Παίζει κανείς κάποιο online RPG;

• Έναρξη μίζας Έναρξη μίζας Metalcandyman
  • Ημερομηνία έναρξης Ημερομηνία έναρξης

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Αντιδράσεις
6.032
Xρονια ολοκληρα εβλεπα πιτσιρικαδες η ακομα και ατομα ηλικειας πανω απο 40 να παιζουν καποιο online rpg ωρες ολοκληρες χωρις σταματημο μεχρι και ολοκληρη την νυχτα η ξημερωνε η μερα και αυτοι παρεμεναν κολημενοι πανω απο το πληκτρολογιο και την οθονη και πραγματικα δεν μπορουσα να το καταλαβω και ελεγα πως δεν προκειται να ασχοληθω ποτε εγω μαυτο το πραγμα και οντως ετσι και εγινε μεχρι πριν καμια βδομαδα.3 φιλοι μου οι δυο κολητοι αρχισαν να ασαχολουνται με ενα Online rpg που ονομαζεται Legend online και απο αυτους τους τρεις ο ενας η μονη σχεση που ειχε με τα videogames ηταν τα arcades πιτσιρικαδες και οχι φανατικα και αργοτερα λιγο pro.O δευτερος και αυτος arcades αλλα και playstation και pc και ο τριτος μονο λιγο arcades και καποια παιχνιδια στο PC.Ε αυτοι οι τρεις ανθρωποι λοιπον κολησαν με αυτο το παιχνιδι σε πολυ μεγαλο βαθμο και επαθα πλακα για το πως εγινε αυτο ειδικα με αυτα τα ατομα και αποφασισα να το δοκιμασω και γω και πραγματικα κολησα και γω οχι βεβαια σε σημειο οπως τα παραδειγματα που εγραψα στην αρχη του θεματος αλλα γενικα ασχολουμαι μπαινω καθε μερα να κανω αποστολες και διαφορα αλλα απο τα παρα πολλα που εχει το παιχνιδι και ειναι ζωτικης σημασιας ωστε να ανεβασω level κλπ.Φυσικα Online rpg εχει παρα πολλα αλλα πιο απλοικα αλλα πιο περιπλοκα αλλα ολα εχουν τον ιδιο βαθμο αιθισμου.

Υπαρχουν ατομα απο τα μελοι του retromaniax Που ασχολουνται σημερα με καποιο online rpg η που ασχολουνταν παλαιοτερα και το παρατησαν; Eιχαστε εξαρτηση με το παιχνιδι σε σημειο να παιζετε για ωρες ολοκληρες η παιζεται ακομη κλπ; Ας γραψει ο καθενας της εμπειριες του πανω στο θεμα online rpg.

Πριν αποκτησω τον δικο μου υπολογιστη και internet συνδεση,

αναγκαστικα για να δω οτι ηθελα πηγαινα για μια-δυο ωρες σε internet cafe.

Εκει λοιπον,δεκαδες πιτσιρικαδες στριμωγμενοι σαν τις σαρδελες,

μιας και το συγκεκριμενο cafe ηταν ολιγο τι "ταφος"... :D ....

χτυπιοντουσταν πανω απο πληκτολογια και οθονες παιζοντας World of Warcraft.

Προσωπικα,το θεωρουσα λιγο παραξενο και χαζο,να εισαι στην ιδια αιθουσα με τους φιλους σου,

να καθεσαι διπλα-διπλα και να μιλας μεσω διαδυκτιου και εν μεσω ενος παιχνιδιου! :o

Αργοτερα,οταν δουλευα,μερικοι πρωην συναδελφοι ειχαν φαει τρελο κολλημα με το εν λογω παιχνιδι,

που δεν τους ακουγες να συζητανε τιποτα αλλο

εκτος για τα κατορθωματα τους στο παιχνιδι και για διαφορες κινησεις

που θα μπορουσαν να ειχαν κανει,διαφορα spells κλπ....

Τελικα κατι απο το λεγε-λεγε,κατι απο την καζουρα και κατι απο περιεργεια,

με πειθει ενας συναδελφος να γραφτω σε ενα καινουργιο (τοτε) παιχνιδι το Grepolis.

