[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] AMD Catalyst Control Center: Ρυθμίσεις για 2 οθόνες;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.322
Αντιδράσεις
5.915
Mετα την αναβαθμηση που εκανα και μετα απο τοσα χρονια που ειχα καρτες γραφικων Nvidia πηγα σε AMD και με εχουν σπασει τα νευρα με τo catalyst control center.Εχω συνδεσει με HDMI τον υπολογιστη με την τηλεοραση που εχω στο δωματιο αυτο (LG Full HD) γιατι ετσι βλεπω ταινιες,σειρες κλπ και θελω να με πει καποιος αν μπορει και αν γνωριζει φυσικα τι ρυθμισεις να κανω ωστε να εναλασω απο κλωνο και στης δυο οθονες η να ειναι η καθε μια ανεξαρτητη απο την αλλη αλλα και τι ρυθμισεις να βαλω στην τηλεοραση να βαλω 1080p πχ η καποια αλλη.Επισης οτι αλλες ρυθμισεις χρειαζονται για καλητερο δυνατο αποτελεσμα γενικοτερα ας αναφερθουν καλο θα κανουν και οχι κακο :D
 
Στο catalyst δεν θυμαμαι που το εχει(το εχει σιγουρα καπου , νομιζω ρυθμισεις οθονης στα αριστερα;; ) αλλα σιγουρα μπορεις να το κανεις και απο τις ρυθμισεις των Windows. Δεξι κλικ αναλυση οθονης νομιζω το γραφει στα 7αρια και απο εκει πατας και διαλεγεις αν θα ειναι κλωνος η μια της αλλης ή θα ειναι συνεχεια του Desktop. Αν δουλευουν και οι 2 οθονες ταυτοχρονα αν η μια δεν ειναι Full HD δεν μπορεις να βαλεις Full HD αναλυση. Αν η οθονη του PC δεν ειναι full hd και θες να βαλεις την Tv σε full hd 1080p , τοτε μπορεις να βαλεις απο τις ιδες ρυθμισεις να δειχνει μονο η TV και να επιλεξεις 1080p. Απο επισης το catalyst μπορεις να πειραξεις λιγο τα χρωματα , contrast , gamma κτλ κτλ και να βρεις ενα αποτελεσμα που να σου αρεσει.

Δεν τα θυμαμαι και καλα γιατι δεν εχω Windows 7 ουτε catalyst μπροστα μου τωρα...
 
Βασιλη απο το catalyst control center oταν πας στο desktop and displays δεν σου δειχνει τις οθονες που ειναι συνδεδεμενες?
 
Με της δειχνει αλλα δεν μπορω να βγαλω ακρη με της επιλογες.Πχ ηταν κλωνος και δεν το ηθελα ετσι και κουτσα στραβα της εκανα ανεξαρτητες αλλα οταν εβαλα την τηλεοραση σε 1080p η εικονα με φαινοταν χειροτερη απο τον κλωνο και τωρα δεν μπορω να το ξανακανω κλωνο και με εχει σπασει τα νευρα.Καταραμενα catalyst.
 
Βασιλη την Lg την 27αρα δεν εχεις σαν την δικια μου; Πατα το input πηγαινε στο hdmi και εκει που λεει ετικετα εισαγωγης πατας το μπλε κουμπι και το βαζεις στο PC εχει καποιες προεπιλεγμενες ρυθμισεις για PC και εμενα οταν ειχα συνδεσει το Pc φαινοταν σαν ξεπλυμενα τα χρωματα και θολα.

ps. Ακυρο με το θεμα αλλα ισως δεν το ξερεις: στις ρυθμισεις εικονας στην τηλεοραση, στην αναλογια οθονης πρεπει να το εχεις στο μονο σκαναρ. για να σου δειχνει ολη την οθονη!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Ναι γιαννη σαυτην συνδεω αυτο το pc.Σε σχεση με το Nvidia control panel που δουλευω τοσα χρονια το AMD ειναι πιο μπερδεμενο μπορω να πω και με εκανε εντυπωση που οταν την εβαλα στο φυσιολογικο 1080p για την τηλεοραση ειχε χειροτερη εικονα.
 
Βασιλη αμα μπερδευεσαι , δοκιμασε και απο τις ρυθμισεις των Windows το ιδιο αποτελεσμα θα εχεις.
 
Αυτο ηθελα να ρωτησω.Δηλαδη οι ρυθμισεις των windows στην ουσια λειτουργουν με την AMD καρτα γραφικων δηλαδη με το catalyst η λειτουργουν με τα ενσωματωμενα γραφικα του επεξεργαστη;
 
Ναι με την καρτα που χρησιμοποιεις δουλευουν στο γραφει κιολας Monitor ταδε on ταδε καρτα.
 
Και τι αναλυση να βαλω στην τηλεοραση γιαννη;1080p η καμια αλλη;εχει τιποτα ρυθμισεις που πρεπει να προσεξω;Μιλαμε το Nvidia control panel στα δαχτυλα το επαιζα.
 
Βρηκες ακρη οκ ; Οσο για την αναλυση εγω επειδη οταν την δουλευα ειχα και τις 2 οθονες να παιζουν την αφηνα στο 1366x768 που ηταν η οθονη του λαπτοπ. Αν θες να παιζουν και οι 2 οθονες πρεπει να την εχεις οσο ειναι και η οθονη του PC σου... Αμα την δουλευεις μονη της βαλτην οσο θες! Μερικες φορες το 1080 δεν βολευει γιατι αμα εισαι λιγο μακρια φαινοντε ολα πολυ μικρα. Αλλες ρυθμισεις αν θες μπορεις να κανεις απο το catalyst για τα χρωματα κτλ.
 
Δεν βρηκα ακρη φιλαρακι μου στην δουλεια ειμαι και απο το κινητο γραφω τωρα.Θα το δοκιμασω το βραδυ και αν εχω κανενα αλλιο θεμα θα ποσταρω.
 
Πίσω
Μπλουζα