Πάμε όπως άλλοτε

retrofrog είπε:
Ταξιδιάρικο ...http://www.youtube.com/watch?v=fG4epCP0sBE
Εξαιρετικά χαριτωμένο...(δεν το βρήκα σε πρωτότυπη έκδοση αλλά νομίζω ότι και αυτή είναι αντάξια της αυθεντικής)

μόνο ρετροφρογκ και κάτι παραπάνω γι'αυτό και είναι διαχρονικά, μας πάνε πίσω στην πρώτη νιοτη της παλιάς Αθήνας και όχι μόνο. Θυμαται κανείς ένα πανέμορφο και επίκαιρο τραγουδι του Γούναρη, δεν είναι ο κόσμος όπως παλιά, κάπως ετσι πήγαινε...
 
Θυμαται κανείς ένα πανέμορφο και επίκαιρο τραγουδι του Γούναρη, δεν είναι ο κόσμος όπως παλιά, κάπως ετσι πήγαινε...
Μήπως αυτό;

[video=youtube;D-g8lCKfMpM]

 
Ναι αυτό είναι Lass, ευχαριστώ πολύ :thanx2: , το ακούω με συγκήνηση μετά από πολλά χρόνια.
 
Διασκευή μεν αλλά προσωπικά τη βρίσκω ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ...Νομίζω ότι όχι μόνο δεν "χάνει" αλλά -τουναντίον- αναδεικνύει ακόμα περισσότερο το τραγούδι..

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Όμορφα τραγούδια, μελωδικά!

Πάμε σαν άλλοτε...
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
[video=youtube;-dKx8LhNC6s]

Προσεξτε Φωτόπουλο, όλα τα λεφτά :)
 
Εχετε ακουσει διαφημισεις με διασκευασμένα αυτά τα παλια πολύτιμα τραγουδια, όπως οι ακρογαλιες-δειλινά, πως αλλαζει αμεσως το κλίμα όταν ακούγονται τα παλια διαμάντια :)
 
αριαδνη είπε:
Εχετε ακουσει διαφημισεις με διασκευασμένα αυτά τα παλια πολύτιμα τραγουδια, όπως οι ακρογαλιες-δειλινά, πως αλλαζει αμεσως το κλίμα όταν ακούγονται τα παλια διαμάντια :)

Ο Τσέρτος, ο Πορτοκάλογλου, ο Μακεδόνας, ο Φάμμελος (απο τους πιο γνωστούς) και πολλοί άλλοι σύγχρονοι καλλιτέχνες έχουν συμπεριλάβει ρετρό-'ελαφρά', σε δίσκους τους. Άλλα ,απλά είναι επανεκτελέσεις,άλλα έχουν διασκευαστεί

και 'πειραχθεί' επιτυχημένα... Αυτό,όμως, που έχει αρχίσει να γίνεται μόδα τελευταία,με διασκευές όπως αυτή

που αναφέρεις - τύπου imam baildi - δεν μου αρεσει καθόλου. :)
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Aριάδνη, το "Τάνγκο Νοτούρνο" που ανέφερες μου αρέσει πολύ κι εμένα, καθώς λατρεύω το τάνγκο. Επίσης συμφωνώ απόλυτα με τη Bambinella για το "Ας ερχόσουν για λίγο", είναι το αγαπημένο μου από τα τραγούδια εκείνης της εποχής. Και η Σοφία Βέμπο μου αρέσει αρκετά. Είχαν πραγματικά πολύ αυθεντικές, ωραίες φωνές οι τραγουδιστές τότε, και όλα τα τραγούδια έβγαζαν αυτήν την αθωότητα και απλότητα μιάς άλλης εποχής.
 
"Ζητάτε να σας πω", του Αττίκ. Εδώ από τη Δανάη.


*Η ιστορία του "Ζητάτε να σας πω"

(αποσπάσματα από τη σελίδα http://www.24grammata.gr)

Η ιστορία πάει κάπως έτσι…

Ο Αττίκ παντρεύτηκε σε δεύτερο γάμο την ηθοποιό Μαρίκα Φιλιππίδου η οποία αργότερα τον εγκατέλειψε και παντρεύτηκε τον Σταμάτη Μερκούρη (πατέρα της Μελίνας Μερκούρη). Ο έρωτάς του γιʼ αυτήν τη γυναίκα ήταν πηγή έμπνευσης, πηγή ζωής, αλλά και πηγή μεγάλου πόνου. Το τραγούδι «Είδα μάτια» – μεγάλη επιτυχία τότε – όλοι ήξεραν για ποια «μάτια» είχε γραφτεί. (...) Μικρή πόλη η Αθήνα, τα νέα κυκλοφορούσαν με ταχύτητα «τουίτερ» (χωρίς τουίτερ), χωρισμοί, έρωτες, πιπεράτα σκάνδαλα έφταναν και στις πιο φτωχικές γειτονιές και όταν ένα βράδυ ο Αττίκ βρισκόταν στο πιάνο του κι είχε απέναντί του την τέως σύζυγό του με τον νέο της άνδρα, όλη η Μάντρα του φώναζε πες το «Είδα μάτια» – γνωρίζοντας ότι η «αγαπημένη» ήταν εκεί. Τότε εκείνος αποσύρθηκε στο καμαρίνι του και μέσα σε 10 λεπτά έφτιαξε το νέο τραγούδι. «Ζητάτε να σας πω / τον πρώτο μου σκοπό / τα περασμένα μου γινάτια / ζητάτε «είδα μάτια» / με σκίζετε κομμάτια…». Το ανεξήγητο της έμπνευσης. Και της ικανότητας του δημιουργού να κάνει τραγούδι με την άνεση μιας αναπνοής.
 
Ενα υπεροχο τανγκο και ισως το πιο διασημο ντουετο των αδελφων Καλουτα. Μια καρδια που χτυπα:

 
Η ιστορία του "ζητάτε να σας πω" είναι μακράν γνωστή, χαρακτηριστικό παράδειγμα των εμπνεύσεων του Αττίκ.

Πολλά τραγούδια του Αττίκ είναι "αυτοβιογραφικά" ή/και αποτυπώνουν πραγματικές προσωπικές του εντυπώσεις.

Π.χ. στο "δάκρυ το πικρότερο" ο συνθέτης καταγράφει εικόνες από τον περίπατό του σε ένα ερημικό μέρος στην εξοχή.

Το αρμονικό του στυλ αποπνέει έναν ευγενή ρομαντισμό που δεν συναντάται συχνά.

-
 
Μου φαίνεται αδύνατον να διαλέξω εδώ τραγούδια. Αν σκεφτώ πόσα παλιά τραγούδια ξέρω, είναι πραγματικά αδύνατο. Τραγούδια που έμαθα γιατί τα άκουγαν η μαμά μου και η γιαγιά μου όταν ήμουν μικρή. Τα ακούω μέχρι τώρα και χαλαρώνω, κλείνω τα μάτια και ονειρεύομαι. Θα σας βάλω μερικά από τα πιο αγαπημένα μου γιατί είναι εκατοντάδες και αποκλείεται να τα βάλω όλα.

Μαίρη Λω - Μοίρες


Μαίρη Λω - Καπετάνιε χαμογέλα


Πάνος Σάμης - Κρατήστε μου μια θέση στην καρδιά σας


Νίτσα Μόλλυ - Γκαζοχώρι


Σοφία Βέμπο - Χειμώνας


Σοφία Βέμπο - Το κορμί της Μυγδαλιάς

 
Πίσω
Μπλουζα