. Στην ουσία είναι το μόνο option που έχει στο display tab... Δεν μπορούσαν να έχουν 2-3 βασικά options παραπάνω? Δηλαδή τι πιο απλό από ένα brightness setting?
 
OK. Δοκίμασε να καθαρίσεις τα πάντα από history, χρησιμοποίησε το δωρεάν ccleaner καθαρίζοντας με πολλαπλά passes όλα τα temps, και την registry. Κάνε uninstall σε οτιδήποτε έχει σχέση με youtube downloader κλπ, και ξανα κάνε clean, και τέλος, δοκίμασε να βάλεις ένα παλιότερο flash http://www.oldapps.com/Macromedia_Flash_Player.htm

Ελπίζω να ξεμπλοκάρεις έτσι !
 
Δεξί κλίκ πάνω στο βίντεο, global settings -> καρτέλα advanced -> delete all.
 
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας παίδες. Δυστυχώς τίποτα δεν έχει δουλέψει ως τώρα...
 
Format και πέρασμα αξιοπρεπούς λειτουργικού.
 
Πολύ χρήσιμη συμβουλή Saulot...πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι.

Μια και στα "αναξιοπρεπή" λειτουργικά της M$ έχω γράψει μπόλικα χρονάκια χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, πριν το format θα ήθελα να δοκιμάσεις το εξής (τουλάχιστον σε NVIDIA κάρτα)

(χρησιμοποιώ τον driver 306.97 τώρα)

Άνοιξε το NVIDIA control panel και πήγαινε στην επιλογή Video->Adjust Video Color Settings. To default είναι "With the Video Player Settings" αλλά υπάρχει και η επιλογή "With the NVIDIA settings" που κάνει override τις ανά πρόγραμμα επιλογές και χρησιμοποιεί ένα global default. Ρυθμίζεις τις μπάρες από κάτω εκεί που θέλεις και δοκιμάζεις. Το ίδιο μπορείς να κάνεις και για στο Display->Adjust desktop color settings για τα προγράμματα που δεν χρησιμοποιούν βίντεο.

Υποθέτω ότι και η ATI θα έχει κάτι ανάλογο στους δικούς της drivers...

Σε εμένα πάντως αλλάζοντας αυτές τις ρυθμίσεις μπορεί να αλλάξει αισθητά το gamma του video που παίζει από Youtube. Δεν μας είπες κιόλας αν το πρόβλημα εμφανίζεται μόνο σε full screen video ή και αν το τρέχεις στο μικρό μέγεθος που είναι default στο Youtube.
 
Σε ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά τώρα έχω την ATI κάρτα. Αν ξαναβάλω την NVIDIA θα το δοκιμάσω, αλλά ελπίζω μέχρι το φθινόπωρο να έχω καινούριο υπολογιστή και να μην χρειαστεί (δεν παλεύεται άλλο ο Pentium 4).

Πάντως τα video είναι σκοτεινά και σε full screen και στο default window του Youtube.
 
Πίσω
Μπλουζα