Οπως ηταν φυσικο και επομενο,μιας και το δοκιμασα και δεν μου πολυαρεσε,το παρατησα.

Ακομα μεχρι και σημερα μου ερχονται διαφορα e-mail απο το εν λογο παιχνιδι για ενημερωσεις,αναβαθμισεις κλπ....

που οπως ειναι φυσικο,πανε κατευθειαν στον κουβα! :D

Καμια φορα,οταν πηγαινω Κορυδαλλο,

περναω απο ενα γωνιακο internet cafe που υπαρχει στην αρχη της Δημητρακοπουλου,

και διαπιστωνω οτι - παρολο που πλεον σχεδον καθε σπιτι εχει internet - υπαρχει ακομα

πιτσιρικαρια που ξημερωβραδιαζετε παιζοντας διαφορα on line games!!! :xm:

Με λιγα λογια....on line RPG για μενα....απο μακρια και αγαπημενοι!!! :)

Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Καλη φαση! Εγω θελω να ξαναασχοληθω με Phantasy Star Online..

Το 2005 έβαλα adsl γραμμή και απέκτησα ένα pc αρκετά καλό για την εποχή του.

Εκείνη την εποχή, η blizzard είχε κυκλοφορήσει μια trial έκδοση του world of warcraft που σου έδινε πρόσβαση στο παιχνίδι για μια εβδομάδα.

Εγκαθιστώ τον client και φτιάχνω username/password.

Μπαίνω στο παιχνίδι και μου ζητάει update. Το αρχείο ήταν αρκετά GB, αλλά το download απελπιστικά αργό. Κάποτε τελειώνει το download και όλος χαρά πάω να παίξω..

Αμ δε ήθελε και άλλο update.Πάλι η ίδια ιστορία. Μετά τρίτο κοκ. Κάποια στιγμή κατάφερα να παίξω, αλλά το ενδιαφέρον μου είχε ήδη χαθεί λόγω των πολλών patches.

Απο τότε δεν ασχολήθηκα ξανά μαζί του ή με άλλα mmo rpg παρόλο που με παρακαλούσαν διάφοροι φίλοι.

Ξεκίνησα και έπαιζα WoW. Έπαιξα κοντά στα 2 χρόνια! Και σε guilds ήμουν και τα διάφορα events ακολουθούσα, αλλά ποτέ μου δεν εθίστηκα. Όποτε είχα λεφτά βασικά, έμπαινα και έπαιζα. Μετά το βαρέθηκα.

Μετά πιάστηκα με το Lord of the rings καθώς ήταν τζαμπέ ο server. Δυο, τρεις μήνες μετά το βαρέθηκα και αυτό.

Όταν βγήκε το Guild Wars 2 όμως με έπιασε μανία να ξαναπαίξω και ένας λόγος παραπάνω ο τζάμπα σέρβερ. Στην αρχή έπαιζα σχεδόν κάθε μέρα σε νορμάλ ρυθμούς. Σταδιακά αραίωσα αλλά εξακολουθώ να παίζω. Βέβαια είναι μέρες που, όπως λέει ο Theoritikos πιο πάνω, πάω να μπω με λαχτάρα να παίξω και τρώω μια φόλα τις τάξεως μερικών gb update και ξενερώνω τελείως.

Επόμενω βήμα, το σκέφτομαι όμως πολύ ακόμα να το κάνω, είναι το elder scrolls online.

Εγώ έπαιζα κάποτε αρκετά World of Warcraft. Την εποχή του 'Lich King' expansion. Έμπαινα αρκετές ώρες την ημέρα, ήμουν και σε guide και έτρεχα να φτάσω σπίτι στις 21:00 για να προλάβω το RAID. Ευτυχώς, μετά απο αρκετούς μήνες εντατικής ενασχόλησης το έκοψα και πλέον δεν παίζω κανένα MMO.

