Παίζετε Arcades; Ασχολείστε με τα Arcades; Αγαπάτε τα Αrcades;

Metalcandyman

Billy Mitchell εκ Σερρών
Joined
23 Απρ 2011
Μηνύματα
9.309
Αντιδράσεις
5.814
Εδω και παρα πολυ καιρο και δεν μιλαω μονο για τα μελη του Retromaniax εχω πρατηρηση οτι τα Arcades εχουν περασει σε δευτερη για να μην πω σε τριτη μοιρα ωσον αφορα τα videogames.Και μιλαμε για κατι που πραγματικα ειναι τζαμπα και με το mame μπορει ο καθε ενας να παιξει χιλιαδες αγαπημενα παιχνιδια και να θυμηθει της ατελειωτες υπεροχες ωρες που περνουσε ως πιτσιρικας αλλα και ως μεγαλητερος στα διαφορα μαγαζια που ειχαν Arcades.

Οπως θα παρατηρησει καποιος στον τιτλο του θεματος γραφω της λεξεις ''παιζετε'' και ''Αγαπατε'' και δεν γραφω παιζουμε και αγαπαμε γιατι πολυ απλα βγαζω τον εαυτο μου απεξω απο αυτη την κατηγορια γιατι και αγαπαω ωσο τιποτα αλλο τα Arcades ωσον αφορα τα videogames αλλα και παιζω φανατικα 365 μερες τον χρονο τουλαχιστον ενα δυωρο καθε μερα και συνηθως απο της 12 το βραδυ και μετα.Αν εχω τα Arcades δεν με νοιαζη και τιποτα αλλο να μην υπηρχε ωσον αφορα τα videogames.Φυσικα αυτη ειναι η δεικη μου αποψη και τα δεικα μου θελω δεν νομιζω να υπαρχει καποιος αλλος που να εχει αυτη την αποψη απλα θελω να πω οτι μπορω να ζησω και μονο με αυτα.Καθε ενας εχει τα προσωπικα του γουστα οποτε παιζει και τα αναλογα παιχνιδια.Υπαρχουν ατομα που παιζουν μονο παιχνιδια στο pc και δεν γουσταρουν της κονσολες η το αντιθετο η καποιοι αλλοι που προτιμανε παιχνιδια συγκεκριμενης εταιριας και δεν πολυασχολουνται με αλλα.Οι καποιοι αλλοι που γουσταρουν να ασχολουνται μονο με παιχνιδια στην Amiga και δεν τους ενδιαφερει κατι αλλο αλλα και δεκαδες τετοια παρομοια παραδειγματα.Με τα Arcades ομως δεν υπαρχει ανθρωπος που να μην εχει ασχοληθει εστω και μια φορα στην ζωη του να νιωσει την μαγεια του να βαλει το κερμα μεσα σε καποια καμπινα να καθησει στο σκαμπο η στην καρεκλα να πιασει τον μοχλο και τα κουμπια και να μπει μεσα στον μαγικο κοσμο των Arcades.

