[ΠΡΟΒΛΗΜΑ] PC: "Δεν υπάρχουν αρκετοί πόροι στο σύστημα"

Πες το ψέματα.

Πάλι καλά που δεν τον ονόμασε "Savidis".
 
vrekman32 είπε:
Με μια ματιά φαίνεται οτι οι δίσκοι είναι εντάξει (είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε τις τιμές του smart μιας και αλλάζουν ανα κατασκευαστή --τα συγκρίνω με τους υπόλοιπους δίσκους σου που είναι όλοι WD). Παρόλα αυτά, ο 80άρης αντιμετωπίζει θέμα επικοινωνίας με τον κοντρόλερ (2495 φορές, ΠΑΡΑ πολλές κατα τη γνώμη μου). Απο δώ δεν μπορώ να κάνω και πολλά, να σου προτείνω όμως μερικά:1) μπές στο bios και στο σημείο που αναφέρει τις τιμές του voltage (συνήθως λέει PC Health status η παρόμοιο) και κοίτα τις τιμές 5 και 12 volt: οι αναφερόμενες τιμές πρέπει να είναι ίσες ή και λίγο μεγαλύτερες. Μικρότερες τιμές(απο 5 και 12) δείχνουν ανεπάρκεια στο ρεύμα (πεσμένο τροφοδοτικό, πολλές συνδεδεμένες συσκευές)

2) Ανοιξε το κουτί και κάνε αυτό που λέει ο D@redevil: βγάλτο απ΄την μπρίζα, αφαίρεσε τα καλώδια του 80άρη, πάτα το διακόπτη μερικές φορές, βάλε τα καλώδια παλι πίσω "γερά" βεβαίωσε οτι δεν παίζουν.

3)αν όλα αποτύχουν κάνε κι αυτό: μερικές μητρικές έχουν 2 κοντρόλερ για τους δίσκους για να μπορούν να υποστηρίζουν πολλούς δίσκους ή και raid. Πάνω στη μητρική οι υποδοχές έχουν άλλο χρώμα για να ξεχωρίζουν, αν έχουν ίδιο χρώμα κοίτα στο βιβλιαράκι (αν δεν έχεις κοίτα στο internet) δοκίμασε να αλλάξεις θέση (κοντρόλερ) στον 80άρη, αλλά πριν το πρώτο boot μπές στο bios και βεβαιώσου οτι είδε τον δίσκο και οτι bootάρει απ' άυτόν (αλλιώς δεν θα ξεκινήσει).

[Εμ... καταλαβαίνω οτι είναι λίγο τεχνική η διαδικασία, ίσως χρειαστείς τεχνικό, αλλά ε, πρόβλημα έχεις, ίσως χρειαστείς έναν]

καλή τύχη.
Φιλαρακι μου σευχαριστω πολυ για τον βοηθεια σου και θα τα δοκιμασω ολα αυτα που ειπες και μπορει να μην ειμαι τεχνικος αλλα με την ενασχοληση μου τοσα χρονια μια πολυ μικρη εμπειρια την κονομησα οποτε πιστευω οτι θα τα καταφερω.Επισης να αναφερω οτι απο την ωρα που ανοιξα το θεμα εκανα καποια πραγματακια.Βεβεωθηκα οτι οι μνημες ram δουλευουν μια χαρα καταρχην και φροντισα στους δυο δισκους να εξοικονομησω περισσοτερα ελευθερα GB'S αλλα και απο τον 80αρη τον C φροντισα να σβησω πολλα προγραμματα που ειχαν μαζευτει με τα χρονια και δεν τα χρησιμοποιουσα ποτε.Το αποτελεσμα που μπορει φυσικα να ειναι απλη τυχη και να ξανακανει το ιδιο προβλημα καποια στιγμη ειναι οτι το PC λειτουργη κανονικα και δεν παρουσιασε κανενα απο τα προβληματα που ανεφερα.Φυσικα αν συνχεισει τα προβληματα και δεν βρω ακρη θα σταματησω να ασχολουμαι γιατι το PC λογικα μετα της γιορτες θα αναβαθμηστη.
Αυτο που θελω να σε ρωτησω φιλε vrekman ειναι το εξης.Οπως εχω γραψει σε αλλο θεμα θα αναβαθμησω τον επεξεργαστη, την μητρικη και της μνημες και ολα τα αλλα θα μεινουν τα ιδια.Μπορω να εγκαταστησω το νεο λειτουργικο (windows 7) στον 80αρη WD η θα με προτινες πχ να αγοραζα καποιον αλλον σκληρο γιαυτο το θεμα;

Σευχαριστω και παλι για την βοηθεια φιλε οπως και σε ολα τα παιδια που ποσταραν :thumbup:

@Αjax87,NLS:p:p:p:p:p:p:p:p

Εδω καποτε εβαφα τα καναρινια ασπρομαυρα και ολα τα ονοματα απο τα κατοικιδια μου ηταν ΠΑΟΚ στο δισκο θα κολησουμε τωρα :D
 
Αν έχεις τα χρήματα πάρε έναν άλλο, με το σκεπτικό οτι θα είναι πιο καινούριος(περισσότερη ζωή μπροστά του), και πιθανών λίγο πιο γρήγορος (οι νέες μητρικές έχουν sata2/3 και οι νέοι δίσκοι είναι όλοι sata3 πια). Η μόδα λέει SSD για το δίσκο του λειτουργικού, αλλά είναι πολλά τα λεφτά (κι εγώ διστάζω ένα χρόνο να αγοράσω).