Η αρχή έγινε με το Guild Wars 2. Είχα κολλήσει αρκετό καιρό και ασχολιόμουν εντατικά. Μετά κάπου όμως είχε αρχίσει και επαναλαμβανόταν, οπότε το αραίωσα. Επίσης ένα κακό που έχει είναι πως για να βρεις ομάδα για Dungeons, έπρεπε να βγεις στη γύρα και να κάνεις shout πως ψάχνεις για ομάδα. Που σημαίνει πως μπορεί να περίμενες και ώρες για να παίξεις ένα Dungeon.

Μετά το έριξα στα πιο "βαριά" και ξεκίνησα WoW. Έφτασα μέχρι το προτελευταίο expansion, το "Mists of Pandaria" όπου εκεί είχα μπει σε Guild, κάναμε raids και κλασικά κυνηγούσα τα items για να ανέβω δυσκολότερο επίπεδο raid...

Είχα ακούσει με χαρά την είδηση για το νέο expansion "Warlords of Draenor" (το οποίο τελικά δεν αγόρασα), αλλά μετά ξαφνικά σταμάτησα να ασχολούμαι.

Ο λόγος ήταν γιατί είχα ξεκινήσει το Diablo 3 το οποίο μου φαινόταν απίστευτα πιο διασκεδαστικό και πιο ξεκούραστο σε σχέση με το GW2 και το WoW.

Τώρα τα έχω παρατήσει όλα και καμια φορά ανοίγω το Diablo 3.

Εγω ξεκινησα να παιζω online rpg με το Diablo 2 στο battle.net. Επαιζα για αρκετο καιρο οσπου καποια μερα ηρθε ενας φιλος και μου ειπε για ενα καινουργιο παιχνιδι online rpg που λεγοταν Lineage2 οπου εκει σιγα σιγα κολλησα γιατι εκανα και "παρεες" μεσα στο παιχνιδι και επαιζα για χρονια(παντα σε Ελληνικους Server πρωτα στον Bnb και μετα Noobwars- Vindication οπου σε αυτον επαιζα για χρονια).

Πλεον δεν ασχολουμε φανατικα με αυτα τα παιχνιδια... και καλυτερα δηλαδη γιατι εθιζεσαι.

Το 08 με 09 είχα λιώσει με WOW.Κάποιοι φιλοι παίζανε απο την πρωτη μέρα και με βοήθησαν πολύ στην αρχή.Πολλές ώρες την ημερα ώσπου είπα τέρμα..Και να φανταστειται οτι δεν μου αρέσουν μια τα rpg...Τώρα έχω ξεκινήσει το TERA(κάνα δυωρο μέχρι στιγμής) αλλά δεν βλέπω να συνεχίσω.

Δεν εχω παιξει ποτε Online RPG και ουτε μου εκαναν ποτε αισθηση. Ειχα ξεκινησει λιγο Runescape με το σκεπτικο οτι ειναι δωρεαν και δε χρειαζεται εγκατασταση, αλλα συντομα χαθηκα και δεν ασχοληθηκα παραπανω.

Εχω ασχοληθει με διαφορα browser games στο παρελθον, απο Ikariam μεχρι Kingdom of Loathing, αλλα μετα απο 2-3 μηνες ενασχολησης τα παραταω.

Γενικως δεν ειμαι φιλος των παιχνιδιων που δεν τελειωνουν.

metalcandyman είπε:
Xρονια ολοκληρα εβλεπα πιτσιρικαδες η ακομα και ατομα ηλικειας πανω απο 40 να παιζουν καποιο online rpg ωρες ολοκληρες χωρις σταματημο μεχρι και ολοκληρη την νυχτα η ξημερωνε η μερα και αυτοι παρεμεναν κολημενοι πανω απο το πληκτρολογιο και την οθονη και πραγματικα δεν μπορουσα να το καταλαβω και ελεγα πως δεν προκειται να ασχοληθω ποτε εγω μαυτο το πραγμα...
Τα παραπάνω λόγια με χαρακτηρίζουν. Ως φοιτητές, μερικοί φίλοι μου κάνανε ομάδες για να πάνε να παίξουν WoW, Linage αλλά και Call of Duty (αν κάνω λάθος στα ονόματα give mercy). Ποτέ δεν με ενθουσίασε η ιδέα του να κάθομαι ώρες και να παίζω τέτοια παιχνίδια συν του ότι δεν μου αρέσουν τα RPG οπότε...