Εδω μεσα υπαρχουν παρα πολλα subforums αλλα με περισσοτερη κινηση αλλα με λιγοτερη και ειναι λογικο γιατι δεν μπορουν να αρεσουν σε ολους ολα τα θεματα.Τα Arcades ομως δεν ειναι καποια συγκεκριμενη κονσολα η καποιος συγκεκριμενος Home computer αλλα ειναι κατι που το εχουμε ζησει ολοι οπως εγραψα και παραπανω αλλα δυστηχως περα απο το θεμα με την κατασκευη Arcade καμπινας αλλα και τα Review που κατα καιρους γραφω για Arcade παιχνιδια δεν υπαρχει αλλη αναλογη κινηση.Ακομα και στα διαφορα θεματα η Reviews παιχνιδιων δεικα μου η αλλων μελων δεν συμετεχουν πολλα ατομα εκτος απο τους ελαχιστους γνωστους και αυτο με φαινεται πολυ παραξενο γιατι δεν νομιζω να μην ξερει καποιος αυτα τα παιχνιδια η ακομα και να μην τα επαιξε στα Arcades σιγουρα θα το επαιξε καπου αλλου σε καποια μεταφορα οποτε πανω κατω θα το ξερει το παιχνιδι.Επισης ενα αλλο γεγονος που εχω παρατηρηση απο την προσωπικη μου ζωη σε ενα σωρο ατομα που ξερω η εχω γνωρισει ειναι οτι παρα πολλοι ειναι αυτοι που εχουν την τρελα να φτιαξουν μια καμπινα και οταν καταφερνουν να την φτιαξουν ασχολουνται ελαχιστα με τα παιχνιδια η πολλοι ειναι αυτοι που μετα απο λιγο καιρο την βγαζουν στο σφυρι.Και δεν μιλαω να μην παιζουν λογο εληψης χρονου γιατι αυτο το καταλαβαινω απολυτα αλλα δεν παιζουν γιατι αλλοι βαριουνται τα Arcades η προτιμανε τα παιχνιδια στο pc η στης κονσολες.Ακομα και φανατικοι με τα Arcades που καποτε δεν ξεκολουσαν απο αυτα βγαζουν ενα αισθημα απαξιωσης και μια λογικη του τυπου ''σιγα να μην κατσω να παιξω Arcades τωρα ενω υπαρχουν τοσες παιχνιδαρες σε pc και κονσολες''που πραγματικα δεν μπορω να την καταλαβω ειδικα σε ανθρωπους που εζησαν της χρυσες εποχες των Arcades.Nα το πει αυτο καποιος που τωρα ειναι 18-20 χρονων η και λιγο παραπανω να το καταλαβω αλλα δεν μπορω να το ακουω απο ατομα πανω απο 30 χρονων και με προβληματιζει παρα πολυ αυτο γιατι ετσι οπως παμε τα επομενα χρονια θα ξεχαστουν και ελαχιστοι θα ειναι αυτοι που θα τα θυμουνται και θα ασχολουνται με αυτα.

Για βαλτε στην παρακατω θεση τον εαυτο σας και σκεφτητε λιγο αν για παραδειγμα θα παρατουσατε το Diablo,το Halo,το zelda,το gears of war,το WOW,To skyrim,το call of duty και ολα τα χιλιαδες παιχνιδια που παιζετε στης αγαπημενες σας κονσολες η στο pc και αντι γιαυτα παιζατε pacman,donkey kong,wonder boy,new zealand story,cabal,toki,ghouls n ghosts,frogger και ολα τα χιλιαδες αγαπημενα Arcades.Θα παρατουσατε ολες της σημερινες παιχνιδαρες και αν παιζετε πχ 2 ωρες την μερα την 1 θα την αφηερωνατε στα Arcades;Ποσοι απο ολους εδω μεσα που εχουν φτιαξει και εχουν στην κατοχη τους καμπινες αχολουνται εστω και μια ωρα την μερα με καποιο Αrcade στην καμπινα τους αντι να παιζουν καποιο απο τα καινουργια παιχνιδια;Ποσοι εχουν φτιαξει καμπινες και εχουν πολλοι καιρο να της αγγιξουν η παιζουν ελαχιστα και αραια και που οχι λογο εληψης χρονου αλλα λογο του οτι προτιμανε να ξοδεψουν της διαθεσημες ωρες του στο pro η στο fifa η σε οποιοδηποτε αλλο παιχνιδι;

Παιζετε Arcades; ασχολειστε με τα Arcades; γουσταρετε τα Arcades; Αγαπατε και λατρευετε τα Arcades; η σιγα σιγα εχετε αρχισει και ξεχνατε ολες της υπεροχες στιγμες που περασατε ως πιτσιρικαδες,εφηβοι κλπ μεσα σε γεματα καπνο μαγαζια κολημενοι πανω απο μια οθονη για ωρες ολοκληρες και ασχολειστε ολο και λιγοτερο μερα με την μερα με τα αγαπημενα μας Arcades;Η μηπως τα κανετε ολα αυτα για χαρη των καινουργιων παιχνιδιων και παρατατε σιγα σιγα τα Arcades;

