Έτυχε να την δω κάποιες φορές και όταν είδα πρόσφατα τον Κώστα Καρρά στον «Καφέ με την Ελένη» αποφάσισα να την δω ολόκληρη.
Μου άρεσαν
Ο Κώστας Καρράς σε μία πραγματική κωμική κορύφωση. Πραγματικά έσωσε το μέτριο έως κάκιστα σενάριο, όπως προαναφέρθηκε στα σημεία όπου έλεγε τα «τζ» και «τα» ως «tsh» ήταν όλα τα λεφτά, όπως και σε απίστευτους συνειρμούς που δεν πρέπει να ήταν μέρος του σεναρίου, δεδομένου ότι τις έλεγε με απίστευτη φυσικότητα. Απευθυνόμενος στην κυρά Κόλλια λ.χ. την αποκαλεί σε μία πρόταση «Μπιρμπιλοτή σουρουκλεμέ πανούκλα γκιόσα» (το σκέφτομαι και γελώ). Αν μετρήσουμε δε τις φορές των «Φτου Σου» και «Άι στο διάολο» θα μετράμε μήνες. Το υποκριτικό ντουέτο Καρράς-Παπουτσή ήταν όπως γίνεται αντιληπτό αγαπημένο συστατικό του όλου προγράμματος. Επίσης το μικρό το Κορινάκη… ΤΑΛΕΝΤΑΡΑ. Το επεισόδιο με τον Ηλιόπουλο τρομερό και η κοπέλα κακώς και δεν συνέχισε υποκριτικά.
Δεν μου άρεσαν
Το φινάλε! Νομίζω ήταν από το πιο απαισιόδοξο φινάλε Κωμικής Σειράς, πακέτο με το «Καφέ της Χαράς». Για όσους δεν θυμούνται η Κόλλια βάζει θεούς και δαίμονες να χωρίσει Ελένη-Κώστα και τα καταφέρνει. Η σκηνή κλείνει με την Ελένη να φεύγει και τον Καρρά να αγκαλιάζει τα δύο του παιδιά.
Το σενάριο! Ο Κώστας χωρίζει, ο Κώστας τσακώνεται με τα παιδιά, ο Κώστας πάει δουλειά, ο Κώστας τα φτιάχνει με την Ελένη, ο Κώστας πληγώνεται, ο Κώστας μαθαίνει κομπιούτερ, ο Κώστας εδώ… ο Κώστας εκεί. Μοναδική εξέλιξη σε αυτή την σειρά είχε ο Κώστας! Επίσης δεν μου άρεσαν οι τίτλοι αρχής. Πόσο σπάταλη υπήρξε η τηλεόραση τότε…
Ρεζουμέ
Αν δεν ήταν ο Καρράς, ούτε που είχε την επιτυχία που θα είχε και αυτό όχι επειδή οι ηθοποιοί ήταν ατάλαντοι –το αντίθετο μάλιστα, μέχρι και η Μενεγάκη έκανε καλές και φιλότιμες προσπάθειες- αλλά επειδή το σενάριο ήταν απλά… πρόχειρο.
Γκέστ έχουν κάνει εκτός από όσους αναφέρετε ήδη και η Ματθίλδη Μαγγίρα ως τραγουδίστρια Τζέσικα, η Σούλη Σαμπάχ ως μαμά της Ελένης, η Κάκια Ιγερινού ως πρώην σύζυγος του Κώστα, αλλά και η Νταίζη Σεμπεκοπούλου ως παρτενέρ στο επεισόδιο του χορού.
Trivia
Σε ένα από τα τελευταία επεισόδια υπάρχει σκηνή όπου τα δύο παιδιά βλέπουν την ταινία «Η Παριζιάνα» και η μικρή Κορίνα λέει: «Μπαμπά, το ʽξερες ότι αυτός ο Κώστας Καρράς σου μοιάζει πολύ?» και απαντά ο Καρράς «Μου μοιάζει ε? Πολύ ωραία ταινία».
Στο διαδίκτυο υπάρχουν τα 45 επεισόδια, ωστόσο τουλάχιστον πέντε επεισόδια είναι διπλά. Μακάρι ο ΑΝΤ1 να την ξαναβάλει!!