[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Σύνδεση Laptop με HDMI και VGA

stratos84

RetroMaNiaC
Joined
27 Μάρ 2010
Μηνύματα
769
Αντιδράσεις
212
Καλησπέρα,

Έχω ένα Acer 5552g το οποίο συνδέω με HDMI καλώδιο με μια LG Flatron M2762D. Το πρόβλημα είναι ότι ενώ με τις ταινίες και γενικά τα βίντεο που παίζουν από το PC, φαίνονται μια χαρά, στα Windows και στα παιχνίδια τα χρώματα φαίνονται "ξεπλυμένα" και οι γραμματοσειρές "θολές" το οποίο είναι λίγο κουραστικό αν θες να διαβάσεις πχ μια σελίδα στο Internet.

Όταν χρησιμοποιώ την έξοδο VGA, τα χρώματα φαίνονται κανονικά, η απεικόνιση είναι τέλεια στα πάντα, αλλά μου κάνει το εξής κουφό: Η οθόνη πέφτει μόνη της σε standby mode τη στιγμή που χρησιμοποιώ τον υπολογιστή σαν να μην αναγνωρίζει ότι έχω συνδεδεμένη συσκευή πάνω στην οθόνη... Σε άλλο μηχάνημα που συνδέω με VGA στη συγκεκριμένη οθόνη, λειτουργεί κανονικά.

Δε ξέρω τι κουλό συμβαίνει γενικά και δε με θέλει με τις εξόδους του το laptop, αλλά μήπως έχει κανείς σας καμια ιδέα τι μπορεί να συμβαίνει με την HDMI; Έχω εγκαταστήσει τους τελευταίους drivers της κάρτας γραφικών και την οθόνης στο PC και έχω αλλάξει κάθε πιθανή ρύθμιση από το Catalyst Control Panel που θα μπορούσε να ευθύνεται για το πρόβλημα.

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων
 
Ενα παρομοιο προβλημα με ξεπλυμενα χρωματα που ειχα εγω το λαπτοπ το διορθωσα κατεβαζοντας το sharpness απο την Tv για ηταν πολυ ψηλα πανω απο 70, γενικα εχεις παιξει καθολου τα settings απο την TV; Επισης αν η Tv σου ειναι Full HD βαλε την αναλυση απο το λαπτοπ στα 1920x1080. Στην εξοδο Vga μπορει να εχει αλλες προεπιλεγμενες ρυθμισεις η TV για αυτο και φαινετε καλυτερα.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ευχαριστώ για την απάντηση Γιάννη. Η αναλυση είναι στα 1920x1080 και στις 2 περιπτώσεις. Το πρόβλημα είναι η ποιότητα της εικόνας. Πείραξα το Sharpness από την τηλεόραση και υπήρχε μια μικρή αλλαγή ως προς τα χρώματα. Καμία σχέση με τη συνδεση VGA η οποία δείχνει αυτό ακριβώς που πρέπει. Επίσης εξακολουθούν οι γραμματοσειρές να φαίνονται θολές.
 
Δεν εχω να πω και πολλα περα απο το οτι η εμπειρια μου με την συνδεση laptop>HDMI>TV ειναι εξαιρετικη και καποια μικροπροβληματακια που δημιουργηθηκαν λυθηκαν με αλλαγη καινουργιου καλωδιου.


Εδω καποιος με παρομοιο προβλημα.


 


http://www.tomshardware.co.uk/forum/353866-33-monitor-fuzzy-text-hdmi

 


http://lmgtfy.com/?q=laptop+to+tv+hdmi+fuzzy+screen :)
 
Στρατο δοκιμασε το και σε καμια αλλη ΤV να δεις που ειναι το προβλημα στο λαπτοπ ή στην Tv;
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Χαχα, δεν υπάρχει άλλη τηλεόραση HDMI, για την ακρίβεια οι υπόλοιπες που υπάρχουν σπίτι είναι old fashioned CRT!

Βρήκα έναν περίεργο αντάπτορα HDMI to DVI, θα τον δοκιμάσω το απόγευμα σπίτι...
 
Πίσω
Μπλουζα