[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] Eντοπισμός άλλων pc στο δίκτυό μου

keropi

Human RetroDatabase
Joined
6 Φεβ 2007
Μηνύματα
2.709
Αντιδράσεις
9
Καλημέρα!

έχα ενα ΧΑΖΟ πρόβλημα και μου έχει σπάσει τα νεύρα! Στη δουλειά μου έχω 4 pc σε δίκτυο (ασύρματο και ενσύρματο, όλα με XP/SP2) όλα πάνω σε modem/router Linksys... ενώ ΠΟΤΕ δεν είχα προβλημα να δει ο ένας υπολογιστής τον άλλο, τώρα το διπύρηνο που έχω φτιάξει για εμένα ΔΕΝ μπορεί να δει τα shares των άλλων, και ούτε οι άλλοι υπολογιστές τα δικά μου... ΙΡ έχω τα κλασσικά 192.168.1.? και φυσικά το ίδιο όνομα WORKGROUP ... το pc μου έχει πάνω ενσωματωμένη μια VIA RHINE II κάρτα lan , και δεν πείραξα ρυθμίσεις στην σύνδεση, μόνο σταθερό ΙΡ έβαλα και συμπλήρωσα τα dns/netmask/etc.... στο Internet είναι μια χαρά, μόνο το workgroup δεν μπορεί να δει! nervous:

καμοιά ιδέα?
 
Φαντάζομαι είναι το pro και όχι τα home σωστά; Αν κάνεις ένα search for computers από το pc που έχεις πρόβλημα, βλέπεις τους άλλους; Για δοκίμασέ το.
 
αυτό ακριβώς είναι το πρόβλημα τελωνείο (εννοείται ΧΡ-ΠΡΟ) , ανοίγω το "my network places" διαλέγω το "view network computers" το παράθυρο κολλάει και μετά από κάνα λεπτό μου λέει ότι δεν βρίσκει το workgroup η ότι δεν έχω άδεια να το δω...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Άλλο λέω. start->search->For file or folders->Printers, computers or people->A computer on the network και βάλε μιά ip ενός άλλου pc που υπάρχει στο δίκτυο και δες αν τον βλέπεις.

Aπο ότι κατάλαβα είναι ένα απλό workgroup χωρίς server έτσι;
 
ναι, απλό workgroup είναι... μα γιατί να κάνω όλη αυτή την ιστορία? ποτε δεν χρειάστηκε στο παρελθόν, δεν μπορώ να το καταλάβω... για να κάνω search λοιπόν...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Μερικές φορές δουλεύει το έχω διαπιστώσει προσωπικά (υπόψιν όχι σε όλες τις περιπτώσεις). Δεν γνωρίζω γιατί δουλεύει. Για κάποιο λόγο ανοίγει συνήθως το connection.
 
κάτι δεν πάει καλά... αν ανοίξω το netowork places μου βγάζει τα shares και μπορώ να τα δω OK, αν το κάνω refresh μου βγάζει το άνωθεν error... lol
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Αν μπορείς (λέμε τώρα) κάνε κάποια στιγμή ένα restart στο routerακι σου.
 
το έχω δοκίμασε telonio, δεν βοηθησε πουθενά...

μπορεί να παίζει κάνα prob επειδή έχω σταθερή IP 192.168.1.166 στο δικό μου και μπορεί να μην του αρέσει... αλλα ρε .... με τα ίδια έπαιζε και στο IBM netvista που είχα πριν!
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάμε σε πμ γιατί κάνουμε κανονικό chat εδω.
 
a. είναι όλα τα pc στο ίδιο workgroup?

b. ο χρήστης που κάνεις login στο c2d , έχει password?

αν όχι δες εδώ
 
όλα ανήκουν στο WORKGROUP lol

θα δω τι παίζει με την IP μου...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τσέκαρε μήπως έχεις ενεργοποιημένο firewall. Κατά 99% αυτό είναι το πρόβλημα των περισσότερων χρηστών σε αυτή την περίπτωση.

Καθώς αν θες ενεργοποίησε το netbeui μήπως και σου λύσει το πρόβλημα.

Καθώς κάνε και κανένα update στους drivers της κάρτας δικτύου.

Τσέκαρε και τα καλώδια σου, εκτός και αν έχεις wireless.
 
τελικά το βρήκα... άλλαξα το IP μου από 192.168.1.166 σε .133 και τώρα είναι όλα κομπλέ! μάλλον κόλλημα του linksys ήταν...

ευχάριστο όλους όσους προσπάθησαν να βοηθήσουν! :D
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τιιιι????? Καθόνται τα παιδιά και σπάνε τα κεφάλια τους , για να σου βρούνε λύση και εσύ με ένα ξερό "ευχαριστώ", θα τη βγάλεις καθαρή?????? :nono: :tease:

Θα κεράσεις φράπα και κρέπα "LILA PAUSE" απο το Hippo Style......... :D :D:D

(...... τι τι θες τι μπακατέλα....?..... βάλε μια AMIGA στο workgroup !) :D
 
keropi είπε:
Καλημέρα!έχα ενα ΧΑΖΟ πρόβλημα και μου έχει σπάσει τα νεύρα! Στη δουλειά μου έχω 4 pc σε δίκτυο (ασύρματο και ενσύρματο, όλα με XP/SP2) όλα πάνω σε modem/router Linksys... ενώ ΠΟΤΕ δεν είχα προβλημα να δει ο ένας υπολογιστής τον άλλο, τώρα το διπύρηνο που έχω φτιάξει για εμένα ΔΕΝ μπορεί να δει τα shares των άλλων, και ούτε οι άλλοι υπολογιστές τα δικά μου... ΙΡ έχω τα κλασσικά 192.168.1.? και φυσικά το ίδιο όνομα WORKGROUP ... το pc μου έχει πάνω ενσωματωμένη μια VIA RHINE II κάρτα lan , και δεν πείραξα ρυθμίσεις στην σύνδεση, μόνο σταθερό ΙΡ έβαλα και συμπλήρωσα τα dns/netmask/etc.... στο Internet είναι μια χαρά, μόνο το workgroup δεν μπορεί να δει! nervous:

καμοιά ιδέα?
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!! Γράφεις ελληνικά ή ονειρεύομαι ;;;; :D :D
 
Αμάν! Νίκο, τώρα που το λες! Δεν μου είχε περάσει από το μυαλό keropi μας άφησες άφωνους! :D
 
χάχα! μονο το πρώτο post, μονο το πρώτο post προς το παρόν... :p

φιλε teflon, έλα στα Γιάννενα να σου ψήσω ολόκληρο τον ιπποπόταμο! LOL
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Να πω την αλήθεια και εγώ έπαθα ένα μικρο σοκ ένα πράμα!!!! :D
 
Πίσω
Μπλουζα