johnny19818 είπε:
Τα παραπάνω λόγια με χαρακτηρίζουν. Ως φοιτητές, μερικοί φίλοι μου κάνανε ομάδες για να πάνε να παίξουν WoW, Linage αλλά και Call of Duty (αν κάνω λάθος στα ονόματα give mercy). Ποτέ δεν με ενθουσίασε η ιδέα του να κάθομαι ώρες και να παίζω τέτοια παιχνίδια συν του ότι δεν μου αρέσουν τα RPG οπότε...
Ακριβώς τα ίδια αντιμετώπιζα με τους συγκατοίκους μου (την εποχή του age of empires και του colin mcrae).

Έβλεπα 3 κεφάλια μπροστά από μία οθόνη το πρωί.

-Θα έρθετε να φάμε πρωϊνό;

-....

To μεσημέρι, ακόμα εκεί

-Μεσημέριασε, θα φάμε τίποτα;;

-Nαι ναι σε λίγο

Τελικά έφτανε βράδυ και ευτυχώς η βιολογική ανάγκη υπερτερούσε του καψίματος και τρώγαμε όλοι μαζί.

Τα rpg τα έμαθα σαν ωρολογία πριν λίγα χρόνια (πρέπει να ήταν το 2005) από μία κοπελιά η οποία όπως αποδείχθηκε είχε κάψει εγκέφαλο από αυτά τα παιχνίδια.

PT8 είπε:
Τα rpg τα έμαθα σαν ωρολογία πριν λίγα χρόνια (πρέπει να ήταν το 2005) από μία κοπελιά η οποία όπως αποδείχθηκε είχε κάψει εγκέφαλο από αυτά τα παιχνίδια.
Αυτο χρηζει καποιας διευκρινισης!

Επαιζε επιτραπεζια RPG ή Online MMO??

Και τα δυο ειναι πολυ επικινδυνα για καψιμο, αν και τα πρωτα ειναι προτιμοτερα απο τα δευτερα. :P

(Υπαρχουν βεβαια και τα "απλα" RPG υπολογιστη (απο Zelda μεχρι Neverwinter Nights) αλλα για κοπελα δεν την κοβω να εχει καψει εγκεφαλο με αυτα)

Πραγματικά ΔΕΝ έχω ιδέα για τι πράγμα μου μιλάς (δυστηχώς).

Ξέρω μόνο ότι ήταν σε έναν υπολογιστή από το απόγευμα μέχρι πολύ αργά το βράδυ και ήξερα ότι έπαιζε Rpg. (και ήταν ωραίο παιδί :( )

ps: όταν λέω κάψιμο εννοώ ότι ΔΕΝ έκανε άλλη δουλειά από το να παίζει.

Χέχε, ίσως το μόνο που δοκίμασα ήταν MUD (multi user dungeons) όταν πρωτοάκουσα πολύ μετά την εποχή τους και μου είχε κάνει εντύπωση. Το 1998 νομίζω σε ένα παλιό server που βρήκα σε ένα link. Μια δυο φορές και έχασα και το άφησα. Μετά θυμάμαι έναν τύπο που γνώρισα να μου λέει "Μας κάψατε με τα παιχνίδια. Όταν είμασταν στο πανεπιστήμιο λιώναμε στο MUD και κυνηγούσαμε τα Hogbolins (έτσι τα έλεγε) και χάσαμε χρόνια. Τέρμα πια!".

Πρόσφατα δοκίμασα και το Elder Scrolls Online σε μια closed beta και με ξενέρωσε. Τρέχαμε σαν χαζά και καμακώναμε/κλέβαμε τους εχθρούς από άλλους παίκτες. Πατούσαμε next στα quests χωρίς να διαβάζομε. Μπερδευόμασταν για το αν ολοκληρώσαμε και οι δύο το quest. Γενικώς χαλούσε την ατμόσφαιρα που είχα συνηθίσει από τα κλασικά elder scrolls.

Το Grepolis... δεν το πιάνω σαν mmo rpg. Το κατατάσσω στα mmo strategy games με ελάχιστα rpgoειδή στοιχεία. Έπαιξα -νομίζω- 3 ολόκληρες μέρες. Μόλις τελείωσε η ειρήνη, μου την πέσαν μια... Πάνε τα φανταράκια μου και τα μονάκριβα κτήριά μου... Μου την πέσαν δυο - μόλις είχα αρχίσει να ξαναστήνω ό,τι μου διέλυσαν. Μου την πέσαν τρεις, τους έστειλα στο γνωστό σημείο (βάζω το [edit] μόνη μου - βάλτε όποια λέξη θέλετε) κι έκλεισα λογαριασμό.

Με ξεσηκώνει η Kambia με το Battleknight. Online παιχνίδι κι αυτό, θα το έλεγα mmo, και σίγουρα πιο rpgoειδές σε σχέση με το Grepolis. Οκ, το τράβηξα ένα μεγάλο διάστημα. Μετά, έδωσα στην Kambia τους κωδικούς, να μπαίνει να νταντεύει και το δικό μου ιππότη! Μετά, της είπα να μου κλείσει και το account γιατί το βαρέθηκα!.... :P

Κάποια στιγμή, αφού με έχει ήδη ξεσηκώσει η Kambia (και ο Maddog - να τα λέμε όλα!) αποφασίζω να κάνω την υπέρβαση και να δοκιμάσω να παίξω ένα rpg, που μετά το Baldur's gate 2 (που δεν το τερμάτισα) & το Diablo II (που το τερμάτισα, αλλά με το στανιό), δεν αξιώθηκα να ασχοληθώ με το είδος. Το όνομα αυτού: SKYRIM! Έκτοτε, ού γαρ έσονται άλλα ρπγ πλην αυτού!...

Η 2η υπέρβαση (για να έρθω και στο θέμα!) είναι όταν έκανα δώρο στην Kambia το Guild Wars 2, μιας και είχε ακούσει πολύ καλές κριτικές από τον Stratos84. Ε, μόλις το πήρε, το εγκατέστησε και ....αφού το άφησε ένα ολόκληρο βράδυ να κάνει updates κάτσαμε να το δούμε (εννοείται πως πήγα την επόμενη μέρα να το δω!). Κι έχω πάθει πλάκα με το απίστευτο περιβάλλον του! :)

Ωστόσο, δεν κόλλησα όπως είχα κολλήσει με το Skyrim (διάβαζα για εξεταστική και στο διάλειμμα που έκανα, έπαιζα skyrim - έλεος!)...

Για το WoW τώρα... δεν έχω γνώμη - δεν το έχω δοκιμάσει. Δεδομένου όμως ότι εθίζομαι τρομερά με τα παιχνίδια, φοβάμαι τρομερά να δοκιμάσω έστω, γιατί δεν ξέρω τι θα μου ξημερώσει....

Και μια είδηση σημερινή: http://www.dailymail.co.uk/news/article-2977817/Video-game-fan-coughs-blood-drops-dead-Shanghai-internet-caf-playing-World-Warcraft-straight-19-hours.html

[edit] και στα Eλληνικά: http://www.star.gr/Pages/Diethni.aspx?art=267139&artTitle=24chronos_pethane_paizontas_19_ores_world_of_warcraft_o_ethismos_tou_ton_skotose

Παν μέτρον άριστον.

Δεν παίζω online rpg, για τον απλούστατο λόγο του περιορισμένου χρόνου. Εχω άλλωστε τόσα και τόσα single-player games που δεν προλαβαίνω να τα προχωρήσω, οπότε το να ασχοληθώ με online rpg παιχνίδια που προϋποθέτουν ακόμα μεγαλύτερο "κάψιμο", είναι απλά αδύνατον.

Σε πολλά rpg που έχουν online multiplayer component, δεν το εκμεταλλεύομαι καν. (π.χ. Diablo II, Diablo III). Mόνο το πρώτο Diablo είχα παίξει ελάχιστα online, με φίλους. (στο single το είχα τελειώσει).