Σε άλλη περίπτωση, δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα να εγκαταστήσεις τα win7 στο δίσκο, μαζί με τα XP (πρώτα τα xp σε αυτή την περίπτωση) Τα win7(64bit) τα έχω 2 χρόνια και έφτασαν να πιάνουν 19 GB μαζί με καμιά 10ριά εφαρμογές και όλα τα update, οπότε πρέπει να δείς λίγο και το μέλλον, να υπάρχει χώρος δηλαδή να ανασαίνει το λειτουργικό * .

Αν, τώρα, ρωτάς αν ο δίσκος είναι αξιόπιστος μετά από όλα αυτά, για εγκατάσταση λειτουργικού, όπως καταλαβαίνεις, δεν μπορεί να είναι κανένας σίγουρος. Αν περάσει το διαγνωστικό (http://support.wd.com/product/download.asp?groupid=621&sid=3&lang=en ) του κατασκευαστή (μερικά τέστ κάνουν ΠΟΛΛΕΣ ώρες να γίνουν) τότε θεωρείται αξιόπιστος. Αυτή είναι και η διαδικασία που ακολουθείται και από τα service αν δεν κάνω λάθος.

(Πρόσεχε με το παραπάνω εργαλείο, γιατί έχει και επιλογή για ολοκληρωτικό σβήσιμο του δίσκου, δεν είναι κατάλληλο για όλο τον κόσμο :) )

Άντε καλές γιορτές και "με γεια" το νέο μηχάνημα.

*Δηλ. μερικές φορές συμβαίνουν σφάλματα στο δίσκο και μερικές περιοχές σημαδεύονται από τον ίδιο το δίσκο και δεν χρησιμοποιούνται πια, ενώ τα περιεχόμενα πάνε και γράφονται αλλού(Reallocated Sectors). Ο χρήστης και το λειτουργικό δεν "μαθαίνουν" τίποτα από αυτά, μόνο στο SMART εμφανίζονται. Δεν αποκλείεται, ο δίσκος σου να μην είχε "χώρο" για τέτοιες μετακινήσεις και μόλις έκανες τις "ανακατατάξεις" να βρήκε τον εαυτό του.
 
Eαν θες να βαλεις xp μπορεις να τα παιξεις και μεσω VMWare player (ιδιως εαν δεν ειναι κατι ιδιαιτερα βαρυ) και να γλυτωσεις το dual boot.
 
Καλες γιορτες και σε σενα φιλε vrekman και σευχαριστω που μπηκες στον κοπο να με τα εξηγησης ολα αυτα.SSD δεν υπαρχει περιπτωση να παρω και ο λογος ειναι καθαρα τα χρηματα γιατι εχω αλλα 3 συστηματα και αυτο θα αναβαθμηστη με το μικροτερο κοστος αλλα να ειναι και καπως αξιοπιστο συστημα αν ριξεις μια ματια σαυτο το θεμα θα καταλαβεις http://www.retromaniax.gr/vb/showthread.php?27114-%B8%F7%E5%E9-%EA%E1%ED%E5%DF%F2-PC-%EC%E5-CPU-AMD-APU-%F3%E5%E9%F1%DC%F2-%C110-%DE-%E3%E5%ED%E9%EA%FC%F4%E5%F1%E1-%ED%E1-%E3%ED%F9%F1%DF%E6%E5%E9-%E1%F0%FC-%E1%F5%F4%DC

Ευχαριστω και παλι και να ξερεις οτι αν εχω και κανενα αλλο προβλημα θα σε ξαναζαλισω λιγο :D
 
Χρόνια πολλά κι από μένα φίλε metalcandyman αν θες επίσης μπορείς να τρέξεις το msconfig (εκτέλεση) και να πας στο tab εκκίνηση και να ξετσεκάρεις όλα τα σκουπίδια που τρέχουν όταν κάνει boot o υπολογιστής. Εγώ έχω αφήσει μόνο το antivirus και το πληκτρολόγιο (έχω γιαπωνέζικα/αγγλικά και ελληνικά). Μόνο με 2GB και ΧΡ, τρέχω άνετα πολλά σύγχρονα παιχνίδια (όχι βέβαια και την τελευταία λέξη, 2-3 χρόνων). (το πληκτρολόγιο στα ΧΡ είναι ctfmon).
 
Πίσω
Μπλουζα