Αν μπορουσαν να βγουν απο τα παιχνιδια οι αγαπημενοι σας ηρωες και να εμφανιζοταν μπροστα σας οπως γεινεται στον τερματισμο του Golden Axe θα σας ελεγαν ημαστε και μεις εδω με μας περασατε τα παιδικα και εφηβικα σας χρονια και ενας ενας ολοι οι ηρωες των αγαπημενων μας παιχνιδιων θα στοιχειωναν τα ονειρα σας καθε βραδυ και θα σας φωναζαν οτι δεν γεινεται να παρατησετε τα Arcades η να τα δηνετε ελαχιστη σημασια και να ασχολειστε μονο με κονσολες και pc γιατι τα arcades δεν ηταν μια κονσολα η pc που καθοσουν σπιτι και επαιζες αλλα ηταν ενα τεραστιο κοινωνικο φαινομενο ενας νεος κοσμος που ανοιγοταν περα απο το σπιτι και ενας κοσμος που κανεις δεν ηθελε να ειναι στην απεξω.Ενας κοσμος που υπηρχαν οι βασιλιαδες αλλα και οι πιστοι ακολουθοι και οι μαχες των Highscores ηταν επικες.

Δεν γεινεται να ξεχαστουν τα Arcades και ωσοι τα εχετε παρατηση αλλα και ωσοι ασχοληστε ελαχιστα με αυτα λογο των καινουργιων παιχνιδιων φροντιστε να ασχοληστε περισσοτερο μαυτα γιατι ξεχνωντας τα Arcades σιγα σιγα θα ξεχασετε ολες της υπεροχες στιγμες και καταστασεις που εχετε περασει ολα τα χρονια της ζωης σας μεσα σαυτα τα μαγαζια.Τα Arcades ειναι εδω ειναι τζαμπα και δεν υπαρχει ανθρωπος που εστω να τα εχει στο pc του γιατι δεν μπορουν να εχουν ολοι καμπινες οποτε δεν εχετε καμια δικαιολογια να μην ασχοληστε με ολα τα παιχνιδια που γουσταρετε και εχετε αγαπηση.

Και μην τα παραμελητε γιατι ο τερματισμος του Golden axe που εγραψα παραπανω ειναι προφητικος και δεν θα θελατε ως αλλος Freddy Krueger να σας κυνηγανε ο shinobi,ο wonder boy,o toki,o Rygar:D και τοσοι αλλοι ηρωες εστω στα ονειρα σας για να σας παρουν το κεφαλι.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εκπληκτικό ποστ! :worship:

Υποκλίνομαι μόνο και μόνο για το πάθος σου να υποστηρίζεις αυτό που σου αρέσει!

Κατά τα άλλα, πέρασα ελάχιστες στιγμές στα Arcades, περισσότερες στο μπιλιάρδο και ακόμα περισσότερες μπροστά από τους 8-bit και 16-bit, υπολογιστές μου.

Ίσως γι'αυτό δεν έχω mame εγκατεστημένο στον υπολογιστή μου... #)
 
Όπως και να έχει,από όλα τα παιχνίδια του κόσμου όσο και αν προχωρήσουν τεχνολογικά,αυτά των arcade των δεκαετιών 80-90 είναι τα μόνα αθάνατα.
 
Τα arcade τα λατρεύω! Τα έζησα και συνεχίζω ακόμα να τα ζω μέσω mame στο pc και μέσω της καμπίνας μου.

Οπότε αντιλαμβάνομαι απόλυτα φίλε Βασίλη το πάθος σου και χαίρομαι πραγματικά για το κείμενό σου (το οποίο αξίζει πολλές ευχαριστίες καθότι περιγράφεις εύστοχα πολλές αλήθειες) που μπορεί να ωθήσει κάποιον να ασχοληθεί έστω και λίγο παραπάνω.

