[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] "Force delete" σε Windows?

mike

RetroJunkie™
Joined
17 Νοέ 2008
Μηνύματα
2.153
Αντιδράσεις
86
Θελω να σβησω ενα φακελο απο το desktop μου, οταν παταω επανω delete (ή με το shift+delete) μου λεει "η ενεργεια αυτη δεν ειναι δυνατη διοτι ο φακελος ειναι ανοικτος σε ενα αλλο προγραμμα". Φυσικα τιποτε αλλο δεν ειναι ανοικτο, ουτε τρεχει οτιδηποτε. Και εχω μεινει με εναν φακελο που τον βλεπω και μου σπαει τα νευρα, ασε που μπορει να εχει καμια αηδια κατεβασμενη απο το ιντερνετ (ιο κτλ) και θελω να το σβησω οπωσδηποτε. Υπαρχει τροπος να πω στα windows vista οτι θελω να το σβησω παρολα αυτα (και να παει στο καλο)?
 
Πέραν από τη χρήση οποιουδήποτε utility, με εκκίνηση σε ασφαλή λειτουργία μονο με command prompt, ο φάκελος σβήνεται αλλα πρέπει να πας εκεί που βρίσκεται με εντολές cd, ή μπορείς να τρέξεις explorer.exe και να συνεχίσεις με κανονικό browsing. Υπάρχει όμως αρκετά μεγαλη πιθανότητα ο φακελος να είναι corrupt, οπότε μ'ενα chkdsk το πρόβλημα λύνεται.
 
Kαταρχην ευχαριστω για την αμεση βοηθεια. Διαβασα και το αλλο θρεντ και βρηκα τη λυση! Τελικα υπαρχουν και αλλοι που αντιμετωπιζουν περιεργα προβληματα με τα πισι τους, αυτο αποδεικνυει οτι ακομα και τωρα υπαρχουν bugs. Παντως με το utility λυνεται το προβλημα, οπως επισης και σε safe mode, οχι απαραιτητα σε DOS.
 
Εγώ χρησιμοποιώ το unlocker στα XP αλλά ακομα και αυτό καμιά φορά δεν αρκεί. Πολλές φορές δεν μπορώ να κάνω safe remove κάποιον εξωτερικό δίσκο η φλασάκι γιατί "χρησιμοποιείται" και καλά από κάποιο πρόγραμμα ή process αλλά παρόλα αυτά το unlocker δεν βλέπει κάτι. Ούτε και το Highjack this βλέπει τίποτα. Τα ίδια έχω συναντήσει και στα Windows7.

Microsoft. Δεν χρειάζεται να πει κανείς κάτι άλλο...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Imgema είπε:
Εγώ χρησιμοποιώ το unlocker στα XP αλλά ακομα και αυτό καμιά φορά δεν αρκεί.
Oσες φορες χρειαστηκε παλιοτερα (εχω καιρο να το χρησιμοποιησω) για να σβησω κατι πολυ ζορικο, που μου εκανε νουμερα σε νορμαλ καταστασεις , το εκανα μεσω του unlocker (που αναφερει ο Imgema ) ,bootαροντας ομως στα mini Windows του Hirens Boot Cd/USB , και εγκαθιστωντας το Unlocker on the fly(***) - και σβηνοντας το/τα die hard αρχεια/φακελους με επιτυχια.

http://www.emptyloop.com/unlocker/#comparison

http://www.brothersoft.com/download-unlocker-portable-431245.html

(***) μιλαμε για liveCd (dvd/usb)

Υ.Γ. δεν υπηρχε( ή ενδεχομενως και να μην γνωριζα για την) potrable version του Unlocker -που δεν χρειαζεται εγκατασταση - μεχρι και την τελευταια φορα που μου χρειαστηκε και το χρησιμοποιησα επιτυχως
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα