Πάνινα - Λούτρινα

Artemis

Banned
Joined
23 Ιουλ 2007
Μηνύματα
191
Αντιδράσεις
22
Το πρωτο μου πανινο παιχνιδι θα ημουν δεν θα ημουν 1 ενος χρονου. Δε ξερω γιατι αλλα μου ειχε κανει πολυ εντυπωση τοτε ετσι που εβλεπα αυτο το ανθρωπακι να κοιμαται στο φεγγαρι και το ζηλευα. Ελεγα σκεψου να μπορουσα να κοιμομουν και εγω εκει. Το αγαπησα αυτο το κουκλακι και το κρατησα ακομα και σημερα. Δε ξερω αλλα πρεπει να ειναι και αυτο απο την el greco αν ξερει κανεις τιποτα ας με ενημερωσει, θα χαρω αν μαθω καποιες πληροφοριες μετα απο τοσα χρονια για αυτο. Εβγαινε και σε αλλα χρωματα γιατι μετα μου καναν δωρο και ενα θαλασσι.

2010091456816.jpg


2010091457028.jpg
 
Άρτεμις πρώτη φορά που το βλέπω αυτό το λούτρινο ..!!!

Για Ελ Γκρεκο δεν μου φαίνεται...!!! Αλλά ποτέ δεν ξέρουμε..!! Δεν έχει καμιά ταμπελίτσα πάνω του ε???

Έγω έχω βρει έναν πάνινο -λουτρινο, το οποίο είναι ο αγαπημένος ΦΡΟΥ ΦΡΟΥ από την εταιρεία ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ-Ελληνική βιοτεχνία και υπολογίζω να είναι κάπου στα μέσα του 80 αφου το συγκεκριμενο κινουμενο σχέδιο βγήκε το 80..!

Αν και δεν τρελλαίνομαι για λούτρινα, το συγκεκριμνένο μου αρέσει πάρα πολύ....!

picture.php
 
Makisime καταπληκτικος ο φρου φρου σου, μορφη! Και εγω δεν εχω ξαναδει το δικο σου. Δεν ηξερα καν οτι ειχε κυκλοφορησει σε κουκλα τον θυμαμαι μονο σε φιγουρες οπου και ειχα δυο. Καρασπανιος! Κρατησε τον δεν προκειται να τον ξαναβρεις. Η εταιρεια ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ τι σοι εταιρεια ειναι παλι? Πρωτη φορα την ακουω. Ξερεις τιποτα γι αυτην η κανενα αλλο μελος να μας πει? Παντως τωρα τελευταια ακουσα να γινετε θεμα για πολλες ελληνικες επωνυμιες παιχνιδιων πλην της el greco. Ωραιο θεμα θα ηταν να καναμε ενα αφιερωμα σε ολες αυτες της ελληνικες βιομηχανιες και βιοτεχνιες παιδικων που υπηρξαν στην Ελλαδα θα θα ειναι πολυ χρησιμο και ενδιαφερων.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Artemis το βρήκα πολύ πρόσφατα σε μαγαζάκι που έκλεισε, και αν και μαζεύω Ελ Γκρεκο και Λυρα, μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ο Φρου Φρου..!! Γι αυτο το πήρα...!! Ειχε πολλά άλλα λούτρινα από αυτη την εταιρεία, ανάμεσα σε αυτα και στρουμφάκια, οπότε απ οτι καταλαβαίνω η ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΗ-Ελληνική βιοτεχνία πρέπει να παρήγαγε λούτρινα από διάφορους ήρωες κινουμένων σχεδίων και θεωρώ απίθανο μια τέτοια μικρή Ελληνική βιοτεχνία να είχε πάρει δικαιώματα από τις Διεθνείς εταιρείες παραγωγής κινουμένων σχεδίων, οπότε λογικά θα ήταν όλα αυτά παράνομα..! Αλλά να μου πεις, κοτζάμ Ελ Γκρεκο και πάλι έκανε πλαστοπαιχνιδογραφίες, δεν θα έκαναν οι μικρές βιοτεχνίες? :D
 
Θα ήθελα τη βοήθειά σας! Είμαι καινούργια στο forum-δεν ξέρω καν αν γράφω στο σωστό σημείο...!-και ψάχνω την εξής πληροφορία. Ως παιδί της δεκαετίας του 80 κι εγώ, είχα πολλά από τα παιχνίδια που αναφέρονται στο Site. Ο αγαπημένος μου κούκλος ωστόσο ήταν και είναι ένας σκύλος (εγώ για σκύλο τον έχω, έμοιαζε όμως και με λαγουδάκι) που κυκλοφορούσε σε χάρτινο κρεβατάκι με καρδούλες αν θυμάμαι και αν θυμάμαι επίσης πρέπει να λεγόταν νάνι-νάνι ή νάνις-νάνις. Είναι άσπρος με ροζ λουλουδάκια. Νομίζω μου τον είχαν κάνει δώρο μετά τα κουταβάκια. Αν τον αναγνωρίζει κανείς από την εικόνα, μου θυμίζει το όνομά του? Επίσης τον έχει ακόμα κανένας ή τον είχε κάποτε? Εγώ τον διατηρώ ακόμα σε άριστη κατάσταση. Ο φίλος μου με κοροιδεύει. Θα μ' ενδιέφερε να μάθω αν τον αναγνωρίζει κάποιος ή μόνο εγώ τελικά τον είχα??? Ευχαριστώ!ASPROI XRISTOUGENNA.jpg
 
ALEX K. είπε:
Θα ήθελα τη βοήθειά σας! Είμαι καινούργια στο forum-δεν ξέρω καν αν γράφω στο σωστό σημείο...!-και ψάχνω την εξής πληροφορία. Ως παιδί της δεκαετίας του 80 κι εγώ, είχα πολλά από τα παιχνίδια που αναφέρονται στο Site. Ο αγαπημένος μου κούκλος ωστόσο ήταν και είναι ένας σκύλος (εγώ για σκύλο τον έχω, έμοιαζε όμως και με λαγουδάκι) που κυκλοφορούσε σε χάρτινο κρεβατάκι με καρδούλες αν θυμάμαι και αν θυμάμαι επίσης πρέπει να λεγόταν νάνι-νάνι ή νάνις-νάνις. Είναι άσπρος με ροζ λουλουδάκια. Νομίζω μου τον είχαν κάνει δώρο μετά τα κουταβάκια. Αν τον αναγνωρίζει κανείς από την εικόνα, μου θυμίζει το όνομά του? Επίσης τον έχει ακόμα κανένας ή τον είχε κάποτε? Εγώ τον διατηρώ ακόμα σε άριστη κατάσταση. Ο φίλος μου με κοροιδεύει. Θα μ' ενδιέφερε να μάθω αν τον αναγνωρίζει κάποιος ή μόνο εγώ τελικά τον είχα??? Ευχαριστώ!


ALEX K. καλωσόρισες στην παρέα μας #)

Πολύ σωστά θυμάσαι τα έλεγαν ( Τα Νάνι Νάνι ) και ήταν απ El Greco 80ʼs

Εγώ προσωπικά δεν τα γνώριζα στο παρελθών τα έμαθα προσφατα από κάποιες φωτογραφίες που βρήκα στο internet!!

Ta Nani Nani By El greco.jpg

Ελπίζω να σου φανούν χρήσιμες!!!
 
ευχαριστώ πάρα πολύ :D ! Να φανταστείς είχα ξεχάσει την αρχική τους εμφάνιση...Ήταν έτσι ακριβώς!Ευτυχώς ο σκύλος μου δεν είναι μόνος στον πλανήτη...!!! Και κάτι γενικό: Αυτό το site μου ξύπνησε πολύ ευχάριστες μνήμες, όταν παίζαμε με τον αδερφό μου και άλλα γειτονόπουλα και κάναμε γάμους bibibo με τέρατα (πχ thundercats) ή ninja ή J.I.JO!!!
 
Τα πιο παλιά πάνινα-λούτρινα που έχω και για τα οποία δε γνωρίζω τίποτα, είναι αυτά εδώ:

DSCN3099.jpg

Το μοναδικό που θυμάμαι είναι ότι τον αρκούδο τον κέρδισε η μαμά μου σε μια κλήρωση και τον έφερε στο σπίτι στις αρχές του '90-τα άλλα είναι αρκετά πιο παλιά.

DSCN3097.jpg

DSCN3098.jpg
 
Τα αγαπω πολυ τα πανινα! Ειχα πολλα μεταξυ των οποιων και τον λατρεμενο μπουμπουνα και τους φιλους του (ξερω εχω υποσχεθει φωτος!) αλλα τα εστειλε η μαμα σε μετακομιση πριν απο 4 5 χρονια. Η κορη μου εχει αρκετες χειροποιητες πανινες και θα τις ανεβασω. Το ρετρο ειναι στο 'χειροποιητες'. Τα λουτρινα ομολογω πως εγω δεν τα πολυαγαπησα πολλοι ομως τρελαινονται για αυτα ειδικα για τα αρκουδακια.
 
Είναι ωραία τα πάνινα-δυστυχώς τα εκτίμησα μεγαλώνοντας-ως παιδί προτιμούσα περισσότερο άλλα παιχνίδια.

Όσο για τα λούτρινα μου άρεσαν πάντα πολύ κι έχω αρκετά από αυτά-θα ανεβάσω κι άλλες φωτογραφίες να σας τα δείξω. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν έπαιζα μαζί τους γιατί με ανατρίχιαζε η υφή τους-παρ'όλ'αυτά μου άρεσε να τα μαζεύω και να τα στολίζω πάνω στη βιβλιοθήκη μου! #)
 
θυμαμαι που μου ειχαν κανει χριστουγεννιατικο δωρο οι γονεις μου στο νηπιαγωγειο μια πανινη κουκλα κοκκινοσκουφιτσα η οποια οταν τη γυριζες (αναποδα νομιζω) εμφανιζοταν ή η γιαγια της ή ο κακος λυκος.Δε θυμαμαι γιατι δεν προλαβα να τη χαρω σχεδον καθολου, μου τη χαλασαν τα ξαδερφια μου μεσα σε λιγες μερες... :( :(

και ηταν τοσο ομορφη η κουκλα κοκκινοσκουφιτσα ...

Τουλαχιστον εχω ακομα την πρωτη μου κουκλα,δωρο της γιαγιας μου,την εχω απο οταν ημουν μωρο και δεν την αποχωριζομουν ποτε.Hταν πανινη αλλα το κεφαλι και τα χερια της ηταν απο πλαστικο,ειχε γαλανα ματια γι αυτο και την ονομασαν "Γαλανή"
 
katerinak, "κάτι μου λέει" αυτή η κούκλα Κοκκινοσκουφίτσα.... Δεν την είχα ποτέ, αλλά κάτι μου θύμισε η περιγραφή-κάπου την είχα δει, ίσως στο νηπιαγωγείο, δε θυμάμαι... Νομίζω ότι δεν είχε πόδια-κάτω από το φουστάνι εμφανιζόταν η άλλη φιγούρα.... Αν κάποιος θυμάται περισσότερα ή έχει τη συγκεκριμένη κούκλα ας ρίξει λίγο φως στην υπόθεση... ;)
 
Aggalitsas είπε:
katerinak, "κάτι μου λέει" αυτή η κούκλα Κοκκινοσκουφίτσα.... Δεν την είχα ποτέ, αλλά κάτι μου θύμισε η περιγραφή-κάπου την είχα δει, ίσως στο νηπιαγωγείο, δε θυμάμαι... Νομίζω ότι δεν είχε πόδια-κάτω από το φουστάνι εμφανιζόταν η άλλη φιγούρα.... Αν κάποιος θυμάται περισσότερα ή έχει τη συγκεκριμένη κούκλα ας ρίξει λίγο φως στην υπόθεση... ;)
Σ ευχαριστω Aggalitsas! Τωρα που το λες, λογικα δεν πρεπει να ειχε ποδια για να γυριζει και να εμφανιζεται η αλλη φιγουρα.Εκτος κι αν αρκουσε να γυρισεις καπως το σκουφακι της κοκκινοσκουφιτσας και καπως να γυρισεις αλλιως τα ρουχα της για να εμφανιστει το αλλο προσωπο.Τι να πω;! δε θυμαμαι καθολου αφου δεν προλαβα να τη χαρω... Μια ξαδερφη μου ειχε κι αυτη πανινη κοκκινοσκουφιτσα αλλα ηταν διαφορετικη απ τη δικη μου,θυμαμαι που φορουσε μια ποδια πανινη που ειχε και καποια λογια γραμμενα,μαλλον θα ηταν το παραμυθι.Ελπιζω να μας διαφωτισει καποιος που ειχε αυτη την κουκλα
 
Το πρωτο μου κουκλάκι που ούτε ξέρω ποιας εταιρίας είναι,πάντως πρέπει να το αγαπούσα πολύ γιατί είναι σε κάθε μου φωτογραφία.

Και φυσικά ο snoopy μου.

attachment.php


attachment.php
 
Γεια σας!

Το θυμάται κανείς; Το είχα αγοράσει το γύρω στο 85 και θυμάμαι ότι υπήρχαν και άλλα χρώματα.

Είχα την εντύπωση ότι είναι el greco αλλά επάνω του δεν είναι γραμμένο τίποτα.

Προβολή συνημμένου 50929

DSC06830.jpg
 
zouzou είπε:
Γεια σας!Το θυμάται κανείς; Το είχα αγοράσει το γύρω στο 85 και θυμάμαι ότι υπήρχαν και άλλα χρώματα.

Είχα την εντύπωση ότι είναι el greco αλλά επάνω του δεν είναι γραμμένο τίποτα.

Προβολή συνημμένου 50929
ζουζου νομιζω οτι καπου το ξαναειδα αυτο το κουκλακι πριν πολλα χρονια,ισως να το ειχε καποια ξαδερφη μου ή η βαφτιστηρα της μαμας μου

εχει γλυκο προσωπακι,να το χαιρεσαι!!
 
δηλώνω μεγάλη θαυμάστρια των πάνινων-λούτρινων κουκλιών...είχα μια μεγάλη συλλογή στο δωμάτιό μου...
 
και μια δικη μου πανινη κουκλα

σε διαφανη ζελατινα για προστασια



image_143506.jpg
 
zouzou είπε:
Γεια σας!Το θυμάται κανείς; Το είχα αγοράσει το γύρω στο 85 και θυμάμαι ότι υπήρχαν και άλλα χρώματα.

Είχα την εντύπωση ότι είναι el greco αλλά επάνω του δεν είναι γραμμένο τίποτα.

Προβολή συνημμένου 50929
το εχω δει και εγω,δεν θυμαμαι που αλλα ηταν προσφατα,δεν ειναι ελγκρεκο παντως
 

^^

Το [node=478485]κουκλάκι[/node] της 1@zouzou[/USER], είναι ο Φλούφλης της El Greco! :) Έβγαινε σε γαλάζιο, ροζ, καφέ, ίσως και σε άλλα χρώματα...



El Greco Flouflis.jpg

 
Πίσω
Μπλουζα