Βέβαια, δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω αυτούς που δεν τους άρεσαν. Αλλά τι να πω, περίεργοι άνθρωποι... :D

Διαμαντάκια δεν βρίσκεις μόνο στα 80s & 90s παιχνίδια αλλά και στα 70s (για ξεκινήστε το amazing maze του '76 και εκεί να δείτε κόλλημα μετά από λίγο)
 
Για μένα τα Arcades είναι μία πολύ καλή ανάμνηση. Δυστυχώς πλέον δεν μετράνε. Κάποτε πήγαινες στα arcades και όντως εντυπωσιαζόσουν με τα φοβερά γραφικά, ακόμα και τον ήχο. Πλέον δεν υπάρχει αυτή η μαγεία γιατί οι εταιρίες αποφάσισαν να φτιάχνουν φτηνές πλατφόρμες και όχι να ακολουθούν την αιχμή της τεχνολογίας όπως έκαναν παλιότερα. Το τελευταίο arcade board που είχε σημασία ήταν το Model 3. Από το Naomi και μετά, μπορούσαμε πια να έχουμε ίδιας ποιότητας games και στο δωμάτιό μας. Σήμερα με ένα μέτριο PC ξεπερνούμε κατά πολύ σε προδιαγραφές, ακόμα και τα δυνατότερα arcades. Οπότε ποιος ο λόγος να σηκωθούμε από την καρέκλα και να τραβιόμαστε σε μαγαζιά και να πληρώνουμε 1 euro για κάθε credit?

Αλήθεια Βασίλη, πόσα arcades θυμάσαι και σου έχουν μείνει από το 1998-1999 και μετά? Όλα τα arcades που λατρεύουμε ανήκουν σε εκείνες τις εποχές που τεχνολογικά ήταν πολύ ανώτερα από τις κονσόλες και τα home computer μας. Αν συνέχιζαν να είναι στην αιχμή της τεχνολογίας δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα και ο κόσμος θα συνέχιζε να ασχολείται όσο ασχολούνταν παλιά. Βγάλανε και εκείνον τον νόμο που έκλεισε όλα τα arcades στο Ελλαδιστάν οπότε για μας τα arcades απομακρύνθηκαν ακόμα πιο πολύ.

Τώρα το μόνο που μας έμεινε είναι το Mame και όλα τα υπόλοιπα arcade emulators που εξομοιώνουν την χρυσή εποχή των arcades. Εγώ έχω την full έκδοση (σχετικά πρόσφατη) με όλα τα roms ενώ ταυτόχρονα έχω και άλλους emulators όπως τον Model 2, Zinc, FBA κλπ, όλα με full roms. Και φυσικά το Coin Ops στο XBOX. Καμιά φορά παίζω για να θυμηθώ τα παλιά αλλά περισσότερο τα έχω για την συλλογή. Άλλες φορές παίζουμε με τους φίλους μου τις arcade εκδόσεις των Street Fighter και των παλιών Mortal Kombat όπου εκεί πραγματικά λιώνουμε (κι εγώ τους λιώνω στο ξύλο :p )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τασο απο το 1999 και μετα ελαχιστα ειναι αυτα οχι που θυμαμαι αλλα που εξακολουθω να ασχολουμαι μαυτα.Το θεμα ειναι οτι δεν με νοιαζη τι γεινεται απο το 1999 και μετα αλλα με νοιαζη τι παιχνιδια ειδαμε απο το 1970 μεχρι το 1999.Δεν με νοιαζη η αιχμη της τεχνολογιας με νοιαζη να παιζω κατι που γουσταρω γιατι αν με ενοιαζε η τεχνολογια δεν θα καθομουνα να παιζω 4 ωρες συνεχομενες pacman και Donkey kong και Frogger αλλα και χιλιαδες αλλα παιχνιδια που γουσταρω τρελα.Εγω νοιωθω οτι γενηθηκα μεσα σε μαγαζι σε ηλεκτρονικα ολη μερα και ολη νυχτα ημουνα μπροστα απο τα Arcades μεχρι και με την οικογενεια μου μαλωσα πιτσιρικας και δεν τους μιλουσα και γω δεν θυμαμαι ποσες μερες γιατι ηθελα να δουλεψω σε τετοιο μαγαζι μονο και μονο για να ειμαι εκει μεσα να μυριζω την ατμοσφαιρα και τα καταφερα τελικα.Δεν με νοιαζη και τιποτα αλλο να μην υπηρχε αλλα χωρις Arcades δεν μπορω να ζησω.