Οπως γίνεται αντιληπτό, είναι εξαιρετικά σπάνιο να αγοράσω rpg παιχνίδι που προορίζεται μόνο για online multiplayer (μέχρι και τα δωρεάν που κάποιες φορές δοκιμάζω για πλάκα, μετά απο 2-3 μέρες τα έχω ξεχάσει και παρατήσει).

Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσαν τα Guild Wars & Guild Wars 2 που τα θεώρησα αρκετά εντυπωσιακά για να τα αγοράσω, αλλά τελικά παραμένουν στα κουτιά τους, χωρίς να έχω καταφέρω να ασχοληθώ μαζί τους πάνω απο 5-6 ώρες συνολικά... :P

Πάντως είχα και εγώ γνωστούς που "κάηκαν" με τέτοια παιχνίδια. Ενας φίλος μου και ο αδερφός του έπαιζαν πολύ φανατικά WoW, και θυμάμαι χαρακτηριστικά που μίλαγαν συνέχεια γι'αυτό, ακόμα και στο γάμο του πρώτου !! :D

billy είπε:
Δεν παίζω online rpg, για τον απλούστατο λόγο του περιορισμένου χρόνου. Εχω άλλωστε τόσα και τόσα single-player games που δεν προλαβαίνω να τα προχωρήσω, οπότε το να ασχοληθώ με online rpg παιχνίδια που προϋποθέτουν ακόμα μεγαλύτερο "κάψιμο", είναι απλά αδύνατον.
Χαχα, κατα καποιο τροπο περιγραφεις και μενα. Σκεφτομαι, γιατι να μη τερματισω ενα παιχνιδι που εχω απωθημενο απο την εφηβεια μου, και να κατσω να περιφερομαι ασκοπα :D

Πάντως είχα και εγώ γνωστούς που "κάηκαν" με τέτοια παιχνίδια. Ενας φίλος μου και ο αδερφός του έπαιζαν πολύ φανατικά WoW, και θυμάμαι χαρακτηριστικά που μίλαγαν συνέχεια γι'αυτό, ακόμα και στο γάμο του πρώτου !! :D
Κι εγω θεωρω τον εαυτο μου μεγαλο πορωμενο, καμμενο, κολληματια, geek, otaku, αλλα το κολλημα αυτου του σημειου, που βλεπω σε τετοια ατομα δεν το ειχα ποτε :| /emoticons/mellow@2x.png 2x" width="20" height="20" />

Δε μου άρεσαν ποτέ τα συγκεκριμένα και γενικά δυστυχώς η αποχαύνωση των περισσοτέρων από αυτούς που παίζουν.Θέλω ελευθερία στα παιχνίδια που παίζω,όταν θελήσω να βγω βόλτα τέλος,κλείσιμο και αργότερα συνεχίζω.Άσε που έχουν βγει πέρα από τα γνωστά και χιλιάδες απομιμήσεις μπας και τσιμπήσουν κανέναν.Το χειρότερο όλων:Οι περισσότεροι από αυτούς που παίζουν,χλευάζουν τα υπόλοιπα παιχνίδια και ειδικότερα όσα δεν έχουν online,λες και πρέπει να παίζει κάποιος online με το ζόρι.Μακριά και αγαπημένοι !

Mέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί ούτε ένα online RPG που να μου προσελύσει το ενδιαφέρον πέρα από το Dragon Quest 10. Aλλά; Mε την SquareEnix να μην δίνει δεκάρα τσακιστή για το DQ εκτός Ιαπωνίας (εκτός από τα remakes παλιότερων παιχνιδιών σε smartphones και το Dragon Quest Heroes για PS4) δεν το κόβω να το παίζω ποτέ. Ευχαριστώ για το τίποτα, SquareEnix. Kάτσε ν' αρμέγεις το Final Fantasy και το Kingdom Hearts. :rant:

DarkSynbios είπε:
Καλη φαση! Εγω θελω να ξαναασχοληθω με Phantasy Star Online..
Με παλιότερα PSO; Ίσως. Δίοτι δεν βλέπω την Sega να βγάζει σε αμερική κι ευρώπη το PSO2 (αν κι υπάρχει αγγλικό patch).

Πίσω
Μπλουζα