Πέθανε ο ηθοποιός Ζαν-Πολ Μπελμοντό

Always Somewhere

RetroMuseum GateKeepeR
Joined
9 Νοέ 2019
Μηνύματα
3.811
Αντιδράσεις
8.988
3037596.jpg


Έφυγε απο την ζωή σε ηλικία 88 ετών ο σπουδαίος Γάλλος ηθοποιός Ζαν-Πολ Μπελμοντό.


 
Τελευταία επεξεργασία:
Κι άλλη απώλεια, ελπίζω να βάλουν τα κανάλια ταινίες του....

Belmondo’s Classic Car Chase Scene From "Le Professionnel" - 1981

Le Professionnel - Chi Mai (μουσική Ennio Morricone)
Τα τελευταία λεπτά της ταινίας
 
Τελευταία επεξεργασία:
Επιτέλους βρέθηκε ολόκληρη η ταινία Le casse 1971 που έχει γυριστεί στην Αθήνα και τον Πειραιά
الفيلم النادر - اللصوص - Le casse 1971 - عمر الشريف - مترجم HQ
 
Υπέροχος από κάθε άποψη ο Ζαν-Πωλ Μπελμοντό. Χιούμορ, δυναμισμός, χαλαρότητα και πολύ καλή υποκριτική. Από τους πιο αγαπημένους μου ηθοποιούς και ένα γνήσιο εθνικό κεφάλαιο της Γαλλίας. Ανήκει στο χρυσό κουαρτέτο Μπριζίτ Μπαρντό-Ζαν Μορώ-Μπελμοντό-Αλαίν Ντελόν, που άλλαξε τον χάρτη του γαλλικού κινηματογράφου τη δεκαετία του 1960.
 
Πάει και ο ελκυστικός αλήτης. Νομίζω ότι στην περσόνα του βασίστηκαν αρκετοί μετέπειτα σταρ ταινιών δράσης και από τον αμερικανικό κινηματογράφο. Ο Μπρους Γουίλις για παράδειγμα. Αλλά ο ίδιος ήταν αξεπέραστος. Και με ευρωπαϊκό αέρα.
 
Για τον Ζαν-Πωλ Μπελμοντό, είχα πρωτοακούσει από τη θεία μου την έκφραση "ο ωραίος άσχημος"! Νομίζω ότι ήταν αλήθεια. Ήταν πολύ άσχημος αλλά είχε αυτό το "κάτι άλλο". Πολύ αρρενωπός, πολύ ωραίος τύπος και πολύ καλός ηθοποιός. Έζησε μια ζωή γεμάτη από όλες τις πλευρές και έφυγε πλήρης ημερών και έργων. Καλή του ανάπαυση.

Γέλασα όταν άκουσα εχθές στην τηλεόραση ότι κάποτε κάποιος του είπε: "Με το πρόσωπο που έχεις, δεν θα έχεις ποτέ στην αγκαλιά σου όμορφη γυναίκα". Μετά από χρόνια περπατώντας στις Κάννες με την Ούρσουλα Άντρες δίπλα του, έπεσε πάνω σ' αυτόν που του είχε πει την κουβέντα και του είπε: "Όπως βλέπεις, προσπαθώ να κάνω το καλύτερο". :) Σωστός και ωραίος!
 
Ήταν γοητευτικός και σίγουρα θα πέρασαν ωραίες γυναίκες από το πλευρό του.
 
Στις ερμηνείες του έβγαζε μια κουλ προσωπικοτητα και μάλλον ήταν αυτό ένα από τα συστατικά που τον έκανε πετυχημένο.Οχι ότι δεν υπήρξαν νωρίτερα και άλλοι που είχαν αυτό το χαρακτηριστικό αλλά νομίζω ότι μόνο αυτός το πέτυχε τόσο ανεπιτήδευτα και τόσο φυσικά.Μεγαλος σταρ, από τους μεγαλυτερους, τόσο του γαλλικού όσο και του ευρωπαϊκού κινηματογράφου.
 
Είδατε αποσπάσματα από την κηδεία, τον τίμησαν οι Γαλλοι και με το παραπάνω.
Κάτι λίγα σήμερα το πρωι είδα. Μου άρεσε η μπάντα που έπαιζε το κομμάτι Chi Mai του Ennio Morricone από την ταινία Le Professionnel (1981)
 
Είδατε αποσπάσματα από την κηδεία, τον τίμησαν οι Γαλλοι και με το παραπάνω.
Εκτεταμένο απόσπασμα με την πομπή και τη μπάντα να παίζει το Chi Mai του Ennio Morricone από την ταινία Le Professionnel (1981)
 
Πίσω
Μπλουζα