@DINO Atariman ευχαριστω για τα καλα λογια φιλε.

@ntsmrtz Φιλαρακι εχεις απολυτο δικειο και πραγματικα εισαι μεσα στο μυαλο μου γιατι χθες χτυπησα ενα τριωρακι στο Amazing Maze.Πραγματικα το λατρευω αυτο το παιχνιδι και μιλαμε για μεγαλο κολημα.Το πετυχα καποτε για περιπου ενα δυμηνο σε μια ψιλοκατεστραμενη καμπινα και πραγματικα εφαγα μεγαλο κολημα.Στον υπνο μου λαβυρινθους ονειρευομουνα :D
 
Δεν μπορώ να πω οτι παίζω κάθε μέρα γιατί δεν έχω χρόνο. Αλλά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα έστω και για 1 coin θα την ανοίξω την καμπίνα να παίξω.

οκ θα την πω την αμαρτία μου. Ποτέ δε μένω στο 1 coin. Όλο λέω ακόμα ένα και ακόμα ένα και ξεχνιέμαι #)
Μα shinobi θα είναι, μα pang θα είναι, μα το παιχνίδι από το νέο review του Metalcandyman θα είναι γιατί μου ξύπνησε αναμνήσεις ή γιατί δεν το είχα προσέξει ποτε τότε στα arcades... πάντως κάτι θα παίξω. Εξάλλου γι αυτό την έκανα την καμπίνα, για να παίζω. Άσε που έχω ακόμα μια fan στο σπίτι. Την κόρη μου που μου λέει "Μαμά θα παίξουμε PacMan? (έτσι ονομάζει την καμπινα!)" Ε δε της χαλάω χατήρι :D

Και όπως λέει και ο ntsmrtz

Βέβαια, δεν μπόρεσα ποτέ να καταλάβω αυτούς που δεν τους άρεσαν. Αλλά τι να πω, περίεργοι άνθρωποι...
Ούτε γω τους καταλαβαίνω!
 
MAME σχεδόν καθημερινά, αλλά αποκλειστικά με vertical + horizontal shooters, (αυτό το DODONPACHI το έχω μάθει απέξω πια.... ) . Από εκεί και πέρα λίγα ξυλίδια, κανένα old times classic Toki, Pacman, Ghouls and ghosts τα παλιά καλά της δεκαετίας του '80 δηλαδή.

Βέβαια παίζω περισσότερο με σύγχρονα games εννοείται.
 
Ούτε κι εμένα με νοιάζει τόσο η τεχνολογία στα games, απλά εξηγώ τον λόγο που τα arcades δεν είναι τόσο δημοφιλή όπως ήταν παλιά. Σαφώς και υπήρχαν πολύ καλά παιχνίδια με φοβερό gameplay αλλά ο λόγος που ο περισσότερος κόσμος πήγαινε εκεί ήταν γιατί μόνο εκεί μπορούσαν να παίξουν τις καλύτερες εκδόσεις οποιουδήποτε game υπήρχε (ακόμα και το Pac-Man ήταν αιχμή της τεχνολογίας όταν βγήκε το 1980 και δεν υπήρχε home έκδοση που να το φτάνει για τουλάχιστον 2-3 χρόνια). Και φυσικά όταν έβγαινε ένα καινούριο game από κάποια γνωστή εταιρία Sega, Taito, Capcom κλπ όλοι πέφταμε και παίρναμε ενώ οι developers τρέχανε να προλάβουν να πάρουν τα δικαιώματα μπας και φτιάξουν κανά home port που να θυμίζει λίγο το arcade...

Μακάρι να υπήρχε πάντως ένα μαγαζί με κλασσικά arcades. Θα ξαναζούσαμε πάλι αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα που λες αλλά ποιος άλλος θα πήγαινε εκεί εκτός από τους retro gamers? Τώρα τα μόνα μαγαζιά που έχω δει είναι τίγκα στα περίεργα cabinets με pongo sticks και foot pads για να χορεύουν στο dance dance revolution και πολλά πρόσφατα racing games με τιμόνια κλπ. Από κλασσικά cabinet με τους μοχλούς και τα στρογγυλά κουμπιά ούτε 1 δεν έχω δει στα μέρη μου πάντως. Πράγμα λογικό εφόσον οι Έλληνες τα βγάλαμε παράνομα όλοι τα ξεφορτώθηκαν, ποιος να κάτσει να τα ξαναβάζει στο μαγαζί του τώρα μετά από εκείνα τα κωμικοτραγικά που γίνανε....

Πάντως πρέπει και εγώ να φτιάξω ένα cabinet. Αφού παίζω που παίζω arcades στο Mame για το nostalgia rush, ένα cabinet θα έφτανε αυτήν την αίσθηση στο έπακρο..
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Εγώ παρότι εχω καμπινάκι κατα 95% τελειωμενο (εχει οπτικες ατέλειες), δεν πολυπαίζω. Παρότι πιτσιρικάς έπαιζα τρελά, δε μπορώ να πω ότι το μικρόβιο είναι μεσα μου. Επειδή όμως είμαι παιχνιδάς, πού και πού την ανοίγω. Παντως ό,τι ρετρό εχω σπίτι, συμπεριλαμβανομένης της καμπίνας, οφείλεται σε νοσταλγία. Εχω πράγματα που τα είχα ή ήθελα να τα εχω μικρός και δεν τα είχα(νομίζω το'χω ξαναγραψει αυτό). Και ο λόγος που τα ανοίγω οφείλεται καθαρά σε καποια ανάμνηση της στιγμής. Γι'αυτό αλλωστε όπως δεν τα ανοίγω συχνά (όλα, όχι μονο την καμπίνα).

Αφτα....

Kambia είπε:
Δ Αλλά τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα έστω και για 1 coin θα την ανοίξω την καμπίνα να παίξω.
ΦιΛΛαράκι να σε δανείσω ενα κοσάρι; :p
 
εγω τον τελευταιο καιρο οντως τα εχω παρατησει λιγο τα arcades στο mame οταν πηρα το arcadejoy επαιξα ξανα μπολικα παιχνιδια αλλα μετα με την ελειψη χρονου προτιμησα να ασχοληθω με διαφορα σε κονσολες παρα να παιξω παιχνιδια στο mame. Πρεπει να εχει κανα 2μηνες απο την τελευταια φορα που ανοιξα το mame για να παιξω.(γιατι μου αρεσει να μπαινω και ναχαζευω τα artwork :p ) . Ισως να φταιει οτι δεν τα προλαβα και πολυ. Αμα με πιασει ορεξη και εχω χρονο σιγουρα θα το ανοιξω αλλα δεν με εχω μεγαλη συνδεση με την εποχη ουτε τοση νοσταλγια οπως εχω οταν βλεπω τα παιχνιδια του nes, snes, gamegear, master system και mega drive... (εννοειτε οτι μαζι μπαινουν και τα arcade ports αφου ειναι παιχνιδια των κονσολων :p )
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Τα arcades είναι ένα πράμα, τα emulators κάτι άλλο. Φυσικά και λατρεύω τα arcade games, αλλά κακά τα ψέμματα, χωρίς καμπίνα, χωρίς σκοτεινή αίθουσα με άλλες 15-20 καμπίνες, τσιγαρίλα, μπυρίλα, φραπεδίλα (είναι η μυρωδιά του χυμένου φραπέ πάνω σε καμπίνα tehkan world cup) , χωρίς σπαστικά που περιμένουν να τελειώσεις, χωρίς τα φιλαράκια για να κάνεις χαβαλέ, με το MAME προσπαθείς να κάνεις emulate όχι μόνο τα παιχνίδια, αλλά ολόκληρη την εμπειρία των arcades εν είδει holodeck στο enterprise, μέσα στους νευρώνες του εγκεφάλου σου ! Πράγμα πολύ δύσκολο, αν και θα ήταν εντυπωσιακό (oculus rift, να τρέχει emulator και με rotation του κεφαλιού να βρίσκεσαι σε arcade αίθουσα μπροστά από την καμπίνα, και force feedback για το σπρωξίδι του από πίσω να σου λέει τελείωνε...).

Πέρα από αυτά τα όνειρα, τα arcade games τα λατρεύω. Shoot'em'ups, Beat'em'ups, ποδοσφαιράκια, platforms...Είναι αξεπέραστα σε χαρακτήρα, και gameplay. Ντάξει, emulators τι να κάνουμε (τσίμπησα και ένα neogeo για πάρτη του sidekicks 2, δεν γινόταν, αλλά δεν παίζουν λεφτά για να το ταΐζεις αυτό το πράμα...τρώει και πολύ ) Παίζω και καινούργια παιχνίδια, που και αυτά μου αρέσουν φυσικά, αλλά για τα παλιά arcade ( και φυσικά τα amiga) games, πάντα έχω χρόνο και διάθεση. Καλύτερα ακόμα όταν (που είναι σπάνιο πια) παίζει και παρέα...Αυτά τα παιχνίδια θέλουν παρέα για να ζωντανέψουν, παίζοντας τα μόνος σου πάντα νιώθεις ότι λείπει κάποιος από δίπλα σου για να τα ευχαριστηθείς.
 
Πσιιιιιι τι ειπες τωρα,ΜΑΜΕ με υποστηριξη Occulus Rift,δεν χρειαζεται το σπρωξιδι ετσι και αλλιως δεν με εσπρωχνε κανεις,lol


Aπο ολα τα gaming experiences που προφανως γινανε στο ΗΟΜΕ στα arcades ειχα τις καλυτερες στιγμες,δηλαδη βαζω πανω απο κονσολες κομπιουτερς κτλ τα διπλα με φιλαρακια στην καμπινα και το χαζεμα των τεχνολογικων θηριων της εποχης.



Δυστυχως φυγανε και τωρα να ηταν ανοιχτα που λεει φυγανε τα χρονια μας!
 
Θα συμφωνήσω με τον OtherReality. Το Arcade θέλει την ατμόσφαιρα που ζούσαμε όταν μπαίναμε σε ένα ουφάδικο. Πιο μικροί όταν φοβόμασταν μην φάμε πόρτα λόγω ηλικίας και πιο μεγάλοι για να κάνουμε την ποζεριά μας με high scores και να χαζεύουν οι πιτσιρικάδες. Δεν ήταν μόνο η τεχνολογία των παιχνιδιών τότε. Ήταν το όλο σκηνικό.

Τώρα μεγαλύτερος με εντυπωσιάζουν τα σύγχρονα παιχνίδια και ασχολούμαι μαζί τους. Αλλά ευτυχώς που υπάρχει το mame και παίζω ακόμα arcades. Μακάρι να είχα χρόνο και χρήμα για να φτιάξω μια καμπίνα και να μπω περισσότερο στο κλίμα.

Πάντως τα παιδιά μου πιο πολύ έχουν παίξει το Golden Axe και το Donkey Kong στο mame, παρά ότι άλλο σε ps2 ή ps3. Να μάθουν και αυτά πως έμαθε τα games ο μπαμπάς!
 
Aardvark είπε:
Πσιιιιιι τι ειπες τωρα,ΜΑΜΕ με υποστηριξη Occulus Rift,δεν χρειαζεται το σπρωξιδι ετσι και αλλιως δεν με εσπρωχνε κανεις,lol
Να καταγραφεί η ιδέα παρακαλώ, να δείτε που θα γίνει πραγματικότητα ! Άλλα 'ντάξει, λογικά τα πρωτεία θα τα έχουν τα sex POV games :cool:
 
Eννοοιται οτι δεν συγκρινεται η ατμοσφαιρα στα ηλεκτρονικα αλλα αυτες οι εποχες εχουν περασει ανεπιστρεπτη και το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να της αναπολουμε.Και μενα με λειπουν τρομερα ωσο δεν μπορει κανεις να φανταστει.Οταν καθομουνα να παιξω οποιοδηποτε παιχνιδι και ειδικα παιχνιδια που επαιζα ωρες οπως το pacman που εκλεινα τετραωρο μιλαμε μαζευοταν ουρες γυρω γυρω για να δουν καποιον τερματισμο,διαφορα κολπα και τεχνικες κλπ.Τωρα ομως το μονο πραγμα που ειναι πιο κοντινο στα Arcades ειναι το mame ητε παιζει καποιος σε καμπινα ητε με joystic ητε με Gamepad και γιαυτο οποιος εχει την τρελα την καψουρα και την [edited]....[/edited] δεν σταματαει ποτε να ασχολειται μαυτα γιατι ωσα παιχνιδια και να βγουν τα παλια κλασσικα Arcades ειναι τα μονα που θα παιζονται για παντα και δεν προκυται να ξεχαστουν ποτε.
 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πάντοτε έπαιζα και θα παίζω arcades, μιας και όταν δένεσαι με κάτι που σου αρέσει πάρα πολύ και έχεις και εξίσου πάρα πολλές και καλές αναμνήσεις δεν γίνεται να το αφήσεις.

Μπορεί να μην έχω πολύ χρόνο στη διάθεση μου αλλά μια στο τόσο κάθομαι στην καμπίνα και ξεχνιέμαι, αλλά και αρκετές φορές βάζω στα γρήγορα το ΜΑΜΕ στον υπολογιστή και παίζω κάνα παιχνιδάκι και εκεί.

Η παρθενογέννηση μια φορά γίνεται όπως έχω ξαναπεί, και ότι καινούργιο και να βγει - καλοδεχούμενο, αλλά η μαγεία γενιέται μια μόνο φορά και μετά τα άλλα ακολουθούν - αντιγράφουν - βελτιώνονται.
 
Συμφωνω με ολους τους φιλους πιο πανω εχει χαθει η μαγεια κακα τα ψεματα εγω οταν εχω τον χρονο μου παιζω κανενα παιχνιδακι στο καμπινακι μου shInobi-cabal καθε φορα που θα το ανοιξω κ καταλιγω στο pang.Φυσικα παιζω κ τις νεοτερης γενιας αλλα πεστε μου οταν τερματισετε ενα game π.χ call of duty υπαρχει περιπτωση να το ξαναπαιξετε?φυσικα κ οχι ενω τα παραπανω που ανεφαιρα δεν θυμαμαι ποσες φορες τα εχω τερματισει απο πιτσιρικας με ξανθο μαλι μεχρι τωτα που γκριζαρα πια.με 2 λογια ARCADES ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ.
 
arcade κ τα μυαλα στα καγκελα ..ta arcade ειναι τροπος ζωης..αν κ εχω ολες περιπου τισ κονσολες απο το 1985 κ μετα μονο το μαμε το λιωνω κ παιζω συνεχεια ειδικα πλειστεσιον κ τετοια συγχρονα τα εχω μονο για τη συλογη...ασε που τα καινουργια παιχνιδια πρεπει να εχεις βγαλει πανεπηστημιο κ να ξερεις κ καλα αγλικα κ γενια πολυ βαβουρα για το τιποτα..

ανοιγεις το μαμε κ σε 30 δευτερολεπτα χωρισ πολλα πολλα αρχιζει το γλεντι ..ουτε περιμενε να φορτωσει μετα να αποθηκευσεις στη μεμορη κ τετοια ....τα ηλεκτρονικα - ουφαδικα ειναι τα παιδικα μου χρονια εζησα απιστευτες εμπειριες κ δε θα αλαξοπιστισω τωρα ..η φλογα εχει μεινει κ χωρισ φαγητο αντεχω χωρισ byble k cabal ...οχι....
 
Για μενα τα arcades δεν ειναι μονο η νοσταλγια!!πολλα παιχνιδια τις 10ετιας του 80 και 90 εχουν απειρη διαχρονικοτητα που ακομα οταν το 1996 ειχα playstation και N64 snes κτλ παλι παιχνιδια που μου αρεσαν στα arcades εψαχνα να βρω!!οπως τοτε ετσι και σημερα αυτα των 80s 90s μου αρεσουν περισσοτερο απο οτι καινουργιο κυκλοφορει!!arcades σε καλη crt tv και ειμαι κομπλε!!και ενα βιντεο απ τα arcades στα ιωαννινα το 1983 απ τα 6:50

 
Τελευταία επεξεργασία από έναν συντονιστή:
Πίσω
Μπλουζα